Община Гълъбово подписа договор за ремонт на Професионалната гимназия по енергетика

Община Гълъбово за първи път спечели грандиозен проект на стойност 1,4 млн. лева за реконструкция на Професионалната гимназия по енергетика и електротехника. Новината бе съобщена от заместник-кмета на общината инж. Пламен Бараков. Помощта е безвъзмездна и е в рамките на оперативна програма „Региони в растеж”.

За период от 13 месеца ще се извърши основен ремонт на покрива, на учебната сграда и учебните работилници. Мотивите, с които Гълъбово се класира пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството са, че проектното предложение отговаря на критериите за оценка на административно съответствие и допустимост, съгласно насоките за кандидатстване.

Повече по темата чуйте в прикачения звуков файл


Още от категорията

Корнелия Нинова: Борисов с по-цинични думи и от Симеонов

Като по-цинични дори от думите на Валери Симеонов лидерът на БСП Корнелия Нинова определи думите на премиера Бойко Борисов, че правителството ще падне, ако поиска оставката на вицепремиера. Изявлението на министър председателя тя коментира в Стара..

публикувано на 22.10.18 в 19:00

Майките в Стара Загора излизат на мълчалив протест

Повече от 100 майки на деца с увреждания и хора, които подкрепят исканията им в Стара Загора излязоха в 18 часа тази вечер на протест пред сградата на Областна администрация. Някои от тях бяха дошли с децата си, въпреки студеното време, за да..

обновено на 22.10.18 в 18:57

Старозагорската опера е с три номинации за Кристална лира

Три са номинациите на Държавна опера-Стара Загора за наградите Кристална лира на Съюза на музикалните и танцови дейци за 2018 г. Номинацията в категория „Постановъчен екип“ е за премиерата на оперно-кукления спектакъл на операта „Турандот” от..

публикувано на 22.10.18 в 17:26

Без октомврийска сесия в Чирпан

Предложението на партия ГЕРБ за преименуване на централния булевард в Чирпан на името на Никола Манев няма да бъде разгледано този месец. Въпреки събраните над 600 подписа и входиране на предложението в общинския съвет местният парламент няма да..

публикувано на 22.10.18 в 17:20

Община Стара Загора не планира промяна в местните данъци и такси за 2019 г.

Община Стара Загора не планира увеличаване на местните данъци и такси за 2019 г. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора председателят на постоянната комисия по бюджет и финанси в Общинския съвет Диян Димитров. „Смея да кажа, че..

публикувано на 22.10.18 в 16:46

Сливенският съд остави в ареста четирима от нападателите, посегнали на полицаи

Сливенският Районен съд остави днес за постоянно в ареста четирима от нападателите, посегнали на полицейски екипи, съобщава БТА. Инцидентът стана на 18 октомври, когато полицаите са реагирали на сигнал за силна музика в ромския квартал "Надежда" в града...

публикувано на 22.10.18 в 16:08

Над 60 сигнала за месец са приели на Горещия телефон в Казанлък

Над 60 сигнала са получени на безплатния Горещ телефон на Община Казанлък 0 700 400 56 през първия месец от неговото обявяване в края на август, обобщават от пресцентъра на общинска администрация. Сред съобщените от граждани неизправности най-голям е..

публикувано на 22.10.18 в 15:52

Правят информационна кампания в защита на Национален парк Пирин

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи “За да остане природа в България” провежда утре в Хасково информационна кампания в защита на Национален парк Пирин. От 18,00 часа на площад “Свобода” експерти ще се срещнат с..

публикувано на 22.10.18 в 15:47

Искат повече европейско финансиране за тютюнопроизводителите

Тютюнът като земеделска култура да бъде равнопоставен с останалите култури що се отнася до европейското финансиране след 2020 г. е бил един от акцентите на кръглата маса на провелия се в Брюксел 36-ти Конгрес на Европейската асоциация на..

публикувано на 22.10.18 в 15:39

Корнелия Нинова пристига в Стара Загора за юбилея на общинската организация на БСП

БСП в Стара Загора чества днес125 години от създаването си. Местната организация ще отбележи юбилея с тържествено събрание, на което ще присъства председателят на Националния съвет на партията Корнелия Нинова. Събитието е насрочено за 18 часа и ще се..

публикувано на 22.10.18 в 12:12