Резултати : Autor Lluiza Llazarova

“Hyn një njeri në librari dhe të gjitha historitë zbavitëse pas kësaj”

Dy vajza vite me radhë mbledhin ndodhi argëtuese nga puna e tyre si librashitëse. Historitë interesante dhe qesharake të ndodhura pas hyrjes së ndonjë klienti   në librari ato zbulojnë në librin më të ri “Hyn një njeri në librari dhe të gjitha..

06.06.18 12:58 |

Me “Thirrje për bashkëpunim nga Sofja” mbaroi konferenca për arsim efektiv digjital

“Arsimi dhe zhvillimi i teknologjive digjitale janë ndër theksat kryesore të Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së”, komentoi Jasen Djullgerov, anëtar i Presidencës së Përhershme Bullgare pranë BE-së. Pikërisht arsimi ishte theksi i..

24.04.18 11:55 |

Koleksionuesi Konstantin Penkov dhe pullat e postës si pasion, hobi dhe profesion

Sot do t’ju tregojmë historinë interesante të Konstantin Penkovit, arkeolog dhe koleksionues, i cili ecën nëpër gjurmët e pullave më të vjetra, më të shtrenjta dhe më të vlefshme në botë. Konstantini ka arritur të realizojë ëndrrën e shumë..

17.02.18 10:40 |

Ku preferojnë të festojnë 8 dhjetorin studentët bullgarë

Vitet studentore gjithnjë i kujtojmë me shumë emocione. Përderisa mësojmë për provimet, nxitojmë për leksionet dhe çuditemi se në ç’rrugë të nisim, nuk kuptojmë se ato janë disa nga vitet më të mira të jetës. E zbulojmë këtë më vonë, ndërsa..

08.12.17 13:45 |

Çfarë duhet të jetë Evropa sipas të rinjve bullgarë?

Presidenti i Parlamentit Evropian Antonio Tajani zhvilloi një debat me nxënës dhe studentë në Universitetin e Sofjes “Shën Klementi i Ohrit”. Takimi ishte pjesë e vizitës së punës të Konferencës së Presidentëve të Parlamentit Evropian në kryeqytet..

23.11.17 14:51 |

Magjia e restaurimit

Çdo njeri ka ndonjë art të preferuar. Për disa kjo është arti figurativ, për të tjerë muzika, për të tretë kinemaja e kështu me radhë. Kureshtja provokon secili të mendojë se çfarë fshihet në depot e muzeve ose në atelienë e poçarit. Një vend i..

27.10.17 14:17 |

Gara lojë “Debate për të ardhmen” inspiron sigurim te të rinjtë

Diskutimi para një publiku të madh provokon frikë te shumë njerëz. Kur njeriu, i cili para disa sekondash ishte i qetë dhe i balancuar, duhet të qëndrojë para shumë njerëzve shikimet e të cilëve janë të ngulur te ai, tërë siguria e tij sikur..

20.10.17 14:45 |

Konkursi “Bashkia Ekologjike” për menaxhim të qëndrueshëm dhe efektiv të lëndëve të para në Bullgari

Vitet e fundit shumë bashki bullgare shënojnë përparim në fushat e menaxhimit të ujërave, menaxhimit të mbeturinave, lëvizshmërisë dhe efikasitetit energjetik të ndërtesave. Për arritjen e rezultateve të mira ndihmon konkursi “Bashkia Ekologjike”...

20.09.17 13:59 |

Studentët ruajnë dhe zhvillojnë traditat dhe kulturën bullgare në Skoci

Mjaftë bullgarë preferojnë të bëjnë studime jashtë shtetit, ose të kërkojnë punën e përshtatshme përtej kufirit. Disa prej tyre kthehen prapë në atdhe, kurse disa të tjerë arrijnë ta gjejnë atë që e kërkojnë larg shtëpisë. Megjithatë pavarësisht..

30.08.17 14:47 |

Një byzylyk – përkthyes nga dhe në gjuhën e shenjave i ndihmon të shurdhrit të komunikojnë me të tjerët

Ndoshta secili prej nesh në rrugë, në lokal, në kafene ka takuar njerëz, të cilët “flasin” me njëri tjetrin me gjeste dhe mimika. Zakonisht ne nuk i kuptojmë dhe kjo është një barrierë për komunikim në shoqëri. Këtu mund të na ndihmojë ekipi i..

25.08.17 15:00 |