Ще обсъждат съдбата на парк "Бедечка"

Заседават за парк Докладът на работната група за съдбата на парк „Бедечака” ще бъде предмет на обсъждане на редовно заседание на Общински съвет Стара Загора. Въпросът пред общинските съветници е дали да бъде преработен общият устройствен план в частта му за парка или да остане в сегашния му вид, който предвижда на част от територията му да бъде изграден жилищен квартал. Сред точките от дневния ред е още предложението на кмета Живко Тодоров за закриването на покрития микропазар зад сградата на електроразпределелителното дружество, поради неефективността му. На първо четене трябва да мине и Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства, както и платеното паркиране в „зелената зона” на Стара Загора.

Още от категорията

прохода

Мъгла затруднява движението през прохода Шипка

До 50 метра е сведена видимостта през прохода Шипка поради мъгла. Това съобщиха от Областно пътно управление Стара Загора. Температурата в прохода е 3 градуса, времето е облачно и вали. През Прохода на Републиката видимостта е добра, температурата е 6..

публикувано на 22.11.19 в 07:15
Държавна опера Стара Загора

За 50 път в Стара Загора ще бъде открит ФОБИ

50-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство, организирано от Старозагорската опера и Община Стара Загора, ще се проведе от 22 ноември до 7 декември. Програмата на фестивала тази година впечатлява със селекцията на уникални спектакли на..

публикувано на 22.11.19 в 06:28

Съдът анулира избора за кмет в ямболското с. Тенево

Анулиран е изборът за кмет в ямболското село Тенево. Разликата между двамата кандидати на балотажа е един глас и след оспорване на резултата Административният съд в Ямбол  обяви вотът за недействителен.  На балотажа на 3-ти ноември 420 бюлетини са..

публикувано на 22.11.19 в 06:19

Националният омбудсман организира приемна за граждани в Стара Загора

Националният омбудсман Диана Ковачева днес бе в Стара Загора, където организира приемна за граждани и участва във форум за проблемите на младите хора, по инициатива на местния омбудсман Надежда Чакърова – Николова. Пред журналисти Ковачева сподели,..

публикувано на 21.11.19 в 17:29

Митрополит Киприан отслужи водосвет в старозагорската съдебна палата

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и свещеници от старозагорски храмове отслужиха водосвет за здраве на служителите в Съдебната палата - Стара Загора. Това е съвместна инициатива на Окръжния и Районния съдилища и е по повод..

публикувано на 21.11.19 в 17:00

Балетна школа „Феерия“ получи купата на МОН от „България танцува“2019

Щастливи и горди сме, че старозагорската балетна школа „Феерия“ получи купата на Министерството на образованието и науката от 14-я национален конкурс за театрално-сценични танци „България танцува“ в Димитровград, сподели в интервю за Радио Стара..

публикувано на 21.11.19 в 15:17

Стоян Николов - Торлака се завръща с нов роман в Стара Загора

„Херакъл от Диви дол“ е най-новата творба на нашумелия с торлашката си самобитност писател Стоян Николов – Торлака. Тази вече от 18.30 той ще представи романа си пред старозагорска публика. „Херакъл от Диви дол“ се явява четвъртата част на..

публикувано на 21.11.19 в 12:16

ВМРО подарява пакети с храни на нуждаещи се старозагорци

В Деня на християнското семейство за пети пореден път структурата на ВМРО-БНД  в град Стара Загора ще подари на старозагорци пакети с храни в Храм " Света Троица " . На този ден Църквата празнува деня, когато невръстната Мария,..

обновено на 21.11.19 в 10:00

Безплатни консултации дават на празника си старозагорските адвокати

Безплатни правни консултации ще дават членовете на Адвокатската колегия в Стара Загора по повод професионалния си празник 22 ноември, съобщи председателят на Колегията Димо Димитров. Нуждаещите се от юридическа помощ или съвет ще могат да посетят..

обновено на 21.11.19 в 09:00

Клуб „Православни традиции, ценности и празници“ в Бургас с тържество за Деня на християнското семейство

С тематични песнопения, картички, рисунки и стихове децата от Клуб „Православни традиции, ценности и празници“ към Центъра за личностно развитие в Бургас ще зарадват своите родители за Деня на християнското семейство, съобщи за Радио Стара Загора..

публикувано на 21.11.19 в 08:56