Резултати : Autor Joan Kolev

Raporti “çmim – cilësi” në turizmin kulturor e bënë Bullgarinë konkurruese

Pjesëmarrja e Bullgarisë në edicionin e sivjetshëm të Ekspozitës Ndërkombëtare Turistike World Travel Market në kryeqytetin britanik Londër, kaloi nën moton “Bullgaria – një zbulim për të ndarë” (Bulgaria - А Discovery to Share). Krahas mundësive..

12.11.19 15:26 |

“Njerëzit, të cilët e ndryshojnë Bullgarinë” – një libër, i cili hapet me dyshim dhe mbyllet me admirim

30 vjet pas fillimit të tranzicionit nga socializmit drejt demokracisë, i cili filloi më 10 nëntor 1989 në Bullgari ndodhën shumë ndryshime. U rritën dy breza, për të cilët ngjarjet para vitit 1989 janë pothuajse të panjohura. Tregimet e prindërve për atë..

12.11.19 12:04 |

„Die Menschen, die Bulgarien verändern“ – ein Buch, das begeistert

In den 30 Jahren seit der demokratischen Wende am 10. November 1989 hat sich in Bulgarien einiges verändert. Es sind zwei Generationen aufgewachsen, für die die Zeit vor 1989 so gut wie unbekannt ist. Oft fallen die Erzählungen ihrer Eltern..

11.11.19 17:33 |

Bulgarien präsentiert sich als konkurrenzfähige Destination für Kulturtourismus

Bulgarien hat sich auf der diesjährigen Ausgabe der internationalen Tourismusbörse World Travel Market in London unter dem Motto „Bulgaria - А Discovery to Share“ präsentiert. Neben den traditionellen Angeboten für Urlaub am Meer im Sommer oder..

11.11.19 15:27 |

30 Jahre nach der Wende in Bulgarien

Der 10. November des Jahres 1989 begann für die Menschen in der damaligen Volksrepublik Bulgarien wie jeder andere Tag. Es trat jedoch ein Ereignis ein, das dieses Datum in ein historisches verwandeln sollte – die Wende vom Sozialismus zur..

10.11.19 09:15 |

Tri dekada pas 10 nëntorit të vitit 1989

10 nëntori 1989 fillon si një ditë e zakonshme për shtetasit e Republikës Popullore të Bullgarisë, por ngjarjet që pësuan e kthyen në një datë me rëndësi historike e cila lidhet me fillimin e tranzicionit nga socializmi te demokracia...

10.11.19 09:05 |

Historitë e çuditshme të dy shtëpive të vjetra të kryeqytetit

660 janë historitë e familjeve të njohura bullgare të industrialistëve, bankierëve, tregtarëve, politikanëve dhe intelektualëve dhe shtëpitë e tyre, të mbledhura nga Mariana Mallnishka në dy vëllime − “Shtëpitë flasin” dhe “Shtëpitë akoma flasin”...

08.11.19 11:44 |

Zgjedhjet lokale janë interesante dhe për të huajt në Bullgari

„Ka 12 vjet që jetoj në Sofje dhe gjithmonë kur ka votime në Bullgari votoj, duke qenë se jam edhe shtetase bullgare që prej ca vitesh” – tha Rajmonda Duka. Ajo gjithmonë merr pjesë në procesin zgjedhor në Bullgari dhe kur ka mundësi – edhe në..

03.11.19 07:45 |

Die Kommunalwahlen sind auch für die Ausländer in Bulgarien interessant

„ Ich lebe seit zwölf Jahren in Sofia und habe seit einigen Jahren das Recht zu wählen. Bei Wahlen mache ich immer davon Gebrauch “, sagt Rajmonda Duka, die sowohl in Bulgarien als auch in ihrer Heimat Albanien regelmäßig zu den Wahlurnen geht...

01.11.19 17:18 |

Politische Parteien machen sich die Bürgermeisterposten immer streitig

Die Geschichte Bulgariens in den letzten Jahrzehnten des Osmanischen Reiches bis zum Jahr 1944 ist nicht nur wegen der Geschehnisse interessant, die sich in dieser Zeit ereignet haben, sondern auch wegen der Veränderungen, die sie bewirkt haben...

25.10.19 16:59 |