Прясната вода спасява животните на улицата през студените дни

| обновено на 11.01.17 в 16:48
Снимка: Марсел Фенс

Осигуряването на прясна вода в студените дни е най-спасяващото нещо за животните на улицата. Това каза за Радио Стара Загора д-р Мариана Иванова, директор на Фондация за защита на животните „Четири лапи“.  По думите й, водата трябва да се сменя често, защото замръзва.

За да се погрижим бездомните животни да не измръзват най-добрият вариант е да ги приютим, макар и временно, ако имаме възможност за студената седмица, която се очаква да обхване цялата страна.


В дните между Коледа и Нова година екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ раздаде 13.7 тона люцерна, концентриран фураж и суха храна за селскостопански и домашни животни в Хитрино. Бяха подпомогнати 30 засегнати от взрива на 10 декември домакинства. Храната ще стигне за около месец за 575 животни, каза още д-р Иванова.


print Отпечатай
Още от категорията

Над 200 кандидатстуденти пишат по химия на предварителния изпит в Тракийския университет

Около 400 човека се явиха на провеждащите се днес кандидатстудентски предварителни изпити в Тракийски университет Стара Загора. Най –много, към 220 души, са кандидат-студентите, които полагат изпит по химия. Те трябва да решат две задачи от неорганична и..

публикувано на 25.03.17 в 09:48

Спокойна е обстановката на ГКПП "Капитан Андреево"

Спокойна е обстановката на българо-турската граница при ГКПП "Капитан Андреево", където днес се проведе протест срещу "изборния туризъм".  Блокадата, която започна  в 11.00 часа, беше свалена и стотици граждани преминаха пеша през пункта,..

публикувано на 24.03.17 в 18:38

Старозагорска област ще гласува в 484 секции

485 са секционните избирателни комисии в 27-ми Многомандатен избирателен район – Стара Загора , но една от тях обаче – комисията в болницата в Казанлък, ще бъде заличена поради липса на достатъчен брой гласоподаватели там, съобщи председателят..

публикувано на 24.03.17 в 14:01

Първият саниран блок по Националната програма бе открит в Хасково днес

Първият саниран блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради бе открит официално днес в Хасково. Това е блок 29 в квартал „ Орфей“. В него живеят 96 семейства, съобщиха от Община Хасково. Разрешителното за..

публикувано на 24.03.17 в 13:51

Земеделци и животновъди блокираха магистрала, стигна се до сблъсъци с полицията

Над 1000 души присъстват на земеделския протест край граничния пункт „Капитан Петко войвода“ в района  на Свиленград , каза в интервю за Радио Стара Загора Бойко Синапов, председател на организацията „Обединени български животновъди“. Това едно от..

публикувано на 24.03.17 в 13:42

Чистят пролетно река Бедечка на Благовещение

Пролетно почистване на река „Бедечка“ ще се проведе утре в Стара Загора. Организатори на проявата са Т уристическо дружество ''Сърнена Гора" , Сдружение " Един Живот за България", Ученически Еко-клуб  "Приятели на Водата", "Зелени Балкани"...

публикувано на 24.03.17 в 13:32

Община Хасково обяви обществена поръчка за ремонт на професионална гимназия

Община Хасково обяви обществена поръчка за избор на фирма изпълнител на ремонт на  ПГДС „Цар Иван Асен II“ з а 1 110 012,20 лв., съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Средствата са осигурени по проект по ОП „Региони в растеж“ ...

публикувано на 24.03.17 в 11:42

Стара Загора е лидер за България в дуалното обучение

Две години след началото на проекта за дуално обучение по швейцарски модел „Домино“ 16 училища в 11 български градове вече дават основни умения на учениците в 5 професии . В Стара Загора училищата са най-много – в три професионални гимназии се..

публикувано на 24.03.17 в 10:17

Дежурни от Областна администрация ще съдействат на избирателните комисии в събота и в неделя

Редът и организацията по посрещането на секционните избирателни комисии след приключването на вота и осигуряването на максимално бързия им и безпроблемен достъп до Районната избирателна комисия бяха обсъдени на среща между областния управител Веска..

публикувано на 24.03.17 в 09:27

Проверяват състоянието на сградите в Хасково

Със заповед на кмета на Община Хасково Добри Беливанов започна проверка на състоянието на жилищните и обществените сгради, за да се установи кои от тях имат нужда от ремонт след обилните снеговалежи и ниски температури през зимата, съобщи..

публикувано на 24.03.17 в 09:00