Сдружение "Свят без граници" с кампания против рака на гърдата

Повече от 130 жени в рамките на най-мащабната кампания за борба с рака на гърдата у нас  – „От любов към живота”, са преминали  безплатни профилактични прегледи на „Комплексен онкологичен център – Стара Загора. Тази година козметичната компания Ейвън насочва кампанията към  жени от малцинствените групи, трайно безработни и с увреждания.  Това съобщи за Радио Стара Загора Милена Илиева от Сдружение „Свят без граници“, координатор на кампанията.


Още от категорията

Открита е контрабандна дървесина в Хан Аспарухово и са образувани 6 бързи производства

Близо 30 куб. незаконно придобит дървен материал са иззети до момента при акцията на полицията и жандармерията в старозагорското село Хан Аспарухово и са започнати 6 бързи производства. Акцията на МВР и Горското стопанство започна късно снощи и е..

публикувано на 10.12.18 в 12:07

Арестуваха четирима млади автоджамбази

На 06.12.2018 г. във връзка с извършени противозаконни отнемания на МПС, за които са образувани и се водят досъдебни производства, от служители на Първо РУ – Стара Загора за срок до 24 часа са задържани четирима младежи на възраст между 18 и 19..

публикувано на 10.12.18 в 11:41

Камион се запали на АМ "Тракия"

В ремарке на товарен автомобил, движещ се по автомагистралата "Тракия" в посока София, в района на с ело Зимница е възникнал пожар, съобщи говорителят на ОД на МВР-Ямбол Татяна Павлова.  Няма пострадали.  Огънят е загасен преди да се прехвърли върху..

публикувано на 10.12.18 в 11:28

Мащабна полицейска акция в старозагорското село Хан Аспарухово

Мащабна полицейска акция се провежда тази сутрин в село Хан Аспарухово, намиращо се между Стара Загора и Нова Загора. Село Хан Аспарухово е буквално под обсада на силите на реда – на място са жандармерия и полиция . Криминалисти са навлезли в селото, а..

публикувано на 10.12.18 в 11:19

Пет новозагорски села и част от Сливен са без вода

Пет новозагорски села и част от Сливен са без вода, съобщиха от ВиК - Сливен. Поради авария на магистрален водопровод ще бъде прекъснато водоподаването в новозагорските села Любенец, Любенова махала, Млекарево, Радецки и Бял кладенец до 16.30ч. Поради..

публикувано на 10.12.18 в 10:43

В Ямбол бе открита традиционната коледна изложба-базар

С произведения от музикалната класика, изпълнени от тенора Георги Динев и сопраното Цветомира Гицова, в художествената галерия "Жорж Папазов" в Ямбол бе открита традиционната коледна изложба-базар. В ежегодната проява участват 28 творци от региона с 66..

публикувано на 10.12.18 в 10:40

Хасково без вода

Половин Хасково е без водоподаване от снощи. Причината е авария на напорен водопровод от помпена станция "Източна зона". До отстраняване на повредата без вода ще останат пет квартала и Източната промишлена зона. Частично засегнати са централната..

публикувано на 10.12.18 в 10:26

Мащабна полицейска акция в старозагорското село Хан Аспарухово

Мащабна полицейска акция се провежда в тази сутрин в село Хан Аспарухово, намиращо се между Стара Загора и Нова Загора. Село Хан Аспарухово е буквално под обсада на силите на реда – на място са жандармерия и полиция. Криминалисти са навлезли в селото,..

публикувано на 10.12.18 в 10:16

Промени в движението за запалването на Коледната елха в Казанлък

Във връзка със запалването на Коледната елха тази вечер на централния  площад „Севтополис“ в Казанлък от 15,30ч. се въвеждат временни ограничения  за движението на МПС по централни улици на града както следва: п о бул.“23 Пехотен Шипченски полк“..

публикувано на 10.12.18 в 10:12

Олег Стоилов: Трябват спешни мерки и намеса на държавата в цената на тока на свободната борса

Бизнесът очаква намеса на държавата в цената на тока на свободната борса , това коментира за Радио Стара Загора Олег Стоилов, председател на Управителния съвет на Търговско-промишлена палата Стара Загора. Високата цена на електроенергията бе причина..

публикувано на 10.12.18 в 09:24