Прясната вода спасява животните на улицата през студените дни

| обновено на 11.01.17 в 16:48
Снимка: Марсел Фенс

Осигуряването на прясна вода в студените дни е най-спасяващото нещо за животните на улицата. Това каза за Радио Стара Загора д-р Мариана Иванова, директор на Фондация за защита на животните „Четири лапи“.  По думите й, водата трябва да се сменя често, защото замръзва.

За да се погрижим бездомните животни да не измръзват най-добрият вариант е да ги приютим, макар и временно, ако имаме възможност за студената седмица, която се очаква да обхване цялата страна.


В дните между Коледа и Нова година екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ раздаде 13.7 тона люцерна, концентриран фураж и суха храна за селскостопански и домашни животни в Хитрино. Бяха подпомогнати 30 засегнати от взрива на 10 декември домакинства. Храната ще стигне за около месец за 575 животни, каза още д-р Иванова.


print Отпечатай
Още от категорията

Стара Загора е домакин на Младежки джаз фест през април

На 19 и 20 април Стара Загора ще бъде домакин на първия в страната Младежки джаз фестивал. В него ще участват млади джазмени от средните и висши музикални училища в страната.  Фестивалът ще бъде посветен на 30 април – Световния ден на джаза.  Събитието..

публикувано на 28.02.17 в 15:34

Стара Загора заема пето място сред областите с най-ниска безработица

6,2 % е регистрираната безработица в област Стара Загора за месец януари. Това е с 2 % по-малко в сравнение със средното равнище за страната – 8,2 на сто. Сред всички области в страната Стара Загора е на пето място по нисък ръст на безработица през..

публикувано на 28.02.17 в 15:27

Сухи треви и храсти горят до село Люляк

3 пожарни автомобила, 5 човека доброволци  и екип на Държавно горско стопанство гасят пожара, възникнал в близост до село Люляк. Сигналът е получен около 12:30 часа. Огънят е тръгнал от суха трева и е преминал по склона към борова гора. Пожарът е..

публикувано на 28.02.17 в 15:22

Изпращаме войници за "Решителна подкрепа" на НАТО в Афганистан

Служебният министър на отбраната Стефан Янев и изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ще присъстват на изпращането на 33-ия български военен контингент за участие в международната мисия на НАТО в Афганистан  "Решителна..

публикувано на 28.02.17 в 11:42

Ремонтираха Сливенския затвор за близо 1 млн. лв.

Министърът на правосъдието Мария Павлова ще открие обновения корпус на женския затвор в Сливен днес в 11.30 часа. Обновяването на местата за лишаване от свобода са част от изпълнението на решение на Европейският съд по правата на човека от 2015 г...

публикувано на 28.02.17 в 11:00

Георги Киряков: Британската негативна пропаганда срещу България и Румъния вече стана цинична

Британската негативна пропаганда срещу България и Румъния цели да обяви българите и румънците за бежанците на Европа, но ние сме пълноправни членове на ЕС и подобно поведение е цинично. Така коментира за Радио Стара Загора политологът Георги Киряков..

публикувано на 28.02.17 в 10:19

Петя Илиева: В основата на агресията са проблеми в семейството или липса на социални умения

В основата на агресията при всяко дете стоят различни фактори,   но най-често причините са проблеми в семейството,  кибертормоз или липса на социални умения . Това каза в интервю за Радио Стара Загора педагогическият съветник на Средно училище..

публикувано на 27.02.17 в 17:28

За 3-ти март отварят Панорамния път Шипка - Бузлуджа

Община Казанлък започна преди седмица подготовката за отбелязването на националния празник на България – 3 март. Заради обилните снеговалежи през януари на връх Шипка, където ще се проведат тържествата се натрупа снежна покривка, която на места..

публикувано на 27.02.17 в 17:13

Община Стара Загора получи отличие за най-мащабно финансиране от ФЛАГ

Община Стара Загора получи отличие за най-мащабно финансиране от ФЛА Г,  съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора . По повод 10-годишнината от своето създаване „Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ" ЕАД отличи своите..

публикувано на 27.02.17 в 17:06

Единна система за туристическа информация ще заработи до края на септември

Единна система за туристическа информация ще заработи до края на месец септември. Това каза в Бургас служебния министър на туризма Стела Балтова . По думите и целтана проекта е проследяване на туристите на територията на страната, за да се..

публикувано на 27.02.17 в 16:59