Сдружение "Свят без граници" с кампания против рака на гърдата

Повече от 130 жени в рамките на най-мащабната кампания за борба с рака на гърдата у нас  – „От любов към живота”, са преминали  безплатни профилактични прегледи на „Комплексен онкологичен център – Стара Загора. Тази година козметичната компания Ейвън насочва кампанията към  жени от малцинствените групи, трайно безработни и с увреждания.  Това съобщи за Радио Стара Загора Милена Илиева от Сдружение „Свят без граници“, координатор на кампанията.


Още от категорията

Кметът на Казанлък подписа договора за „Светът на траките“

Днес в Министерство на регионалното развитие и благоустройството кметът на община Казанлък Галина Стоянова подписа договора с Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 за безвъзмездно финансиране на проекта „Светът..

публикувано на 20.11.19 в 16:52

Диян Димитров: Давам си сметка за многото работа, която ни чака в новия Общински съвет

След приемане на второ четене в Парламента на републиканския бюджет, през януари ще започне обсъждането и на Бюджет 2020 на община Стара Загора. „Бюджет 2020 вече чука на вратата. По отношение на тази година със сигурност не сме коментирали да се..

публикувано на 20.11.19 в 16:29

Представят "12 seconds in Tokyo" в Стара Загора

Изложбата „12 seconds in Tokyo” гостува в Стара Загора. Тя е посветена на японската столица и живота в нея. Фотографът Боян Симеонов е пътешественик, документирал с обектива си над 34 държави по света. Впечатлен от енигматичността на Япония, той..

публикувано на 20.11.19 в 16:06

10% от населението на планетата страда от ХОББ

20 ноември е Световен ден за борба с хроничната обструктивна белодробна болест(ХОББ). По данни на Световната здравна организация 10 % от населението на планетата страда от това заболяване. Болестта се характеризира с частично или напълно..

публикувано на 20.11.19 в 16:00

Започна кампания „Подари Коледна трапеза на пенсионер“

Кампания „Подари Коледна трапеза на пенсионер“ започва от днес в Стара Загора. Нейни организатори са СНЦ "Истината за Стара Загора" и фейсбук група "Група за Истината за Стара Загора". Инициативата се провежда за втора поредна година, а..

публикувано на 20.11.19 в 16:00

В Стара Загора бяха демонстрирани новите възможности на системата за управление на европроектите

Областният информационен център в Стара Загора проведе среща,  на която бе представен обновеният публичен модул на ИСУН 2020. Той бе презентиран от представители на Централно координационно звено към Министерски съвет, а Стара Загора е първият град в..

публикувано на 20.11.19 в 15:57

Христо Колев е освободен от длъжността заместник областен управител на област Ямбол

Със заповед на министър председателя на Република България Бойко Борисов, Христо Колев е освободен от длъжността заместник областен управител на област Ямбол. В подаденото заявление за освобождаване на длъжността Христо Колев е изразил лични..

публикувано на 20.11.19 в 15:16

По 40 лева коледна добавка за най-бедните пенсионери

Коледна добавка в размер на 40 лева ще получат най-бедните пенсионери. Тя ще бъде изплатена на възрастните хора, чиито пенсии или сбора на пенсиите им и добавките към тях за месец декември са под 363 лева или под линията на бедност за 2020 година...

публикувано на 20.11.19 в 14:42

Осъдиха лекари от ТЕЛК-Стара Загора заради подкупи

Трима членове и секретар на ТЕЛК в Стара Загора са осъдени за получени над 5000 лв. подкупи, за да завишат проценти на нетрудоспособност. По 3 години „Лишаване от свобода“ с 5 годишен изпитателен срок наложи Специализираният наказателен съд на..

публикувано на 20.11.19 в 14:21

Петър Калчев: Основният приоритет на РИМ - Стара Загора е работата с деца и подрастващи

Основен приоритет на работа на Регионален исторически музей Стара Загора са заниманията с деца и подрастващи, съобщи в предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора назначеният за постоянен директор на институцията Петър Калчев. Той допълни, че..

публикувано на 20.11.19 в 09:59