Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Колело за смет – за дете велосипед

Мнозина от вас вероятно имат в мазето или гаража стар велосипед, който отдавна не сте карали и често сте си мислили дали да не изхвърлите. Е, вече може да се отървете от него, като извършите едно добро дело. "Колело за смет – за дете велосипед" е мотото на дарителска кампания, която събира стари колела за деца в неравностойно положение. След ремонт и боя, те ще ги получат в Деня на детето – 1 юни. Инициативата е на сдружение "МОГА Дряново". Организаторите се надяват добрата кауза да достигне до повече хора и велосипеди да има не само за най-малките от техния град, а да зарадват и деца от други населени места. Къде и как да бъдат изпратени не само старите колела, а и резервни част, какви други инициативи са осъществили от „МОГА Дряново” – споделя Александър Македонски в интервюто на Тошка Събева. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ИКАР за Драматичен театър "Невена Коканова"

50та юбилейна церемония по връчване на наградите на Съюза на артистите в България зарадва Драматичен театър "Невена Коканова". Ямболската трупа получи ИКАР за поддържаща мъжка роля. Призът отиде при Вълчо Янев за ролята му на дядо в спектакъла..

публикувано на 28.03.24 в 14:16
123

Димо Генов открива "НеОчаквана изложба" с малки живописни творби в Художествената галерия в родната Стара Загора

„НеОчаквана“ изложба с творби на старозагорския художник Димо Генов ще бъде открита тази вечер от 18 часа в Градската художествена галерия. Експозицията, подредена в камерната зала на втория етаж в бившите Старозагорски Хали ще представи 57..

публикувано на 28.03.24 в 12:01

Калин Василев е носител на награда "Чудомир" за къс хумористичен разказ

Калин Василев е тазгодишния носител на 55-ата награда “Чудомир” за къс хумористичен разказ на едноименната фондация и вестник "Стършел". Писателят и юрист спечели с разказа си "Американски стек". Това е най-старата подобна награда в страната. Тя..

публикувано на 26.03.24 в 15:30
XXIII Фестивал на маскарадните игри - Стара Загора

Стотици участници се включиха във Фестивала на маскарадните игри в Стара Загора

Над 800 участници и 20 групи от различни области на страната взеха участие в XXIII Фестивал на маскарадните игри, който се проведе навръх Тодоровден в Стара Загора. Кукери, бабугери, старци и арапи огласиха с хлопки и чанове центъра на града, за да..

публикувано на 23.03.24 в 13:49

"Моята паричка" през погледа на децата

Националният конкурс "Моята паричка" за втора година провокира въображението на децата и тяхното любопитство по отношение на темата за парите, личните финанси и финансовите навици. След успеха на първото издание през 2023 г., организаторите разширяват..

публикувано на 23.03.24 в 10:00

"Пришествие' - най-новото попълнение в "Пеещи артисти" (видео)

Една по-лирична и по-драматична Милица Божинова пее 37-та песен от проекта "Пеещи артисти", който гали музикалните сетива на почитателите на българската музика вече четвърта година. Това е трето участие на певицата в проекта, след Сборната формация с "Една..

публикувано на 22.03.24 в 14:57
Часовникът на Държавен куклен театър, Стара Загора

Кукли и поезия празнуват заедно

Световен ден на кукления театър отбелязваме на 21 март. Празникът се чества от  2003 г., по инициатива на UNIMA Internationale ,  с основната идея да е едновременно инструмент за популяризиране на кукленото изкуство, и проект, който позволява..

публикувано на 21.03.24 в 17:12

"Изкуство и култура" бе последното събитие от образователния форум „Месец на науките и изкуствата“

Младите омбудсмани Валентин Глушков и Станимир Тодоров, както и общественият посредник на община Стара Загора Иванка Сотирова, организираха училищен и образователен форум под наслов „Месец на науките и изкуствата“. Първото събитие, което се..

публикувано на 21.03.24 в 13:36

"Чудото" в Павел баня започва със спектакъла "Роднини"

Този уикенд започва първото издание на Националния фестивал на комедийните спектакли „Чудото” в гр. Павел баня, който е част от Чудомировите празници в курортния град. Още в събота от 18.30 часа жителите и гостите на града ще се насладят на..

публикувано на 20.03.24 в 13:07
Снимки: Държавна опера - Стара Загора

Старозагорската опера с премиера на "Ловци на бисери" от Жорж Бизе

На 21 и 22 март от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера ще блесне премиерата на операта „Ловци на бисери” от Жорж Бизе. Режисьорът Славчо Николов определя своята най-нова постановка на вълнуващото заглавие от съкровищницата на френската..

публикувано на 20.03.24 в 12:59