Станислава Ивкова представя „Бряг“ в Стара Загора

Личен архив

Тя е един от 10-те нови български писатели, чиито имена си струва да запомните, според авторитетния литературен сайт azcheta.com. Още с дебютната си книга Станислава Ивкова прави ярко впечатление със стила и посланията, вплетени в редовете на иначе скромната по обем книжка.

Красива корица, метафори и случки за и по пътя, отпътуване и пристигане към брега. А той, според авторката е „метафора за това, към което всички по различен начин се стремим, живеейки живота си – да намерим онова място, този бряг, на който да се чувстваме стабилни и да стоим твърди, но същевременно и да сме готови да скочим в морето и да поемем рискове.“

На 10.01.2017г. (вторник) от 18,30ч. авторката ще представи дебютната си книга“ Бряг“ и пред старозагорската публика по покана на СНЦ „ Пътуващите книги на Стара Загора“ и с любезното съдействие на Нашето място.

Още – за посланията на книгата, за корицата й, за котвите и житейските пристанища, чуйте в интервюто на Мария Стефанова със Станислава Ивкова:


Книгата има своя фейсбук страница, на която можете да прочетете отзиви на читатели, както и да напишете свой – защо не след срещата със Станислава Ивкова в Стара Загора.


print Отпечатай
Още от категорията

Започва фантастичният фестивал "През 9 Земи"

Фестивалът „През 9 Земи“, познат до сега под името „Зимна Таласъмия“, стартира от 20 януари по традиция на Старозагорските минерални бани. Ежегодното събитие се провежда за пета поредна година с фокус върху фантастичните теми , фолклора и..

публикувано на 20.01.17 в 14:54

Суфльорът Антонина Дойчева: „Обичам си работата!“

„ Суфльорът е помощник на певците. Трябва да имаш усет – да усещаш музиката, да усещаш певците кога дишат, за да можеш един такт преди запяването, да им подадеш подходящите думи“ – споделя усмихнато суфльорът Антонина Дойчева. Тази професия е нейно..

публикувано на 20.01.17 в 14:04

Как науката обяснява най - важното зимно явление

Снегът е основна част от зимата, а снежинките – шедьоври на природата . Според класификацията на Международната комисия по снега и леда всички ледени кристали са разделени на групи: дискове, игли, звезди, таралежи, колонки, перушинки, призми,..

публикувано на 19.01.17 в 13:53

Кукерите по нашите земи

Кукери, бабугери, старци, джамалари, васильовци, арапи, мечки и всякакви други същества излизат от първи януари и се прибират чак като стане по-топло. През зимата те активно гонят всичко лошо, пък и създават повече поводи за усмивки и настоение...

публикувано на 19.01.17 в 13:34

ClubS1 издаде специален колекционерски брой 200

Списание ClubS1 е познато на всички фенове на високите скорости в България със стила си, с актуалната и задълбочена информация от пистите и състезателните трасета, с коментарите и анализите, графиките и ексклузивните интервюта с пилоти както от бг..

публикувано на 16.01.17 в 11:00

Щъркели през зимата

Всяка зима в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани постъпват десетки сигнали за „бедстващи” бели щъркели.  Загрижени, хора се обаждат притеснени, че в средата  на зимата са видели самотен бял щъркел. Според едни той е вече стар и е..

публикувано на 15.01.17 в 12:53

Димитър Живков е в ролята на цар Иван Шишман

Днес от 19 часа Драматичен театър „Гео Милев” ще представи своята първа премиера за 2017 година. Спектакълът „Цар последен” е най-мащабният проект реализиран на театрална сцена до сега. Ще бъде изигран на 16 и 25 януари. От глъбините на XIV..

публикувано на 13.01.17 в 14:16

"Воевода" с премиера на 13 януари

Зорница София Попганчева представя една истинска история на една воевода и майка в бруталния мъжки свят на 19 век. Един филм за отстояването, който разказва бурната истинска история на Румена - майка, която е принудена да изостави дете и дом и..

публикувано на 12.01.17 в 14:26

Нова година -време за промяна. Но как?

В началото на всяка нова година човек е изпълнен с решимост да започне нов, по-щастлив живот – да отслабне, да спре цигарите, да научи чужд език и какви ли не други идеи му идват в главата. Правенето на равностметка също е част от мисловния процес за..

публикувано на 12.01.17 в 12:57

Остават два дни за кандидатите за доброволци в кампанията "Стара Загора - Европейски град на спорта"

До този момент десет са кандидатите в обявения от Община Стара Загора конкурс за доброволци в кампанията "Стара Загора - Европейски град на спорта", съобщават от пресцентъра на общината. Ще бъдат избрани 15 деца, на възраст между 12 и 17 години, които..

публикувано на 11.01.17 в 13:47