Станислава Ивкова представя „Бряг“ в Стара Загора

Личен архив

Тя е един от 10-те нови български писатели, чиито имена си струва да запомните, според авторитетния литературен сайт azcheta.com. Още с дебютната си книга Станислава Ивкова прави ярко впечатление със стила и посланията, вплетени в редовете на иначе скромната по обем книжка.

Красива корица, метафори и случки за и по пътя, отпътуване и пристигане към брега. А той, според авторката е „метафора за това, към което всички по различен начин се стремим, живеейки живота си – да намерим онова място, този бряг, на който да се чувстваме стабилни и да стоим твърди, но същевременно и да сме готови да скочим в морето и да поемем рискове.“

На 10.01.2017г. (вторник) от 18,30ч. авторката ще представи дебютната си книга“ Бряг“ и пред старозагорската публика по покана на СНЦ „ Пътуващите книги на Стара Загора“ и с любезното съдействие на Нашето място.

Още – за посланията на книгата, за корицата й, за котвите и житейските пристанища, чуйте в интервюто на Мария Стефанова със Станислава Ивкова:


Книгата има своя фейсбук страница, на която можете да прочетете отзиви на читатели, както и да напишете свой – защо не след срещата със Станислава Ивкова в Стара Загора.


print Отпечатай
Още от категорията

Мимът Герасим Дишлиев идва в Стара Загора с премиера на спектакъла „Не на мястото си”

Популярният актьор-мим, ученик и последовател на Марсел Марсо, негов асистент и преподавател в школата му, Герасим Дишлиев-Геро ще представи на 28.04.2017г. (петък) от 19,00ч. на сцената на старозагорския Куклен театър своя нонсенс спектакъл „Не на..

публикувано на 27.04.17 в 09:50

26 април - Ден без асансьори

На 26-ти април тази година се отбелязва Европейският ден без асансьори и в него ще се включат всички хора, институции и организации, които подкрепят активния начин на живот. Събитието се провежда ежегодно през последната сряда от месец април. Движението по..

публикувано на 26.04.17 в 14:12

Писане, четене и опазване на природата в "50 нюанса диво"

С литературен конкурс и събитие на отрито  Детска природна академия "Узана" се включи в Маратон на четенето 2017. Кои са отличените автори в литературнато предизвикателство "50 нюанса диво" и темите, по които са писали участниците. Радостина Аръшева споделя..

публикувано на 25.04.17 в 12:39

Децата от ЦДГ "Светлина" с поредица от прояви за Деня на земята

Децата от ЦДГ "Светлина" в Стара Загора участваха в поредица от прояви, посветени на Деня на земята - 22 април. В петък възпитаниците на детското заведение представиха авторския спектакъл „Дом“ по сценарий на актрисата Елена Азалова. Посланията на..

публикувано на 24.04.17 в 12:05

Български Кариерен Форум се проведе във Франкфурт за трета поредна година

За трета поредна година представители на над 20 компании и над 100 български студенти се срещнаха във Франкфурт в събота, 22-и април, на провелия се Български Кариерен Форум . В организацията се включиха десетки българи, учещи и работещи зад..

публикувано на 24.04.17 в 11:14

Ученическа спартакиада ще се проведе в Стара Загора

На 22 април (събота) Стара Загора ще бъде домакин на първата Ученическа спартакиада. Участие ще вземат деца от различни училища от страната. Инициативата е на Второ основно училище ‚П.Р.Славейков“ и е под патронажа на кмета на града г-н Живко..

публикувано на 21.04.17 в 17:01

Награждават най-добрите „Писма до себе си“

164 млади автори от 41 населени места, в това число – от 24 литературни клуба и ателиета, са участвали с есета, стихотворения и разкази в първия Национален литературен конкурс „Писма до себе си“ на тема „Тайният живот на …Според статута на конкурса, ще..

публикувано на 21.04.17 в 14:38

Веси Бонева и Бобо със съвместна песен

След като песента „Родината“ , по текст на Александър Корабов / Бате Сашо/, спечели любовта на феновете, Веси Бонева се впуска в колабурация с Бобо и песента "Както искам". Парчето им се е получило както са искали и скоро ще излезе нестандартното..

публикувано на 21.04.17 в 14:21

Актьорът Александър Димов: „Правя всичко със сърце!"

Александър Димов, познат ни и от популярните български сериали „Откраднат Живот“ и „Столичани в повече“, с ново предизвикателство. След броени дни актьорът заминава за Испания, за да продължи своето развитие в професионален план. Кой е всъщност..

публикувано на 21.04.17 в 14:16

Здравко Василев до Камино де Сантяго и обратно

Здравко Василев, познат ни като победител от първият сезон на риалити формата „Биг Брадър“, направи и първото си пътуване по поклонническата пътека Камино де Сантяго. Кое го провокира да поеме по този маршрут, за Пътя, Срещите и Вярата. Интервю на..

публикувано на 21.04.17 в 13:31