Паметникът на Бузлуджа да получи статут на паметник от национално значение

БГНЕС


Паметникът на връх Бузлуджа трябва да получи статут на паметник от национално значение за да бъде реконструиран и запазен като културно наследство за поколенията, каза в интервю за Радио Стара Загора, дипломираната в Техническия университет в Берлин, млада архитектка Дора Иванова. Днес Дора Иванова участва в организираната от Съюза на архитектите и Българския национален комитет ICOMOS кръгла маса на тема: „Социалистическото  наследство – наследство в риск“. Кръглата маса е първа от поредица инициативи за опазване на архитектурно-художественото наследство от времето на социализма чрез обективизъм и без влияние на политически  и емоционални пристрастия.


print Отпечатай
Още от категорията

Д-р Нигяр Джафер: Антиваксинални настроения набират скорост у нас

Очаквам в началото на следващата седмица Веселин Марешки да се откаже доброволно от депутатския си имунитет, коментира пред Радио Стара Загора заместник – председателят на НС д-р Нигяр Джафер , след като по-рано днес главният прокурор внесе..

публикувано на 23.06.17 в 14:44

Първан Симеонов видя голяма победа за защитниците на парк „Бедечка“

„Референдумът за „Бедечка“ е грамадна победа на тези, които искат тази територия да бъде парк. Въпреки объркания въпрос и негативната кампания, тези 20 000 гласа „да“ са огромна група от хора, която каза ясно своето мнение и даде мандат на общинското..

публикувано на 19.06.17 в 13:28

Заплашително писмо е мотивирало областния лидер на Народен съюз Евгени Жеков да работи в полза на "Бедечка" като парк

Областният председател на Народен съюз и бизнесмен от Стара Загора Евгени Жеков опроверга тиражираните твърдения, че той е двигателят на протестите срещу застрояването на спорната територия около река Бедечка. В интервю за Радио Стара Загора Жеков..

публикувано на 15.06.17 в 13:57

Мария Динева: Големите собственици на парцели в „Бедечка“ мълчат

„Отдавна казусът „Бедечка“ е политически и затова и групата съветници от „Народен съюз“  сме длъжни да оповестим позицията си пред обществото. Многократно сме заявявали, че подкрепяме кмета Живко Тодоров и сега заставаме зад него и запазването на..

публикувано на 13.06.17 в 15:54
Снимка: Интернет

Арх. Веселин Беров: „Да“ за „Бедечка“ обрича на дългове и наследниците на нашите деца

Отговор „Да“ на предстоящия в неделя, 18 юни, референдум за „Бедечка“, означава Община Стара Загора да затъне в задължения, които ще плащат нашите наследници и наследниците на нашите наследници, заяви в интервю за Радио Стара Загора арх. Веселин..

публикувано на 13.06.17 в 14:15
Атанас Атанасов ДСБ

Атанас Атанасов: ДСБ ще работи за създаването на дясна алтернатива на досегашното управление на страната

Атанас Атанасов бе избран в събота за председател на партия Демократи за силна България. Той победи в оспорвана битка евродепутата Светослав Малинов. В първото си интервю за Радио Стара Загора като лидер на ДСБ генерал Атанасов заяви, че основен..

публикувано на 12.06.17 в 17:37
Петър Славов

Машинното гласуване- възможно ли е и в България? Ще окажат ли ефект новите мерки за борба с катастрофите по пътищата, разговор с бившия народен представител Петър Славов

Бившите народни представители Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев са изпратили официално запитване до ресорния вицепремиер Томислав Дончев във връзка с подготовката за реализиране на машинно гласуване у нас. По този повод разговаряме с..

публикувано на 09.06.17 в 14:39

Село Яворово ще събере фолклорни състави от страната в първия по рода си фестивал- 'С мирис на теменуги"

Първия по рода си фолклорен събор „С мирис на теменуги“ ще се проведе тази събота(10- юни) в старозагорското село Яворово. По този повод Живко Иванов се срещна с членовете на НЧ „Ахинора“, които са основен организатор на мащабната проява. Как се е..

публикувано на 07.06.17 в 17:58

За трудностите в развитието на детско- юношеския футбол, откровен разговор с Паоло Драголов и Иван Пенчев от „Олимпия спорт“

Броени часове след края на детско- юношеския футболен турнир за Купата на „Олимпия спорт“, в студиото на Радио Стара Загора гостуват добре познатите футболни треньори Паоло Драголов и Иван Пенчев . За трудностите около организацията на мащабния..

публикувано на 06.06.17 в 17:56

Адриан Николов: От мажоритарната система губят малките партии

Сред най-големите губещи от въвеждането на мажоритарната избирателна система ще са малките партии, коментира за Радио Стара Загора Адриан Николов, политически анализатор и икономист от Института за пазарна икономика. Той открои като положително..

публикувано на 18.05.17 в 16:38