Пилотът Тодор Славов загина при катастрофа на рали Твърдица-Елена

4
Тодор Славов
Снимка: wikipedia

31-годишният пилот Тодор Славов загина в катастрофа по време на рали Твърдица- Елена, съобщи БГНЕС. Той и навигаторът му Петър Илиев са били откарани в тежко състояние в МБАЛ „Д-р Иван Селимински – Сливен“. Въпреки усилията на лекарите Славов издъхва. 36-годишният му спътник е стабилизиран и без опасност за живота.

Състезателите от Варна са катастрофирали, докато са шофирали по прав участък с лек завой, от който изхвърчат през мантинелата и попадат в дълбока пропаст край пътя. Наложило се е екип на Пожарна безопасност и защита на населението да реже автомобила, за да извади двамата пилоти от смачканата до неузнаваемост кола. Заради трагичния инцидент организаторите взеха решение да прекратят състезанието.


Тодор Славов е роден на 22 януари 1984 във Варна. Завършва средното си образование във варненската Математическа гимназия "Д-р Петър Берон". Висшето си образование завършва във Варненският Технически Университет, където учи специалност "Двигатели с вътрешно горене". Състезателната си кариера Славов започва през 2005 година, когато дебютира в планинското състезание "Търговище".

Първото му рали състезание е Рали „Стари Столици“ 2005 година, където завършва шести. Две състезания по-късно той печели и първата си победа в клас N2 - Рали „Хеброс“.

В края на 2009 година взима участие и в Световния рали шампионат за млади пилоти JWRC. В края на годината той постига историческо класиране за България в Световния рали шампионат за млади пилоти (J-WRC).

С ръста си от 198см. Тодор Славов бе един от най-високите рали пилоти в историята на този спорт.


Галерия

Още от категорията

Проект за патронажна грижа и в Казанлък

142-ма души с увреждания и възрастни хора, включително с хронични заболявания и трайни увреждания, от община Казанлък ще могат да получават мобилни, интегрирани здравно-социални услуги. Това ще се случи от 1.септември по проект "Патронажна..

публикувано на 22.08.19 в 12:00

Изложба за руския поет и публицист Иван Аксаков откриват в Музея на розата

„За духа единственото оръжие е свободното слово“- това е мотото на изложбата, която откриват в Музея на розата в Казанлък, днес от 17.30 часа. Тя е  фотодокументална изложба и е посветена на дейността на именития руски публицист, обществен деец..

публикувано на 22.08.19 в 09:43

Приключи лятното училище за децата на община Тунджа

30 деца от три населени места на община Тунджа обхвана   „Лятно училище", което се проведе от началото на месец юли до средата на месец август. В селата  Завой и Тенево училището се проведе за трети път в рамките на дейността „Допълнителна..

публикувано на 22.08.19 в 09:29

Първа копка на нов Дневен център в Казанлък

Символична "първа копка" на нов Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства ще бъде направена от 11 часа в Казанлък днес. Новата социална услуга на територията на община Казанлък ще е единствената от..

публикувано на 22.08.19 в 09:10

Поредна вечер на протести пред болницата в Сливен

За втора поредна вечер пред сливенската болница се събраха жители на село Сотиря. Те настояват за справедлива присъда на извършителя на убийството на 7 – годишната Кристин.  Събралите се пред болничното заведение искат на извършителя да бъде..

публикувано на 22.08.19 в 07:48

Три хасковски училища с финансов стимул от държавата

Книги, игри и материали за подпомагане творческите възможности на учениците в областта на науката, изкуствата и спорта ще бъдат закупени в 87 училища в страната. Сумата за тях в размер на 800 хил. лв. е от държавния бюджет. Сред финансираните..

публикувано на 22.08.19 в 07:40

Кметът на община Павел баня Станимир Радевски уволни свой заместник-кмет

Кметът на Община Павел баня Станимир Радевски уволни от пост заместник - кмета Милена Паунова. Решението е взето към днешна дата със заповед №7 от 20-ти август 2019-та годна на основание чл.39, ал.5 от Закона за местното самоуправление и местната..

публикувано на 21.08.19 в 17:56

Поставят нови автомати за таксуване в градския транспорт на Стара Загора

В превозните средства от градския автобусен и тролейбусен транспорт на Стара Загора започна монтиране на устройства за издаване на билети и за отчитане валидността на абонаментните карти.  Целта е да се премине към автоматизирана система за..

публикувано на 21.08.19 в 16:44

Боевете на връх Шипка оживяват с клуб "Традиция" и тази година

268 членове на Национално дружество „Традиция“ са заявили участието си във възстановките на връх Шипка на 24. август по повод   142 години от Шипченската епопея.16 са участниците от регионалния клуб в Стара Загора, каза председателят му Петко..

публикувано на 21.08.19 в 15:51

Жив плет заменя дърветата край Второ основно училище от юг

Жив плет ще огражда футболното игрище на Второ основно училище „П. Р. Славейков“ . Храстите ще заменят дърветата, които се наложи да бъдат отстранени при ремонта на южния зид , реши комисия. В нея са участвали ландшафтни архитекти, строителите..

публикувано на 21.08.19 в 15:13