Муравей Радев: Все още няма дългова криза, но тенденцията за увеличаване на държавния дълг трябва да спре

Снимка: БГНЕС

България задлъжнява заради нереформираната бюджетна сфера. Произведеното от икономиката не стига за разходите, които генерират всички системи, които са на бюджетна издръжка- заяви за Радио Стара Загора бившият финансов министър Муравей Радев.  Кредитът от 5 млд. лв., който е заложен в новия бюджет няма да вкара България в дългова криза, защото е около 30% от брутния вътрешен продукт. Проблем е тенденцията за нарастване на този дълг от последните няколко години- добави Радев. Той определи и проекта за нов бюджет като добър, защото си поставя по-високи цели, които трябва администрацията да се стреми да изпълни. Един от проблемите пред заложените параметри за ръст на БВП от 2.1% и бюджетен дефицит около 2% е забавянето на световната  икономика и растящите бюджетни разходи в България. Желанието на финансовия министър Горанов за промени са трудно изпълними, заради нежеланието на министерствата за секторни реформи и бойкотирането им от българския парламент- предупреждава Муравей Радев.

Още от категорията

Българското училище

В сърцето на Париж пазим българските традиции и език

Четири са българските училища в Париж според официалната статистика. Но в едно от тях и това е "Кирил и Методий"  любородната искра към България, традициите, песните и историята, поддържа и старозагорската възпитаничка на езиковата гимназия Румяна Шибилева-..

публикувано на 16.09.19 в 09:20
Д-р Ангел Кунчев

Д-р Ангел Кунчев: Социалните мрежи се включват в борбата с антиваксиналните движения

Най-големите социални мрежи също ще се включат в борбата с антиваксиналните движения. Това съобщи за Радио Стара Загора главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, който тази седмица взе участие в международен форум в Белгия посветен на..

публикувано на 15.09.19 в 13:45

Общинският съветник Янко Янков, право на отговор

На 7.09. старозагорци станаха свидетели на два протеста организирани от граждани срещу законодателството за закрила на детето.  Граждански протест, в чиято организация участва общинският съветник   Янко Янков и граждански протест, в който имаше..

публикувано на 11.09.19 в 11:32

Стоян Петров: „Гражданите трябва да участват при взимането на важните решения за Казанлък“

52-годишният капитан III ранг о.р. инж. Стоян Петров бе подкрепен от структурата на БСП-Казанлък за кандидат за кмет на община Казанлък. Петров бе определен и за водач на кандидатската листа на формацията в Града на розите. Той влиза в предизборната..

публикувано на 10.09.19 в 15:09

До 22 септември ще бъде ясен кандидатът за кмет на ВМРО Стара Загора

До 22 септември трябва да стане ясна кандидатурата за кмет и листата за общински съветници на ВМРО Стара Загора за местните избори през октомври. Още за подготовката за предстоящите избори с  Евден Николов председател на ВМРО Стара Загора,  разговаря..

публикувано на 10.09.19 в 13:07

Защо пропадна общественото обсъждане на проекта за интегриран туристически продукт на Сливен?

Софийска фирма е изготвила проект за интегриран туристически продукт на Сливен, с който общината ще кандидатства за финансиране. Сумата, заложена за изпълнение на дейностите, възлиза на 9млн.лв.., от които 6млн местната администрация трябва да..

публикувано на 10.09.19 в 10:01

Кметът на Тополовград Божин Божинов ще се кандидатира за трети мандат

Кметът на Тополовград Божин Божинов ще се кандидатира за трети мандат на предстоящите местни избори през октомври. Намаляване на безработицата, търсене на нови инвестиции, обновяване на пътната мрежа в региона ще продължат да бъдат приоритетни и през..

публикувано на 09.09.19 в 11:23

Три инициативни комитета са се регистрирали до момента в общинската избирателна комисия

Общинската избирателна комисия започна работа на 4 септември, съгласно последното решение на Централната избирателна комисия, съобщи за Радио Стара Загора председателя на общинската комисия Теодора Крумова. Тя допълни, че ЦИК приема документи за..

публикувано на 06.09.19 в 16:07

Книгата "Духовните първенци на Любимец" възвръща от забравата имената на достойните фигури в пограничния град

Само преди броени дни Любимец отбеляза своята 50-та годишнина от обявяването си за град. Наред с тържествената програма юбилеят ще бъде запомнен и с издаването на второто преработено издание на книгата „Духовните първенци на Любимец“ . Автор на този..

публикувано на 06.09.19 в 15:35

Искра Михайлова: "Гласувано ми бе доверие да водя листата на "Възраждане" в Стара Загора"

Искра Михайлова ще бъде водач на листата с кандидати за общинския съвет на "Възраждане" в Стара Загора. От партията разкриха, че ще се включат в кметската надпревара със собствена кандидатура. "Кандидатите ще бъдат основно от структурата на партията, но..

публикувано на 03.09.19 в 20:10