Прясната вода спасява животните на улицата през студените дни

| обновено на 11.01.17 в 16:48
Снимка: Марсел Фенс

Осигуряването на прясна вода в студените дни е най-спасяващото нещо за животните на улицата. Това каза за Радио Стара Загора д-р Мариана Иванова, директор на Фондация за защита на животните „Четири лапи“.  По думите й, водата трябва да се сменя често, защото замръзва.

За да се погрижим бездомните животни да не измръзват най-добрият вариант е да ги приютим, макар и временно, ако имаме възможност за студената седмица, която се очаква да обхване цялата страна.


В дните между Коледа и Нова година екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ раздаде 13.7 тона люцерна, концентриран фураж и суха храна за селскостопански и домашни животни в Хитрино. Бяха подпомогнати 30 засегнати от взрива на 10 декември домакинства. Храната ще стигне за около месец за 575 животни, каза още д-р Иванова.


print Отпечатай
Още от категорията

Проходим е пътят към Бузлуджа

Общинският път към Бузлуджа е почистен и опесъчен, проходим при зимни условия , съобщиха от пресцентъра на Община Казанлък. Разчистени са места за паркиране. От разклона за панорамния път придвижването на посетителите трябва да става пеша към..

публикувано на 21.01.17 в 11:19

Сливенските криминалисти разбиха мрежа за незаконен трафик на културни и исторически ценности по света

Над 2500 златни, бронзови и сребърни монети от различни исторически периоди са намерени при спецакция в 44 – годишния Господин Атанасов от Сливен .Това е най-голямото количество на културно-исторически артефакти, задържано при реализация на..

обновено на 20.01.17 в 20:28

Отмениха грипната епидемия в област Ямбол

От днес е отменена грипната епидемия в област Ямбол. Решението е следствие от понижената заболяемост през последната седмица. През този персиод случаите на остри респираторни инфекции в региона са паднали до 179 на 10 000 жители. В първите дни на януари,..

публикувано на 20.01.17 в 17:01

Представят днес изменението на ОУП в частта за Бедечка

Общественото обсъждане на изменението на Общия устройствен план на Стара Загора за територията западно от река Бедечка ще се проведе днес. Това е стъпка към поредна промяна на статута на тази територия. Проектът ще бъде докладван от..

публикувано на 20.01.17 в 16:26

АМ „Тракия“ в участъка от пътен възел „Зимница“ до Бургас вече е отворена

АМ „Тракия“ в участъка от пътен възел „Зимница“ до Бургас вече е отворена за движение и в двете посоки. Остава обаче ограничението от до 80 км в час по отношение на скоростта. Възстановено е и движението на автомобили и по стария път през..

публикувано на 20.01.17 в 15:44

Всички пътища в община Свиленград са почистени

Всички пътища от четвъртокласната пътна мрежа на територията на община Свиленград са почистени. Няма непроходими пътни участъци между селата от общината. Всички села са с изправно електроподаване. „Може да се каже, че обстановката постепенно..

публикувано на 20.01.17 в 15:18

Български превозвачи готвят контраблокада на границата с Гърция

Българските превозвачи ще организират контраблокада на граничните пунктове с Гърция, ако гръцките фермери предприемат подобни действия. Очаква в началото на следващата седмица гръцките фермери да започнат мащабни протести срещу данъчните..

публикувано на 20.01.17 в 13:46

Народно читалище “Стралджа 2016“ остава без финансиране за тази година

Без финансиране ще работи през 2017 г. новосформираното Народно читалище “Стралджа 2016“ в град Стралджа. Това обяви пред Радио Стара Загора неговият председател Нели Тончева. То е създадено през миналата година и е второто в града след Народно..

публикувано на 20.01.17 в 13:42

Тежка остава обстановката в община Опан

Частично бедствено положение за определени региони на община Опан е било обявено в края на миналата седмица. Това съобщи за Радио Стара Загора кметът Генчо Колев. До обявяването му се е стигнало заради сериозната снежна покривка и навявания от..

публикувано на 20.01.17 в 10:14

Б. Ангелов: Трудно ще се предвиди резултатът от предсрочните избори

Трудно е да се прогнозира от сега какъв ще бъде резултатът от предсрочните парламентарни избори, които предстоят у нас. Това мнение изказа пред Радио Стара Загора политологът Борислав Ангелов. „Можем да предположим някои от формациите,..

публикувано на 20.01.17 в 10:05