Станислава Ивкова представя „Бряг“ в Стара Загора

Личен архив

Тя е един от 10-те нови български писатели, чиито имена си струва да запомните, според авторитетния литературен сайт azcheta.com. Още с дебютната си книга Станислава Ивкова прави ярко впечатление със стила и посланията, вплетени в редовете на иначе скромната по обем книжка.

Красива корица, метафори и случки за и по пътя, отпътуване и пристигане към брега. А той, според авторката е „метафора за това, към което всички по различен начин се стремим, живеейки живота си – да намерим онова място, този бряг, на който да се чувстваме стабилни и да стоим твърди, но същевременно и да сме готови да скочим в морето и да поемем рискове.“

На 10.01.2017г. (вторник) от 18,30ч. авторката ще представи дебютната си книга“ Бряг“ и пред старозагорската публика по покана на СНЦ „ Пътуващите книги на Стара Загора“ и с любезното съдействие на Нашето място.

Още – за посланията на книгата, за корицата й, за котвите и житейските пристанища, чуйте в интервюто на Мария Стефанова със Станислава Ивкова:


Книгата има своя фейсбук страница, на която можете да прочетете отзиви на читатели, както и да напишете свой – защо не след срещата със Станислава Ивкова в Стара Загора.


print Отпечатай
Още от категорията

Международен студентски театрален фестивал "Данаил Чирпански" в Стара Загора

От 1-ви до 7-ми октомври 2017 г. Стара Загора ще бъде домакин на първия в България фестивал за дипломни спектакли на театрални академии от Европа и света. Този фестивал е с кауза - организаторите го посвещават  на любим приятел и актьор - Данаил..

публикувано на 28.06.17 в 12:45

Журналистът Петър Драгиев с нова стихосбирка

Известният старозагорски журналист Петър Драгиев представи пред старозагорска публика новата си стихосбирка “Без поводи“. В нея авторът публикува около стотина стихотворения, писани в периода от 2006 до 2016-та година. Петър Драгиев..

публикувано на 28.06.17 в 10:44

Снимайте „Поздравъ от Стара Загора“

Организатор на фотоконкурса, който предизвиква както професионални фотографи, така също и любители, е Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора, с финансовата подкрепа на Община Стара Загора и медийното партньорство на сайта dolap.bg...

публикувано на 27.06.17 в 15:55

Фестивал на лавандулата в село Средно Градище

„Фестивал на Лавандулата 2017“ ще се проведе за четвърта поредна година. Фестивалът популяризира водещата позиция на България като световен лидер в производството на лавандулово масло, има за цел да привлече общественото внимание върху значението на..

публикувано на 26.06.17 в 13:27

„Младите водачи реагират 7” в центъра на Стара Загора

Център за подкрепа за личностно развитие и Младежки общински съвет организират на 24 юни (събота) пред сградата на Общината седмото издание на състезанието за млади автомобилисти “Младите водачи реагират”. Целта на проявата - единствена в България, е да..

публикувано на 23.06.17 в 13:59

Шест златни медала и един сребърен за малките танцьори на „Caribe“

В рамките на няколко дни малките танцьори на DS „Caribe“ Стара Загора спечелиха 6 златни медала и 1 сребърен от международния танцов фестивал “Magic World” в Хасково, както и трето място на организирания от ММЦ Стара Загора танцов конкурс “Youth can..

публикувано на 21.06.17 в 15:03

На Еньовден стартира 17-ият Международен фестивал "Перперикон"

По традиция в навечерието на Еньовден Кърджали е домакин на Международния фестивал на изкуствата "Перперикон". Тази година 17-ото издание ще се проведе на 23 и 24 юни в подножието на древния скален град Перперикон.За първи път танцовото шоу „Орфей и..

публикувано на 14.06.17 в 16:46

Kрепостта „Царевец“ в 3D/VR визуализация

Една интересна високотехнологична идея може да ни позволи да се наслаждаваме на наследството от античен и средновековен Царевец без страх, че някоя ценност може да бъде съсипана, без бутафории и евтини имитации. А чрез интерактивната  3D/VR..

публикувано на 13.06.17 в 12:41

Надиграване в Чирпан 2017

Танцов фестивал – конкурс „Надиграване в Чирпан“ щ е се проведе на 10-ти юни на открита сцена в централния парк на гр. Чирпан. Организатори на фестивала са Община Чирпан и НЧ “П. К. Яворов 1867”. Празничният ден ще се проведе в две части. Началото е от..

публикувано на 09.06.17 в 16:17

Нестинарки на мистичния фестивал "Угар"

Четвъртото издание на фестивала "Угар" ще проведе на 9 и 10 юни  в местността "Драгойна", която се намира до село Буково , община Първомай.  Фестивалът "Угар" има за цел да представи пъстротата на българското фолклорно изкуство и по този начин да..

публикувано на 08.06.17 в 12:33