Българска следа в Оскари 2018

Българската художничка Елизабет Христова - Лиса е част от екипа от 125 художници, които правят номинирания за " Оскар " филм "Да обичаш Винсент", посветен на живота на големия художник Винсент Ван Гог. Един от най-великите художници в историята на..

публикувано на 13.02.18 в 14:10

Моделът Магдалена Григорова: Не спирайте да вярвате в себе си! Всичко е възможно!

Преди броени дни от Южна Корея се завърна старозагорският модел Магдалена Григорова- единадесетокласничка от паралелката с френски език на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, която прекара два месеца в азиатската страна. От малка увлечена от феерията и цветовете на..

публикувано на 13.02.18 в 13:12

Университетската библиотека в Стара Загора кани на изложба на корейски книги и филми (ГАЛЕРИЯ)

По повод провеждането на зимната олимпиада в Пьонгчанг, Южна Корея в Централната библиотека на Тракийския университет е експонирана изложба с корейски книги и филми, дарени от Корейската фондация. Изложбата е ориентирана към всички, проявяващи интерес..

публикувано на 13.02.18 в 12:50

Училище за родители в Стара Загора помага за различните етапи от развитието на най-малките

Училище за родители  – единственото целогодишно за деца от 0 до 3 годишна възраст в Стара Загора, съществува  от края на миналата година. Д-р Ралица Пейчева е негов създател и лектор, педиатър и сертифициран специалист по проблемите на детското..

публикувано на 08.02.18 в 13:50

"Да обичаш дивото. Монголия" в Стара Загора

"Да обичаш дивото. Монголия" е дебютният пътепис на Петя В. Димитрова, в който тя разказва за 8000-километровото си пътешествие заедно с още трима българи от Москва през Байкал и Улан Батор до пустинята Гоби.  Представянето на книгата е от 18:30 часа..

публикувано на 08.02.18 в 12:59

Фестивал "Вино и Любов" за шести път в Чирпан

За поредна година Община Чирпан организира фестивала „Вино и Любов”, който обединява в едно – Трифон Зарезан и Свети Валентин. Празникът започва в петък, 9-и февруари от 10:30 часа на площад „Съединение“, гр. Чирпан. „Отново ще се лее руйно вино от..

публикувано на 08.02.18 в 12:01

"Лили Рибката" завладява кината от 9 февруари

„Лили Рибката е най-новият български вълшебен игрален филм , който ще бъде по кината от 9 февруари 2018г. Приказното филмово приключение се появява след огромно затишие в детското кино. Режисьорът Ясен Григоров и неговият екип вече получиха..

публикувано на 08.02.18 в 11:33
Виторио и Дияна Лофреда в студиото на Радио Стара Загора

Виторио Лофреда представя пред старозагорци 50-годишния си творчески път в самостоятелна изложба

36 живописни творби с ренесансово буйство от багри, образи, цветни метафори и разнообразни техники ще представи на 10 февруари пред старозагорската публика в зала „Байер“ италианският скулптор и художник Виторио Лофреда . Откриването ще бъде в..

публикувано на 06.02.18 в 14:14

Красотата на българката пред обектива на Радослав Първанов

Националният проект „Аз съм Българка!” на младия габровски фотограф Радослав Първанов ще гостува в Регионална библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора по повод 140 години от Освобождението на България . Изложбата ще бъде открита на 6..

публикувано на 06.02.18 в 13:36
Иван Влъчков в студиото на предаването

Влъчков: „Безопасността винаги трябва да е на първо място!“

„Бих карал всичко, което е на четири колела, но това зависи и от спонсорите“, - коментира в студиото на предаването „На скорост“ двукратният шампион на България в серия Туринг на пистовия ни шампионат. Преди малко повече от 8 години той сяда – тогава..

публикувано на 04.02.18 в 18:50