1500 деца и младежи с увреждания ще бъдат преместени в нови центрове, алармират НПО

Има риск близо 1500 деца и младежи с увреждания да бъдат преместени от Центровете за настаняване от семеен тип в други центрове в страната  без индивидуална оценка и предварителна подготовка. Преместванията са  вследствие на промяна в Закона за социално подпомагане, според която центровете са разделени по възрастов критерий . Очаква се преместването на децата и младежите да бъде извършено до април 2017. Това може да се окаже травмиращо, а в някои случаи и пагубно за тях, алармират от  Коалиция „Детство 2025“ и от Национална мрежа за децата. В интервю за Радио Стара Загора Александрина Димитрова, от фондация “Сийдър“, аргументира тази тревога с примери от центровете в Кюстендил и Казанлък.
Още от категорията

Започна приемът в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Стара Загора

Стартира кампанията по прием на ученици в Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Петрович Павлов“ в Стара Загора. Направленията, в които ще бъдат паралелките, са две паралелки в специалност „Ветеринарен техник“, едната от..

публикувано на 22.05.19 в 14:48

МС одобри 300 хиляди лева, за да може община Стара Загора да откупи частни улици в бившето АТЗ

Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджета на община Стара Загора за 2019 г. в размер на 300 хил. лв, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет. Средствата са за придобиване на поземлени имоти с обща площ 83 266 кв. м., находящи се в..

публикувано на 22.05.19 в 11:35

Атанас Киров: Проблемът с междуселищния транспорт скоро ще бъде разрешен

Проблемът със смяната на превозвача по междуселищните линии в област Ямбол и с ползването на спирките на градския транспорт в областния град от новите фирми,   поемащи транспортните връзки, е на път да се разреши. Това съобщи за Радио Стара..

публикувано на 22.05.19 в 11:00

Областната дирекция на МВР – Стара Загора е готова с организацията по баловете и изборите

Засилено полицейско присъствие и временна организация на движението са част от мерките, които е предприела ОД на МВР - Стара Загора. Причината е струпването на няколко събития в дните от 24-ти до 26 –ти май: общоградско шествие,..

публикувано на 22.05.19 в 09:56

„Плувно лято 2019" очаква децата на Павел баня

„Плувно лято 2019" очаква децата на Павел баня, съобщи Таня Иванова, началник на отдел „Образование, извънкласни дейности и спорт” към общинската администрация. Под наслов „Научи се да плуваш" ще се проведе тазгодишният курс с ръководител Георги..

публикувано на 22.05.19 в 09:15

Откриват благотворителна изложба "Лица от Деца" в Хасково

Благотворителната изложба "Лица от Деца" ще бъде открита от 17.00 часа във фоайето на областната администрация в Хасково. Tя е подготвена от Детска градина по изкуствата в града. Изложбата е част от кампанията "Жълти стотинки - Деца..

публикувано на 22.05.19 в 09:00

48 безработни ще се включат в Регионалната програма за заетост в област Ямбол

41 работни места за 48 трайно безработни лица ще бъдат разкрити в петте общини Ямбол, Стралджа, Елхово, „Тунджа“ и Болярово. Това се случва съгласно Регионална програма за заетост на област Ямбол, одобрена от Комисията по заетост към Областния..

публикувано на 22.05.19 в 08:27

Два дни събират опасни битови отпадъци в мобилни пунктове в Стара Загора

За втора поредна година Община Стара Загора и фирма „БалБок Инженеринг“ АД организират кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Два дни ще продължи приемането на отпадъците с опасни свойства - на 27 май от 10.00 часа до..

публикувано на 21.05.19 в 16:54

За 10-ти път село Лозен е домакин на фолклорния фестивал "Кехлибарен грозд"

Читалище „Просвета 1925“ и  кметството в село Лозен, община Любимец организират ежегодния Националния фолклорен фестивал „Кехлибарен грозд“.Той ще се проведе ще се проведе на  22 – 23 юни . Тази година за първи път фестивалът е подкрепен финансово и..

публикувано на 21.05.19 в 16:50

Музей на ВиК откриха в Стара Загора

Музей на водоснабдяването и канализацията отвори врати в Стара Загора. Музейната експозиция се намира на територията на Градската пречиствателна станция за отпадни води, информират от областна управа - Стара Загора. С помощта на макет на урбанизирана..

публикувано на 21.05.19 в 16:37