Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С хеттрик на Костов "Берое" победи "Верея" с 3:1

"Берое" се наложи с 3:1 над "Верея" в контрола играна на стадион "Берое". Гостите откриха чрез Джонатан в 7-ата минута, а с три гола на Станислав Костов беройци направиха обрат. Нападателят се разписа в 19-ата от дузпа и минута преди края на първото полувреме. Последният си гол той вкара в 89-ата минута.Участие в срещата през първото полувреме взе десният бек Даниел Манджуков, който минава проби в „Берое“.В 7-ата минута Васил Ботев пробва центриране, но след намеса на Аласан Н’Диайе топката бе изчистена в корнер. След центриране на Николай Костов Джонатан се извиси над всички и се разписа за 0:1 с глава.В 19-ата минута Жуниор Мапуку задържа топката в наказателното поле след пас на Крис Гади и с играта си принуди играчът на „Верея“ да го фаулира. Реферът отсъди дузпа, която Станислав Костов реализира технично пращайки топката покрай вратаря.В 22-ата минтуа Димо Бакалов центрира от пряк свободен удар по дясното крило подобен на предишния. Топката обаче бе прекалено висока и Танко Дяков я свали, но Исус Ангелов успя да му отнеме.В 30-ата минута Жуниор Мапуку се пребои с Живко Желев и центрира в наказателното поле за Станислав Костов, но Ясин Ел Каруби се намеси решаващо и изби.Димо Бакалов изведе Станислав Костов в 44-ата минута. Нападателят на „Берое“ отбеляза красив гол с удар от дъгата пред наказателното поле в горния ляв ъгъл на врататаВ 59-ата минута Димо Бакалов центрира от корнер, Костов засече с глава, но топката излезе над вратата.Мапуку получи пред наказателното поле и пробва да прехвърли Ел Каруби, но не успя в 63-ата минута.Станислав Костов оформи своя хеттрик в 89-ата минута след като с глава Салим Керкар го изведе на скорост зад защитата и един на един с вратаря Костов бе безпогрешен."Берое" (Стара Загора): Иван Караджов (82′ Михаил Михайлов), Даниел Манджуков (46′ Веселин Пенев), Михаел Ковачевич (65′ Владимир Зафиров), Танко Дяков, Георги Динков, Игор Джоман (46′ Георги Костадинов), Аласан Н’Диайе (77′ Пейчо Енчев), Крис Гади (46′ Самир Аясс), Станислав Костов, Димо Бакалов (77′  Емин Ахмед), Жуниор Мапуку (65′ Салим Керкар), "Верея" (Стара Загора): Ясин Ел Каруби, Николай Костов (46′ Абдел Крус), Живко Желев (к), Цветелин Радев (40′ Петко Ганев), Васил Ботев, Джунейт Яшар (77′ Николай Киров), Джунейт Али, Якуб Идризов (81′ Константин Атанасов), Исус Ангелов (46′  Петър Казаков), Джонатан Нанизаямо (67′  Стелиян Евтимов), Ангел Костов (77′ Ивелин Илиев)



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Каменов: В Карнобат играем трудно по традиция

"Победихме тима на "Атлетик" Куклен с 2:1. Имахме още възможности, но не реализирахме. Като цяло съм доволен от моите играчи. Имахме и още положения, но пропуснахме пред вратата на съперника. Сега имаме гостуване в Карнобат на местния едноименен..

публикувано на 19.04.24 в 13:22

Мирослав Миндев: Трудно е с късата ни резервна скамейка да играем през три дни

"Загубихме домакинството от "Розова долина" с 1:2. Умората си казва думата. За съжаление имам по 2-3 резерви на мач, а и повечето ми играчи са опитни, но на над 30 години. Няма как при този сгъстен цикъл на срещи да бъде друго освен това, което при..

публикувано на 19.04.24 в 12:32

„Берое Стара Загора“ – „Монтана 2003“ 1:0 победи

В старозагорската спортна зала „Общинска“ бе играна първата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ прие „Монтана 2003“ и спечели с 87:72 точки. Двубоят бе много интересен и премина на високи..

публикувано на 18.04.24 в 21:44

Атанас Апостолов: Заслужено победихме в Нова Загора

"Изиграхме добър мач като гости в Нова Загора. Смятам, че заслужено победихме с 2:1. Още в самото начало поведохме в резултата, след това удвоихме преднината си около 20-та минута. Домакините върнаха един гол в нашата врата в края на първата част...

публикувано на 18.04.24 в 14:34

Живко Желев: Загубихме след наши грешки в Пловдив, разликата за съжаление вече е немалка

"Твърде лесно допуснахме две попадения още в началото на мача ни в Пловдив срещу местния "Спартак". Върнахме един гол, а имахме и лек натиск в края на срещата и поне в два случая имаше доста странни съдийски отсъждания в наша вреда. Но срещата е..

публикувано на 18.04.24 в 13:18

Днес БК "Берое" излиза в първа финална среща срещу "Монтана 2003"

"Днес излизаме в първа финална среща от срещу тима на "Монтана 2003". Срещата е от 18.30 часа в Общинска зала (екс ДЗУ/. Отборите са равностойни, но се надявам с фактора домакинство да победим. Освен това смятам, че интереса към мача е голям и ще..

публикувано на 18.04.24 в 12:54

Турнир „Стоян Пенчев“ предстои в Стара Загора

От утре до неделя в Стара Загора ще бъде проведен традиционния турнир по спортна стрелба „Стоян Пенчев“. В спортна зала „Общинска“ и на стрелбище „Лозенец“ ще бъде надпреварата с малокалибрено и пневматично оръжие за момичета и момчета и юноши и..

публикувано на 18.04.24 в 10:46

Възобновяват класическата борба в Стара Загора

В Стара Загора е създаден нов клуб по борба. Той ще се нарича СК - „Класическа борба“ Берое Стара Загора. Президент е Милен Манов. Треньор е утвърден състезател като Николай Николов, който преди време направи кариера и в ММА. Помощник треньори са..

публикувано на 18.04.24 в 10:14

Стара Загора – Лекоатлетическа столица на България през 2024г.

Тази неделя, 21 април, в Стара Загора за втора година ще се проведе маратонът "Берое 5К". Стотици участници ще бягат по улиците на града на дистанция от 5 километра. Трасето стартира от обновеният парк Артилерийски в 11ч.. В маратона ще се включат и..

публикувано на 17.04.24 в 15:52

Каратисти подготвят пореден турнир „Верея“

На 27 април в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще бъде поредното издание на традиционния турнир по киокушин карате „Верея“. Надпреварата ще бъде за възрасти юноши и девойки младша и старша, както и за мъже и жени. Както всяка година входът..

публикувано на 17.04.24 в 14:02