Радио Стара Загора събра звезди на българската народна музика в грандиозен концерт на сцената на операта

Над 2 часа публиката в Старозагорската опера пя и танцува с изпълнителите, излезли на сцената да поздравят Радио Стара Загора с юбилея на фолклорното предаване „От извор се песен лее“. По повод  10- годишнината на предаването свои песни изпяха пред препълнената зала в центъра на Стара Загора  Илия Луков, солистката на ансамбъл „Тракия“ Дарина Славчева, Тодор Кожухаров и оркестър „Южни ритми“, най-младият певец и нестинар на Странджа - Костадин Михайлов, ансамбъл „Загоре“, Даниел Караасенов и гайдаря Явор Бобев, оркестър „Липите“. Концертът успяха да чуят и слушателите на Радио Стара Загора, Радио Бургас и Радио Пловдив. В злата на Старозагорската опера присъстваха приятели на предаването от цялата страна, пътували стотици километри, за да видят любимите си изпълнители. Депутати, преподаватели от академиите по изкуства в страната, народни певци, обикновени почитатели аплодираха артистите на сцената повече от половин час. Атракцията на вечерта поднесе водещият на предаването „ От извор се песен лее“ Николай Николаев, който със своята гъдулка поведе  фолк-сешън на участниците.

10 години, над 500 излъчвания, открити млади таланти и много приятели е равносметката на ефирната история  на предаването. Шоуто продължава!!!!!
Още от категорията

XXII издание на конкурса за млади изпълнители на български народни песни „Славейче“, 2017 (Видео)

Радио Стара Загора организира за 22-ри път Конкурс за млади изпълнители на български народни песни „Славейче“.  Надпяването беше на 28 и 29 октомври 2017 година от 10 часа в Радио Стара Загора.  Почетен гост в журито беше младата и стилна тракийска..

публикувано на 04.01.18 в 12:29

Със стилен джаз и военен биг-бенд Радио Стара Загора отпразнува 80-тата си годишнина

Радио Стара Загора отбеляза с голям концерт в центъра на Стара Загора на 21 май своята 80-годишнина под мотото „Нашето радио, в нашия град“. На сцената за юбилея на първото извънстолично радио в България излязоха звездите Милица Гладнишка, Орлин Павлов,..

публикувано на 11.11.16 в 13:36