Община Тополовград е пред обявяване на бедствено положение при нов снеговалеж

Част от пътищата в община Тополовград  са труднопроходими.  Снегопочистващите машини са малко и не смогват да почистят натрупалия сняг , каза за Радио Стара Загора кметът Божин Божинов.

Той обяви, че е възможно в близките часове при нов снеговалеж да бъдат затворени пътища в общината и да бъде обявено бедствено положение. Още снощи кризисният щаб е имал намерение да го направи, но се е отказал, защото стопани със земеделска техника се включват в намирането на подстъпи до труднодостъпните села.

„Към момента откъснати са селата Радовец, Планиново, Филипово, Сакарци, пътят за село Каменна река е в много тежко състояние. Имаме телефонна връзка с кметовете на тези села, за сега няма спешни случаи, но сме подготвени да реагираме при всяка една ситуация“, допълни Божинов.  Снегът е много, има и вятър, очакваме големи снегонавявания.

Основният проблем би бил  снабдяването на хората с продукти от първа необходимост. 


print Отпечатай
Още от категорията

Повече от 10 часа лекари се бориха за живота на бременна жена в Сливен

Повече от 10 часа през изминалата нощ два лекарски екипа от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен и съдови хирурзи от Стара Загора се бориха за живота на 34-годишна бременна жена и детето й, пострадали в катастрофа . За да бъде спасено бебето, се е..

публикувано на 28.06.17 в 16:29

По- висок среден добив на ечемика отчитат в Ямболска област

По- висок среден добив на ечемика отчитат през тази година стопаните в Ямболска област. С над 20 кг е по- висок той в сравнение с миналата година, показва справката в областната структура "Земеделие". Пожънати са близо 8000 декара,..

публикувано на 28.06.17 в 16:23

Проверка на РИОСВ- Стара Загора е установила наличието на неприятна миризма в района на завода на „Градус- 2“ в Нова Загора

Извършената на 21 юни проверка от РИОСВ- Стара Загора на площадката на завода на „Градус- 2“ ООД в Нова Загора е констатирала наличието на неприятна миризма на около 50 м. източно от производствената площадка на завода. За констатираното..

публикувано на 28.06.17 в 16:00

В Павел Баня вдигат паметник на княз Павел

Паметник на руския княз Павел ще бъде вдигнат в курортното селище Павел баня. Инициативата е на кмета на общината Станимир Радевски и предстои да бъде гласувана на предстоящата в четвъртък сесия на общинския съвет. Сред мотивите за..

публикувано на 28.06.17 в 15:52

В Димитровград обсъждат възможността за придобиване на Водонапорната кула

Общинският съвет на Димитровград трябва да реши дали да упълномощи кмета Иво Димов да извърши пряко договаряне с БДЖ ЕАД за придобиване собствеността на Водонапорната кула в града. Това е една от точките, които ще бъдат разгледани..

публикувано на 28.06.17 в 15:48

Община Хасково предлага изграждане на видеонаблюдение в града

Да бъде изградено видеонаблюдение в град Хасково за 305 хиляди лева ще предложи   ръководството на Общината на общинските съветници. Техническата документация за обявяване на обществената поръчка вече е готова. Идеята е това наблюдение да бъде..

публикувано на 28.06.17 в 14:36

От 17 юли стартира приемът на документи за помощи за отопление

„Лицата и семействата, желаещи да кандидатстват за отпускане на целева помощ за отопление, е препоръчително да подадат своите документи след 17 юли, във връзка с влизане в сила на предстоящите промени в Наредбата за условията и реда за..

публикувано на 28.06.17 в 13:45

Връчиха Почетния знак на областния управител на ръководителя на ансамбъл "Българе"

Областният управител Гергана Микова връчи снощи Почетен знак на областния управител на ръководителя на ансамбъл „Българе” и негов продуцент Христо Димитров. Най-големият частен фолклорен ансамбъл в Европа гостува в Стара Загора със..

публикувано на 28.06.17 в 13:02

Включват нови обекти в капиталовата програма на община Хасково

Община Хасково направи промяна в капиталовата си програма за годината, което прави възможно включването на нови обекти в нея, съобщи за Радио Стара Загора заместник-кметът Велин Балкански. Промените предстои да бъдат обсъдени и гласувани..

публикувано на 28.06.17 в 12:50

Около 400 кандидат-студенти се явиха на редовния изпит по биология в ТрУ

Около 400 кандидат-студенти се явиха тази сутрин на редовния изпит по биология в Тракийския университет. Те ще участват в класиранията за хуманитарна и ветеринарна медицина, както и за почти всички биологични специалности. Според..

обновено на 28.06.17 в 12:43