Резултати : Autor Allbena Bezovska

Teatri Operistik i Stara Zagorës para publikut të Sofjes – pas premierës në Itali dhe para fillimit të sezonit të ri

“Jemi të lumtur se kemi mundësi të realizojnë shfaqje aq interesante. Falënderojmë bashkinë e Stara Zagorës dhe Ministrinë e Kulturës për përkrahjen e vazhdueshme” – këto janë fjalët e drejtorit të Teatrit Operistik të qytetit Stara Zagora –..

13.10.19 09:00 |

“Zografi Zahari” dhe disa premiera në Teatrin Operistik të Sofjes

Teatri Operistik i Sofjes e hap stinën e vet të re me premierën e operës “Zografi Zahari” të kompozitorit Marin Goleminovi në bazë të libretit të Pavell Spasovit. Shfaqjet janë dy – më 11 dhe 13 tetor. Mbase nuk do të mund të përfshijmë që të gjitha temat..

11.10.19 13:33 |

“Versioni Akustik” me një program të ri

Më 10 tetor trioja e muzikës xhaz “Versioni Akustik” (“Akustiçna Versija”) paraqet programin e saj të ri të përgatitur posaçërisht për festivalin ndërkombëtar të xhazit “Nishvil” – Serbi. Koncerti është në Sofia Live Club. Antoni Donçev (piano) dhe..

10.10.19 13:58 |

“Virtuozët e rinj” prezantojnë laureatët e vet dhe pjesëmarrës në jurinë ndërkombëtare

1 tetori - Dita Ndërkombëtare e muzikës, sipas traditës shënohet me koncerte nëpër qytetet e ndryshme. Vetëm në kryeqytet ngjarjet janë disa. Mes programeve më interesante është koncerti në kuadrin e konkursit ndërkombëtar “Virtuozët e rinj”, i cili..

01.10.19 14:05 |
Në ceremoni zhvilloi koncert orkestra e dhomës “Orfej”, dirigjent Rajço Hristov, solist Dimitër Ivanov.

Josif Radionov: “Goleminovi preku njerëzit dhe kohën”

Kompozitori i madh bullgar Marin Goleminov ka lindur përpara 111 vjetëve më 28 shtator. Kjo është dhe data në të cilën për katër vjet me radhë në qytetin e tij të lindjes Kjustendill japin dekoratë në emër të tij, por po kështu dhe dekoratën “Kuarteti..

30.09.19 16:57 |

Bozhana Pavllova: “Muzika jep një vështrim më të thelluar ndaj botës, zhvillon personalitetin dhe ndjeshmërinë”

Bozhana Pavllova është në Vjenë që prej 10 vjetëve. Aty ajo ka mësuar kitarë klasike në “Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien”, ku po jep mësime. Paralelisht ka studiuar pedagogji në “Universität für Musik und darstellende Kunst Wien”...

26.09.19 14:06 |

Krijues bullgarë në ekspozitën “Mahatma Gandi-forca e së vërtetës”

Më 2 tetor mbushen 150 vjet nga lindja e Mahatma Gandit. Në lidhje me këtë më 17 shtator në galerinë “Oborishte 5” hapet ekspozita “Mahatma Gandi-forca e së vërtetës” në të cilën 20 piktorë dhe skulptorë të njohur bullgarë prezantojnë krijime të veta,..

17.09.19 15:36 |

Një verë e suksesshme për fëmijët nga Shkolla Kombëtare Muzikore “Ljubomir Pipkov”

Çdo njeri, i cili merret me artin muzikor, akoma gjatë  viteve të para kupton se  kjo është dashuri, prirje, por dhe punë e madhe. Që të mund të transmetosh kuptimin dhe bukurinë të cilat i “shikon” me zemrën tënde, kërkohen mjeshtëri teknike. Kurse..

13.09.19 16:38 |

Pllamen Bonev: “Gjërat më të mira në jetë janë fare të zakonshme”

“Më shkohet në det” - kështu titullohet kënga, të cilën Pllamen Bonevi dhe ShakaZuluOrchestra incizuan para pak kohe. Shumë e hareshme, e gëzuar dhe verore, me shumë optimizëm dhe jo në vend të fundit-e bërë në mënyrë profesionale, ajo tanimë po fiton..

20.07.19 09:00 |

"Musica sin fin" – albumi i parë solo i Mario Stançevit

Gjithmonë kam pëlqyer të punoj në drejtime të ndryshme, por tani për herë të parë bëj një album solo me “muzikë të incizuar” - thotë Mario Stançev, duke prezantuar albumin e tij të ri "Musica sin fin "  (“Muzikë pa fund”), i njohur akoma si pianist i..

09.07.19 14:38 |