Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" разгроми с 6:0 "Саповнела", Грузия в последната си контрола в Турция

С разгромна победа със 6:0 „Берое“ надделя на грузинския „Саповнела“ в последна проверка по време на подготвителния си лагер в Турция. Логично „беройци“ бяха доминиращият отбор на терена през всичките 90 минути и заслужено се поздравиха с успеха, а старши треньорът Петър Хубчев даде шанс за изява на всички свои футболисти.Междувременно стана ясно, че румънският футболист на проби Александру Някша е освободен от лагера на „беройци“, след като не е удовлеторил очакванията на треньорския щаб.„Беройци“ излязоха напред в резултата още в 3-ата минута, когато Спас Делев центрира в наказателното поле където Стивън Петков засече с глава топката в мрежата за 1:0.В 10-ата минута преднината за „беройци“ бе удвоена, след като Елиаш да Силва изведе по отличен начин Спас Делев, който завърши атаката на „беройци“, както подобава – с техничен удар покачи на 2:0.етири минути след това при многоходова комбинация Игор Джоман получи топката на границата на пеналта, където обаче бе фаулиран, и главният арбитър посочи точката за изпълнение на 11-метров наказателен удар. С изпълнението се нагърби Елиаш да Силва, който бе безпогрешен и покачи на 3:0.В 22-ата минута Спас Делев бе изведен от дълбочина и остана сам срещу вратаря на „Саповнела“, за да реализира без особени затруднения за 4:0.В 37-ата минута Стивън Петков стреля от границата на наказателното поле, но изпрати топката над напречната греда.Три минути по-късно Веселин Пенев получи топката вляво по атаката на „беройци“, овладя я с гърди и напредна няколко метра, за да се разпише от непосредствена близост за 5:0.В 57-ата минута невероятно изпълнение на Бенджамин Морел от пряк свободен удар, заложен на 30 метра от вратата, намери рамката на целта, но изстрелът бе отразен от стража на грузинците.Пет минути по-късно Емин Ахмед получи топката отдясно и веднага центрира в малкия пеналт, където над всички извисен бе Исмаил Иса, който с глава се разписа за 6:0.В 74-ата минута Георги Божилов стреля от границата на наказателното поле, но изпрати топката покрай рамката на вратата.Две минути след това Александру Някша проби отляво и центрира в наказателното поле, но топката бе избита и попадна в намиращия се на границата на пеналта Емин Ахмед, който стреля оттам, но изпрати кълбото високо над целта.В 82-ата минута гол на Исмаил Иса бе отменен заради игра с ръка в наказателното поле.„Берое“ (I полувреме): Благой Макенджиев, Атанас Зехиров, Иво Иванов, Георги Динков, Веселин Пенев, Игор Джоман, Георги Сърмов, Стивън Петков,  Елиаш, Неманя Милисавлевич, Спас Делев;„Берое“ (II полувреме): Благой Макенджиев, Венцислав Василев, Владимир Зафиров, Кирил Личев (64′ Александру Някша), Емин Ахмед, Георги Божилов, Том, Станислав Костов, Георги Андонов, Бенджамин Морел, Исмаил Иса



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Над 120 деца се включиха в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“

Над 120 деца взеха участие в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“, който се проведе в ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Събитието бе организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с..

публикувано на 22.04.24 в 11:32

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 1:2 победи

В Монтана бе изигран третият двубой от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ гостува на домакините от „Монтана 2003“ и претърпя поражение с 55:78 точки. Първите минути на срещата бяха равностойни, а..

публикувано на 21.04.24 в 20:58

Девора Аврамова спечели при жените днешното състезание "BEROE 5K ROAD RACE"

"Днес в Стара Загора с подкрепата на СКЛА "Берое" се проведе състезание по лека атлетика "Beroe 5K Road Race". Времето бе определено благосклонно към състезателите, които бяха над 500 при жени, мъже и деца. Организацията бе на висота и наистина се..

публикувано на 21.04.24 в 15:21

Мирослав Миндев: Победихме, но бе с цената на големи усилия

"Победихме трудно "Левски" Карлово с 2:1. Още в началото гостите ни поведоха в резултата за 0:1 и добре, че в края на първото полувреме стигнахме до изравнителен гол. Втората част също мача бе равностоен и стигнахме до победния втори гол в..

публикувано на 21.04.24 в 13:40

Атанас Апостолов: Убедителна победа постигнахме срещу втория тим на "Локо" Пловдив

"Съставът на "Розова долина" продължи победния си ход като надигра втория тим на "Локомотив" Пловдив с 5:2. Допуснахме ранен гол във вратата ни още в началото на мача. Все пак до края на първото полувреме реализирахме три попадения и резултата..

публикувано на 21.04.24 в 12:47

Живко Желев: Бяхме по-силни и заслужено бихме с разлика

"Надиграхме тима на "Ямбол" с 5:0, като диктувахме събитията на терена от самото начало на срещата. На почивката водехме 2:0, а през втората част реализирахме още три попадения. Хубав мач и добър успех. Добре е, че "Несебър" победи "Спартак"..

публикувано на 21.04.24 в 12:33

Веселин Пенев: "Берое 2" направи силен мач и голям обрат срещу "Созопол"

"Победихме тима на "Созопол" с 3:2. Доволен съм от моите млади футболисти, които показаха добра физическа мощ и от 0:2 обърнаха резултата до 3:2. Това не ми се бе случвало в кариерата като футболист, но като треньор се получи. Имаме няколко момчета..

публикувано на 21.04.24 в 12:21

За втори пореден сезон "Берое" ще се бори за оставане

"Берое" загуби с 0:1 гостуването си на столичния "Левски" в последния кръг от редовния сезон в Първа футболна лига. Единственото попадение за "сините" отбеляза Асими Фадига.  По този начин за втори пореден сезон беройци остават в долната шестица на..

публикувано на 20.04.24 в 22:17