Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закриват скандалния социален дом в Стралджа

Сираци
Снимка: БГНЕС

Скандално известният Социално-педагогически интернат в Стралджа е в процедура по закриване, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование в Ямбол.
Затварянето на Дома е по предложение на Агенцията за закрила на детето.
То идва след проверка, която установи, че в социално педагогическият интернат е прилагано системно насилие над децата.
От Държавната агенция за закрила на детето потвърдиха, че членове на персонала са прилагали жестоки форми на наказания, като за целта са използвани пръчки, бухалки и палки.
Година след като от УНЦЕФ подадоха сигнал за насилие, интернатът е пред закриване и само се чака заповедта на министъра.
Останалите в края на август 16 възпитаници са настанени в интернатите в Драгоданово, Сливенско и Варненци, Селистренско.
Вече е почти съкратен и целият персонал на интерната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Станимир Георгиев и Йордан Стоянов от Сдружение

Миньори и енергетици непреклонни в исканията си към властта

Около 30 автомобила потеглиха тази сутрин от Раднево на протестно автошествие в две области - Стара Загора и Хасково. Организатор на поредната четвърта акция е наскоро учреденото сдружение "Миньори и енергетици заедно", което обединява работещи в..

публикувано на 29.03.24 в 11:39
Четвърти протест на Сдружение

Сдружение „Миньори и енергетици заедно“ с декларация до Народното събрание и президента

За четвърти път заетите в комплекс „Марица изток“ излизат на протестно автошествие. Организаторите от новоучреденото Сдружение „Миньори и енергетици заедно“ излязоха с декларация, която ще изпратят до Народното събрание и президента. В нея те..

публикувано на 29.03.24 в 09:43
Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“

ТД "Сърнена гора" ще почиства парк "Бранителите на Стара Загора"

Туристическо дружество „Сърнена гора“ се включва в пролетно почистване на парка край Самарското знаме. То е насрочено за съботния ден, с начален час от 8.30. Инициативата е организира заедно с групата „Спаси Стара Загора“ и с подкрепата на Община Стара..

публикувано на 29.03.24 в 08:26

Трета седмица спад в съвкупното равнище на цените

Трета поредна седмица се отчита намаление в съвкупното равнище на цените на основните продукти в потребителската кошница, съобщи Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. По думите му, има макар и малко..

публикувано на 29.03.24 в 08:23
Снимката е илюстративна

Смяната на часовото време вреди на здравето и икономиката

Смяната на часовото време води до негативи за здравето, икономиката, производителността и трябва да се преосмисли, коментира за Радио Стара Загора Ани Алашка, дългогодишен защитник на отмяната на въртенето на стрелките и автор на петиция против..

публикувано на 29.03.24 в 08:19

Протестно автошествие на миньори и енергетици блокира пътни артерии в Стара Загора и Хасково

Протестната вълна на миньори и енергетици в защита на комплекса "Марица Изток" се разраства. Днес в планираното четвърто  автошествие на работещите от Старозагорска област ще се включат и техни колеги от Хасковския регион. Акцията ще обхване няколко..

публикувано на 29.03.24 в 07:05

Остарялата водопроводна мрежа и засушаването създават проблеми с питейната вода в община Болярово

В граничната община Болярово очакват с тревога летния сезон. Климатичните промени и продължаващото няколко поредни години засушаване, създават все повече проблеми с водоснабдяването на населените места и налага търсенето на нови водоизточници...

публикувано на 28.03.24 в 17:16

Ден на отворените врати във Военното поделение в Хасково

Заместник-кметът на Община Хасково Динко Тенев поздрави временно изпълняващия длъжността командир на 31 механизиран батальон Георги Пасков и военнослужещите от формирование 52 740 по повод 20 – тата годишнина от приемането на България в НАТО.  Днес и..

публикувано на 28.03.24 в 17:03

Работна среща на шестте града за 50-ия празник „Балканът пее и разказва"

Гурково бе домакин на работна среща за подготовката и организацията на традиционния празник "Балканът пее и разказва", който тази година ще се проведе на 15 юни. Зам.-кметове, секретари и експерти по културата от Елена, Дряново, Трявна, Твърдица и Котел..

публикувано на 28.03.24 в 16:57

Филиалът в Хасково на Тракийския университет дипломира 45 медицински специалисти

На официална церемония днес Филиал Хасково на Тракийски университет изпрати абсолвентите от випуск 2023.  Общо 45 дипломанти  от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“  положиха тържествено клетвата за вярност към професията на Флорънс..

публикувано на 28.03.24 в 16:52