Проф. Въшин е новият ректор на Тракийския университет

Проф. д-р Иван Въшин е новият ректор на Тракийския университет Стара Загора.

Изборът му стана след балотаж с доц. д-р Добри Ярков. Проф. Въшин получи 173 от 322 гласа на Общо събрание на висшето учебно заведение. Новият ректор на Тракийския университет е доктор на ветеринарно-медицинските науки.

През последните месеци той изпълняваше длъжността Вр.И.Д. ректор, след като проф. Иван Станков бе избран за депутат в Народното събрание.

Още от категорията

Министърът на отбраната ще посети Казанлък за 130-тата годишнина на 23-ти Шипченски полк

През тази година се навършват 130 години от създаването на 23-и пехотен Шипченски полк. В проявите днес в Казанлък, посветени на годишнината, ще участва министърът на отбраната Красимир Каракачанов, информират от пресцентъра на министерство на..

публикувано на 18.01.19 в 06:28

Едносменният режим на обучение ще затрудни някои старозагорски училища

Изискването на Министерството на образованието за едносменен режим на обучение създава трудности на няколко старозагорски училища- съобщи зам.-кметът Иванка Сотирова. ГПЧЕ „Ромен Ролан“ намалиха приема си с една паралелка и от следващата година ще..

публикувано на 17.01.19 в 17:47

Системата за прием в детските ясли и градини отваря на 21 януари

На 21 януари ще бъде отворена системата за електронно записване на децата в яслите и детските гради в община Стара Загора- съобщи зам.-кметът Иванка Сотирова. От началото на декември миналата година се провежда ежегодната профилактика, която е по..

публикувано на 17.01.19 в 17:37

Клуб по гобленарство откриват в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград

Клуб по гобленарство откриват тази вечер Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и Народно читалище  „Култура 2002“ в Димитровград. След клуба по плетива, създаден през декември миналата година за любителите на ръкоделия, това е втората форма, която..

публикувано на 17.01.19 в 17:25

Дариха брайлови машини за обучение на незрящи

Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование - Стара Загора получи днес 2 нови брайлови машини на стойност 2700 лв, дарени от общинския съветник от ГЕРБ Виктор Драголов. Машините са изключително ценни за обучителния персонал,..

публикувано на 17.01.19 в 16:47

Бум на пневмонии и бронхити след грип и ОРЗ

Бум на пневмонии и бронхити след прекаран грип и остри респираторни заболявания, отчитат от старозагорската университетска болница „Проф. Стоян Киркович“. В момента приетите за лечение пациенти в отделението по пулмология надвишават двойно броя на..

публикувано на 17.01.19 в 16:45

Скейтборд площадката до Младежкия дом отново работи

След извършени ремонтни дейности скейтборд площадката до Младежкия дом отново работи. Частично остават оградени участъци, в които все още се извършват възстановителни дейности. Нарушените рампи са ремонтирани с по-устойчив материал, шперплатът е..

публикувано на 17.01.19 в 16:35

Грипна епидемия и в Ямболска област

Грипна епидемия е обявена в Ямболска област. Учебните занятия се преустановяват от 18 до 23 януари включително. Заболеваемостта в региона достигна 328 болни на 10 000 души, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция Ямбол д-р Лиляна Генчева,..

публикувано на 17.01.19 в 15:52

Кмет съди старозагорец, нарекъл го смешник

5 хиляди лева обезщетение иска кметът на Стара Загора Живко Тодоров от старозагорец, нарекъл го във фейсбук „смешник“. Това стана ясно на първото заседание по делото на градоначалника срещу 26-годишния Иван Киров за обида и клевета. Причина за..

публикувано на 17.01.19 в 15:09

Продължава инициативата за засаждане на живите коледни дръвчета

Продължава инициативата на община Стара Загора за засаждане на живите коледни дръвчета, съобщи за Радио Стара Загора Николай Стоев от общинското звено „Озеленяване“. За целта е осигурен 1 дка парцел в парк „Загорка“, където са изкопани 30 дупки, всяка..

публикувано на 17.01.19 в 13:05