Остават два дни за кандидатите за доброволци в кампанията "Стара Загора - Европейски град на спорта"

До този момент десет са кандидатите в обявения от Община Стара Загора конкурс за доброволци в кампанията "Стара Загора - Европейски град на спорта", съобщават от пресцентъра на общината. Ще бъдат избрани 15 деца, на възраст между 12 и 17 години, които обичат спорта, общителни и имат възможност да присъстват и участват в церемонии и спортни прояви във връзка с кампанията "Стара Загора - Европейски град на спорта". 

Конкурсът, под форма на събеседване, ще бъде на 16-ти януари, понеделник, от 14.00 до 16.00 часа, в Общинската спортна зала "Иван Вазов".


Крайният срок, в който кандидатите могат да заявят своя интерес за участие на електронна поща - szidea@starazagora.bg, е 13-ти януари, петък. 


На децата, избрани за доброволци, Община Стара Загора ще осигури спортна екипировка, която след приключване на кампанията, ще остане за тях.
Родителите на избраните за доброволци кандидати трябва да подадат декларации за съгласие за участие в церемонии и спортни прояви, както и за снимане на децата, във връзка с провеждането на Кампанията.

print Отпечатай
Още от категорията

Започва фантастичният фестивал "През 9 Земи"

Фестивалът „През 9 Земи“, познат до сега под името „Зимна Таласъмия“, стартира от 20 януари по традиция на Старозагорските минерални бани. Ежегодното събитие се провежда за пета поредна година с фокус върху фантастичните теми , фолклора и..

публикувано на 20.01.17 в 14:54

Суфльорът Антонина Дойчева: „Обичам си работата!“

„ Суфльорът е помощник на певците. Трябва да имаш усет – да усещаш музиката, да усещаш певците кога дишат, за да можеш един такт преди запяването, да им подадеш подходящите думи“ – споделя усмихнато суфльорът Антонина Дойчева. Тази професия е нейно..

публикувано на 20.01.17 в 14:04

Как науката обяснява най - важното зимно явление

Снегът е основна част от зимата, а снежинките – шедьоври на природата . Според класификацията на Международната комисия по снега и леда всички ледени кристали са разделени на групи: дискове, игли, звезди, таралежи, колонки, перушинки, призми,..

публикувано на 19.01.17 в 13:53

Кукерите по нашите земи

Кукери, бабугери, старци, джамалари, васильовци, арапи, мечки и всякакви други същества излизат от първи януари и се прибират чак като стане по-топло. През зимата те активно гонят всичко лошо, пък и създават повече поводи за усмивки и настоение...

публикувано на 19.01.17 в 13:34

ClubS1 издаде специален колекционерски брой 200

Списание ClubS1 е познато на всички фенове на високите скорости в България със стила си, с актуалната и задълбочена информация от пистите и състезателните трасета, с коментарите и анализите, графиките и ексклузивните интервюта с пилоти както от бг..

публикувано на 16.01.17 в 11:00

Щъркели през зимата

Всяка зима в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани постъпват десетки сигнали за „бедстващи” бели щъркели.  Загрижени, хора се обаждат притеснени, че в средата  на зимата са видели самотен бял щъркел. Според едни той е вече стар и е..

публикувано на 15.01.17 в 12:53

Димитър Живков е в ролята на цар Иван Шишман

Днес от 19 часа Драматичен театър „Гео Милев” ще представи своята първа премиера за 2017 година. Спектакълът „Цар последен” е най-мащабният проект реализиран на театрална сцена до сега. Ще бъде изигран на 16 и 25 януари. От глъбините на XIV..

публикувано на 13.01.17 в 14:16

"Воевода" с премиера на 13 януари

Зорница София Попганчева представя една истинска история на една воевода и майка в бруталния мъжки свят на 19 век. Един филм за отстояването, който разказва бурната истинска история на Румена - майка, която е принудена да изостави дете и дом и..

публикувано на 12.01.17 в 14:26

Нова година -време за промяна. Но как?

В началото на всяка нова година човек е изпълнен с решимост да започне нов, по-щастлив живот – да отслабне, да спре цигарите, да научи чужд език и какви ли не други идеи му идват в главата. Правенето на равностметка също е част от мисловния процес за..

публикувано на 12.01.17 в 12:57
Личен архив

Станислава Ивкова представя „Бряг“ в Стара Загора

Тя е един от 10-те нови български писатели, чиито имена си струва да запомните, според авторитетния литературен сайт azcheta.com. Още с дебютната си книга Станислава Ивкова прави ярко впечатление със стила и посланията, вплетени в редовете на иначе..

публикувано на 09.01.17 в 15:00