Кукленият театър в Стара Загора се наводни (СНИМКИ)

Тръба протече в кабинета на директора на Държавен куклен театър – Стара Загора Дарин Петков. Цял ден е продължило обследването на ситуацията от екипа на театъра, но въпреки това се наложило Петков да пренощува на работното си място и да сменя кофи с вода.

"Течът е от  покрива, в следствие на натрупания сняг и лед се е компрометирала обшивката му", коментира за Радио Стара Загора Дарин Петков. По тръбата  течът слиза и  към репетиционната на долното ниво и днес продължава борбата с наводнението. Очакваните нови валежи от сняг не са обнадеждаваща прогноза за ситуацията в Кукления театър.

Козметичен ремонт на покрива е правен 1999 година. В театъра очакват в събота да дойде специалист, който се занимава с изолации, за да разрешат ситуацията поне  за зимата.  Иначе вече са изпратили  писмо до Министерството на културата, собственик на сградата, от където да обърнат внимание и  в бъдеще да бъде направен основен ремонт на покрива.

За сега екипът на Кукления театър разчита на помощ от дарители, фирми или хора, готови да помогнат, в така създалата се ситуация.


Още от категорията

Община Стара Загора купи магазин в село Руманя

Да бъде придобита сграда, построена върху имот общинска собственост в с. Руманя, гласуваха на заседанието си днес старозагорските общински съветници. Собственикът - кооперация „Напредък“,  предлага сградата да бъде изкупена от Община Стара Загора на..

публикувано на 18.12.17 в 14:37

С представяне на книга и церемонията „Спортист на годината“ Стара Загора закрива кампанията „Европейски град на спорта 2017“

Тази вечер е официалното закриване на кампанията "Стара Загора - Европейски град на спорта 2017". Церемонията започва в 18.30 часа в сградата на Държавната опера Стара Загора с конкурса "Спортист на годината 2017". Ще бъдат връчени и награди за..

публикувано на 18.12.17 в 14:31

Реализираха проект "Топъл обяд" за 274 деца в риск от област Ямбол

Областната организация на Български червен кръст – Ямбол, съвместно с Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК, реализира проект „Топъл обяд” за 274 деца в риск от област Ямбол. Обхванатите деца получават топъл обяд през студените зимни месеци на..

публикувано на 18.12.17 в 14:22

Редица благотворителни инициатива в Хасково

В навечерието на Коледа и Нова година в Хасково се организират редица благотворителни прояви.   Училище „Христо Ботев“ в село Караманци и едноименното училище в село Силен, област Хасково са получили дарения от по 15 лаптопа от българския офис на..

публикувано на 18.12.17 в 13:49

Общинският съвет в Стара Загора одобри изготвянето на Общ устройствен план на общината

Одобрението си за изготвяне на Общ устройствен план на община Стара Загора дадоха днес общинските съветници на Стара Загора на последната си за годината сесия. Вносител на предложението е заместник кметът Янчо Калоянов. Наредба за реда и..

публикувано на 18.12.17 в 13:45

Детското отделение на областната болница в Сливен получи модерна апаратура от "Българската Коледа"

Ултрамодерна апаратура за диагностика и лечение на стойност близо 48 хиляди лева получи от кампанията „Българската Коледа“ сливенската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Иван Селимински“.  Дарението е предназначено за Отделението по детски..

публикувано на 18.12.17 в 13:06

Община Нова Загора отчита успешна година

Успешна година за управлението на Нова Загора с много санирани сгради, ремонти на улици, обновени училища и ремонти в малките населени места. Така определи отиващата си 2017 г, кметът на общината Николай Грозев. През последните 9 години общината..

публикувано на 18.12.17 в 11:45

Бизнесът в Стара Загора изпраща добра година, заяви председателят на Търговско-промишлената палата в Стара Загора

Като добра година за бизнеса в Стара Загора определи изминалите месеци Олег Стоилов - председател на Търговско-промишлената палата. "Икономиката на региона се развива, макар и не с желаните темпове, но тенденцията е оптимистична. В последната..

публикувано на 18.12.17 в 10:48

Въпросът за приемането ни в Шенген е политически, смята Огнян Златев

"Има ясно изразена позиция и на Европейската комисия и на Европейския парламент, че страната ни е покрила всички технически изисквания за влизане в Шенген. По-скоро въпросът е политически и трябва да се работи с правителствата на страните,..

публикувано на 18.12.17 в 10:29

БСП иска промени в правилника на ОбС на Стара Загора

Промени, касаещи правилника за дейността на местния парламент ще обсъждат днес общинските съветници на Стара Загора на последното си заседание за годината. Измененията и допълненията имат за цел да подобрят прозрачността в работата на съветниците..

публикувано на 18.12.17 в 08:00