Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" взе важна победа над "Ботев" с 2:1 и остава втори

"Берое" се наложи с 2:1 над състава на "Ботев" (Пловдив) в двубой от XXXI кръг на родния шампионат. Гостите от Пловдив излязоха напред резултата в 53-ата минута с попадението на Лазар Марин, но „беройци“ успяха само в рамките на пет минути не само да възстановят равенството, но и да достигнат до пълен обрат след два гола на Жуниор Мапуку. През всички 90 минути футболистите на „Берое“, водени днес от Левон Апкарян, бяха по-активни и по-доминиращи, създавайки повечето голови ситуации и се наградиха с успеха напълно заслужено.Още в 4-ата минута Салим Керкар получи топката на удобна позиция пред наказателното поле на „Ботев“, в което веднага намери непокрития Атанас Зехиров, но десният бек на „заралии“ не успя да овладее кълбото по най-добрия начин и то напусна пределите на терена в аут.Шест минути по-късно Веселин Пенев центрира остро от пряк свободен удар, заложен на 35 метра от вратата, но Михаил Иванов се извиси над всички и улови.В 52-ата минута Веселин Пенев центрира от пряк свободен удар, заложен на 26 метра диагонално от целта, но Елиаш и Георги Костадинов се разминаваха с кълбото в малкото наказателно поле.В ответната атака на „Ботев“ Мариян Огнянов центрира отляво в наказателното поле, където отлично пласиран бе Лазар Марин, който засече топката с глава от непосредствена близост, а Илко Пиргов изчисти с върха на пръстите си в ъглов удар. При последвалото центриране на Иван Цветков кълбото бе изчистено от стража Илко Пиргов, но отново играч на „Ботев“ го центрира в малкия пеналт на „заралии“, където Цветелин Чунчуков преодоля вратаря на домакините и веднага намери непокрития Лазар Марин, а той от своя страна от непосредствена близост се разписа за 0:1.Две минути по-късно резултатът бе изравнен. Жуниор Мапуку бе изведен с дълъг пас зад отбраната на гостите и с хубав изстрел покрай стража Михаил Иванов върна равенството в резултата – 1:1.След точно час игра невероятен пробив на Веселин Пенев по левия фланг завърши с пас по земя към намиращия се на границата на малкото наказателно поле Станислав Костов, който предвидливо остави кълбото за Жуниор Мапуку, а конгоанецът от непосредствена близост бе безпогрешен и прави обрата пълен – 2:1.Това бе последният домакински мач на „Берое“ за настоящия сезон, а в края на следващата седмица, в неделя, 31-и май, „заралии“ гостуват на „Лудогорец“ в Разград, а двубоят е с начален час 18:00 часа.„Берое“: Илко Пиргов, Атанас Зехиров, Иво Иванов (к), Георги Динков, Веселин Пенев, Елиаш да Силва, Георги Костадинов, Савио Нсереко (82′ Антон Огнянов), Георги Андонов (56′ Станислав Костов), Салим Керкар, Жуниор Мапуку (70′ Аласан Н’Диайе)



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Четвърта поредна титла спечели „Берое Стара Загора“

„Берое Стара Загора“ извоюва шампионската титла в женската баскетболна „А“ група за четвърти пореден път. В пълната с публика старозагорска спортна зала „Общинска“ възпитаничките на Албена Хубенова надделяха над „Монтана 2003“ с 67:66 точки в..

публикувано на 24.04.24 в 21:50

Куп отличия извоюваха джудисти

В края на седмицата в Пазарджик предстои Държавен шампионат по джудо за младежи. „Ще участваме с трима състезатели, имаме много контузени в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в старозагорския клуб „Недьо Ранчев“...

публикувано на 24.04.24 в 14:42

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Над 120 деца се включиха в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“

Над 120 деца взеха участие в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“, който се проведе в ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Събитието бе организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с..

публикувано на 22.04.24 в 11:32

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 1:2 победи

В Монтана бе изигран третият двубой от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ гостува на домакините от „Монтана 2003“ и претърпя поражение с 55:78 точки. Първите минути на срещата бяха равностойни, а..

публикувано на 21.04.24 в 20:58

Девора Аврамова спечели при жените днешното състезание "BEROE 5K ROAD RACE"

"Днес в Стара Загора с подкрепата на СКЛА "Берое" се проведе състезание по лека атлетика "Beroe 5K Road Race". Времето бе определено благосклонно към състезателите, които бяха над 500 при жени, мъже и деца. Организацията бе на висота и наистина се..

публикувано на 21.04.24 в 15:21

Мирослав Миндев: Победихме, но бе с цената на големи усилия

"Победихме трудно "Левски" Карлово с 2:1. Още в началото гостите ни поведоха в резултата за 0:1 и добре, че в края на първото полувреме стигнахме до изравнителен гол. Втората част също мача бе равностоен и стигнахме до победния втори гол в..

публикувано на 21.04.24 в 13:40