Конкурс „Сурва, Весела година“ обявяват в Стара Загора

Община Стара Загора и Центърът за подкрепа за личностно развитие обявяват  традиционния  конкурс за изработване на сурвачка и рисунка.  В него могат да участват ученици от І до VІІ клас разделени в две групи:  І група -  І - ІV клас и ІІ група  -  V-..

публикувано на 07.11.18 в 16:53

69 000 кг събра за година „Капачки за бъдеще“

Мартина Йорданова и Лазар Радков са двигателят на благотворителната организация „Капачки за бъдеще“. Преди година младите ентусиасти стартират проекта и дори не предполагат какво огромно начинание е започнало. Водени от вярата в доброто, увличат още и..

публикувано на 07.11.18 в 15:08

Старозагорски ученици се обучават по програмата „Детско полицейско управление“

Вторият випуск старозагорски ученици започна днес обучение по програмата на МВР  „Детско полицейско управление“.  В продължение на две години деца от трети клас на Средно училище „Васил Левски“ в Стара Загора ще се запознаят с работата на..

публикувано на 07.11.18 в 14:11

Актьорът Красимир Ранков гостува в Стара Загора с комедийна постановка

На 21.11 в Куклен театър Стара Загора ще гостува постановката „Моят най – добър приятел“. Поради голям зрителски интерес, постановката гостува отново в града на липите. Това е една френска комедия за приятелството с участието на обичаният комедиен..

публикувано на 07.11.18 в 12:18

Величка Съботинова знае магията на котленските килими

Величка Съботинова е първото име, с което свързват „котленския килим“ във възрожденски Котел, щом стане дума за старите местни занаяти. Градът се нареди сред най- посещаваните туристически малки градчета в Европа с прочутия вече Фестивал на котленските..

публикувано на 02.11.18 в 19:02

Къщички за книги и в парк "Розариум"

Къщички за книги вече има и в парк „Розариум“ в Казанлък. Проектът е на „Младежки център за развитие - Взаимопомощ", с партньорството на Общинска библиотека „Искра“ и финансиран от „Младежка банка“ към Обществен дарителски фонд - Стара Загора...

публикувано на 31.10.18 в 09:15

Борислав Недев издава втори диск с руски песни

Втори диск с изпълнения на хитови руски песни ще издаде до дни старозагорецът Борислав Недев. 13 незабравими шлагера е включил в него бившият полицай и частен детектив, но имената им предпочита засега да запази като изненада. Това е втори..

публикувано на 30.10.18 в 13:25

Храмът "Свети Георги" в Одрин - българска духовна територия и до днес

Одрин продължава да е  в днешно време най-посещаваният от български туристи  град. Известна е и причината за това- поевтиняването на турската лира и изгодните за нашенци цени на много стоки там. Има обаче и друга една важна причина да посетим и  да..

публикувано на 30.10.18 в 13:25

Калина Славова: Правете повече добрини!

Калина Славова е от младите инициативни хора. Към момента е ученичка в 11 клас в  ГПЧЕ „Ромен Ролан“, Стара Загора. Човек с множество и различни интереси, които проявява в обществените си и артистични дейности. Тя е активен доброволец към БМЧК,..

публикувано на 30.10.18 в 10:23

Хубавата Нети в ролята на хубавата Елена: Всеки трябва да следва пътя си!

Хубавата Елена е един трагичен образ! Така определя  Антоанета Добрева -Нети партията на Хубавата Елена в едноименната оперета на Жак Офенбах. Спектакълът на Държавна опера Стара Загора ще се играе на 26 октомври от 19 часа, а Нети изпълнява главната..

публикувано на 26.10.18 в 13:29