13 дариха кръв за първи път в акция на Ротаракт клуб-Стара Загора

27 души дариха кръв в петата съвместна кръводарителска акция на Ротаракт клуб - Стара Загора и Сдружение "Самаряни".

"Както миналата година, така и сега, силна подкрепа идва и от Ротаракт клуб – Хасково", информира Пламена Гогошева, президент на клуба.Тя уточни, че общо 30 души са имали желание да дарят кръв, а 13 от 27-те кръводарители днес за първи път в живота си даряват кръв.

"Кампанията под надслов "В кръвта ти е да спасяваш животи!" премина повече от успешно", категорични са организаторите.

По традиция акцията се проведе в офиса на сдружение „Самаряни“ на бул.“ Патриарх Евтимий“ 57 във времето от 09,00 часа до 13 ,00 часа днес.


Още от категорията

8 телефонни измами за над 113 хиляди лева от началото на месеца в Старозагорска област

8 телефонни измами за над 113 хиляди лева са регистрирани от началото на месеца в региона, съобщи стaрши инспектор Ивелин Иванов от Криминална полиция към Областна дирекция на МВР – Стара Загора. От там отчитат увеличение на този вид престъпления..

публикувано на 19.12.18 в 17:04

Деца пожелаха здраве и късмет на общинарите в Стара Загора

Малките възпитаници на детска градина №8 „Българче“ и на ЦДГ №13 „Пролет“ поздравиха днес ръководството и служителите на Община Стара Загора. Малчуганите от детска градина „Пролет“ рецитираха стихове и пяха песнички посветени на Коледа и..

публикувано на 19.12.18 в 16:17

Дебатьори от Сливен спечелиха национално състезание по дебати

Дебатьори от сливенския клуб „Туида“ спечелиха първо място в кръг от националното състезание по дебати , което се проведе в столицата. В състезанието участваха 72 отбора от цялата страна, а отличието за сливенския клуб извоюваха Маргарита Стоянова и..

публикувано на 19.12.18 в 15:35

Събраха рекордна сума на благотворителен бал в община Тунджа

Рекордна сума от близо 51 хиляди лева бе събрана по време на Коледния благотворителен бал на община Тунджа. 11-то издание на най-мащабната благотворителна инициатива на О бщината бе за набиране на средства за подкрепа на ученици и студенти с високи..

публикувано на 19.12.18 в 15:30

Тази вечер в Операта отново най-известните коледни песни, изпълнени от Васил Петров

След големия успех снощи, тази вечер от 19 часа Васил Петров ще изнесе втория си Коледен концерт в старозагорската опера. В програмата са включени някои от най-известните европейски коледни песни и американски коледни класики, произведения от..

публикувано на 19.12.18 в 14:56

Над 6,6 млн. лв. получават общини от Старозагорска област за инфраструктурни проекти

Малко над 6,6 млн. лв. получават пет общини от Старозагорска област, след като Министерски съвет одобри днес допълнителни разходи/трансфери за 2018 г. Гласувани са общо 151,7 млн. лв. са за реализиране на значими общински проекти, ремонт на храмове и..

публикувано на 19.12.18 в 14:34

Зачестяват телефонните измами в Ямбол

През последните дни в Областна дирекция на МВР – Ямбол са постъпили няколко сигнала от жители на града, станали обект на опити за телефонни измами. Измамниците са използвали познатия сценарий, при който представяйки се за полицейски служители..

публикувано на 19.12.18 в 14:06

Благотворителен базар в Хасково подпомага фондация "Искам бебе"

В навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово, областният управител на Хасково г-н Станислав Дечев организира  Коледен благотворителен базар. За втора поредна година партньор е фондация „Искам бебе“, а каузата е „За повече деца..

публикувано на 19.12.18 в 13:49

Цистерна се обърна и разля нафта в източния край на Казанлък

Разлив на голямо количество нафта върху пътното платно ограничи движението на околовръстния път на Казанлък преди минути-съобщи сътрудникът на Радио Стара Загора Георги Манев. Камион-цистерна се обърна на пътя на източния изход на града и разля..

публикувано на 19.12.18 в 13:45

Кичка Петкова ще се кандидатира за трети мандат за кмет на община Чирпан, ако бъде подкрепена от БСП

Настоящият кмет на община Чирпан Кичка Пекова ще се кандидатира за трети мандат, ако отново бъде подкрепена от БСП , съобщи самата тя за Радио Стара Загора. „Може би има хора, които харесват това, което правим, а други са..

публикувано на 19.12.18 в 09:54