Сдружение "Свят без граници" с кампания против рака на гърдата

Повече от 130 жени в рамките на най-мащабната кампания за борба с рака на гърдата у нас  – „От любов към живота”, са преминали  безплатни профилактични прегледи на „Комплексен онкологичен център – Стара Загора. Тази година козметичната компания Ейвън насочва кампанията към  жени от малцинствените групи, трайно безработни и с увреждания.  Това съобщи за Радио Стара Загора Милена Илиева от Сдружение „Свят без граници“, координатор на кампанията.


Още от категорията

21% е делът на "сивата" икономика в България

Данните за дела на сивата икономика в България показват тенденция на подобрение – ако преди 10 години сивия сектор е бил 30% от икономиката на страната, днес той е намален до 21%, съобщи вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков. Той допълни, че..

публикувано на 16.09.19 в 17:51

Тракийският университет откри новата академична година в присъствието на земеделския министър Десислава Танева

В Тракийския университет бе тържествено открита новата академична 2019/2020 година. Церемонията се състоя на Форума на университета в Студентски град. Официални  гости на тържеството бяха министърът на земеделието, храните и горите г-жа Десислава..

публикувано на 16.09.19 в 17:39

КНСБ представи новото мобилно приложение VOX

Представяне на новото мобилно приложение на КНСБ VOX се проведе днес в Стара Загора по време на брифинг на синдикалната организация, посветен на нивото на сивата икономика в България и начините за справяне с нея. С новото приложение всеки работник..

публикувано на 16.09.19 в 17:27

Община Стара Загора и КНСБ подписаха Споразумение за сътрудничество

КНСБ и община Стара Загора подписаха днес Споразумение за сътрудничество. От страна на синдикалната организация подписи под документа сложиха регионалният координатор Галина Кирчева и вицепрезидентът Пламен Нанков, а от страна на община Стара..

публикувано на 16.09.19 в 16:40

Кметът Живко Тодоров и синдикатите организират среща с енергийния министър Теменужка Петкова в "Мини Марица Изток"

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще присъства на среща в „Мини Марица Изток“ на 24 септември. Инициатори на дискусията са синдикалните организации на КНСБ, КТ "Подкрепа" и кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Поканени са и..

публикувано на 16.09.19 в 16:35

СУ "Иван Вазов" в Стара Загора въвежда едносменен режим на обучение

Средно училище „Иван Вазов“ въвежда от новата учебна година едносменен режим на обучение. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора директорът му Динко Цвятков. Заетостта на класните стаи и кабинетите на реновираното учебно заведение е на..

публикувано на 16.09.19 в 16:22

Кметът Живко Тодоров: Всичко, което правим в Стара Загора, трябва да е в името на децата

„За мен е голяма чест да съм днес сред Вас, да присъствам на първия учебен ден именно в училище „Иван Вазов” – не само защото сградата е обновена и средата е променена . Това е само 50 процента от всичко, което трябва да има в едно училище...

публикувано на 16.09.19 в 16:10

В Нова Загора излизат на протест за чист въздух

Протест срещу обгазяването на Нова Загора и околностите от инсталацията за био газ ще се проведе днес пред общината. Той е организиран от групата в социалната мрежа „Нова Загора иска да диша.“ Според организатора на протеста Кремена Петрова неприятните..

публикувано на 16.09.19 в 10:36

Земеделският министър Десислава Танева открива учебната година в Тракийския университет

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще открие академичната година в Тракийския университет в Стара Загора.  Събитието ще се състои от 10:00 ч. във Форума на университета в Студентски град.  На  церемонията  ще присъстват още..

публикувано на 16.09.19 в 09:38
Първолаци!

2300 първокласници започват училище в Сливенска област

Новата учебна година в област Сливен ще бъде открита в 9 часа. Училищата в област Сливен имат готовност да посрещнат новата учебна година, началникът на Регионалното управление на образованието-Сливен /РУО/ Милена Чолакова, цитирана от БТА. В областта..

публикувано на 16.09.19 в 08:25