Кукленият театър в Стара Загора се наводни (СНИМКИ)

Тръба протече в кабинета на директора на Държавен куклен театър – Стара Загора Дарин Петков. Цял ден е продължило обследването на ситуацията от екипа на театъра, но въпреки това се наложило Петков да пренощува на работното си място и да сменя кофи с вода.

"Течът е от  покрива, в следствие на натрупания сняг и лед се е компрометирала обшивката му", коментира за Радио Стара Загора Дарин Петков. По тръбата  течът слиза и  към репетиционната на долното ниво и днес продължава борбата с наводнението. Очакваните нови валежи от сняг не са обнадеждаваща прогноза за ситуацията в Кукления театър.

Козметичен ремонт на покрива е правен 1999 година. В театъра очакват в събота да дойде специалист, който се занимава с изолации, за да разрешат ситуацията поне  за зимата.  Иначе вече са изпратили  писмо до Министерството на културата, собственик на сградата, от където да обърнат внимание и  в бъдеще да бъде направен основен ремонт на покрива.

За сега екипът на Кукления театър разчита на помощ от дарители, фирми или хора, готови да помогнат, в така създалата се ситуация.


print Отпечатай
Още от категорията

Повече от 10 часа лекари се бориха за живота на бременна жена в Сливен

Повече от 10 часа през изминалата нощ два лекарски екипа от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен и съдови хирурзи от Стара Загора се бориха за живота на 34-годишна бременна жена и детето й, пострадали в катастрофа . За да бъде спасено бебето, се е..

публикувано на 28.06.17 в 16:29

По- висок среден добив на ечемика отчитат в Ямболска област

По- висок среден добив на ечемика отчитат през тази година стопаните в Ямболска област. С над 20 кг е по- висок той в сравнение с миналата година, показва справката в областната структура "Земеделие". Пожънати са близо 8000 декара,..

публикувано на 28.06.17 в 16:23

Проверка на РИОСВ- Стара Загора е установила наличието на неприятна миризма в района на завода на „Градус- 2“ в Нова Загора

Извършената на 21 юни проверка от РИОСВ- Стара Загора на площадката на завода на „Градус- 2“ ООД в Нова Загора е констатирала наличието на неприятна миризма на около 50 м. източно от производствената площадка на завода. За констатираното..

публикувано на 28.06.17 в 16:00

В Павел Баня вдигат паметник на княз Павел

Паметник на руския княз Павел ще бъде вдигнат в курортното селище Павел баня. Инициативата е на кмета на общината Станимир Радевски и предстои да бъде гласувана на предстоящата в четвъртък сесия на общинския съвет. Сред мотивите за..

публикувано на 28.06.17 в 15:52

В Димитровград обсъждат възможността за придобиване на Водонапорната кула

Общинският съвет на Димитровград трябва да реши дали да упълномощи кмета Иво Димов да извърши пряко договаряне с БДЖ ЕАД за придобиване собствеността на Водонапорната кула в града. Това е една от точките, които ще бъдат разгледани..

публикувано на 28.06.17 в 15:48

Община Хасково предлага изграждане на видеонаблюдение в града

Да бъде изградено видеонаблюдение в град Хасково за 305 хиляди лева ще предложи   ръководството на Общината на общинските съветници. Техническата документация за обявяване на обществената поръчка вече е готова. Идеята е това наблюдение да бъде..

публикувано на 28.06.17 в 14:36

От 17 юли стартира приемът на документи за помощи за отопление

„Лицата и семействата, желаещи да кандидатстват за отпускане на целева помощ за отопление, е препоръчително да подадат своите документи след 17 юли, във връзка с влизане в сила на предстоящите промени в Наредбата за условията и реда за..

публикувано на 28.06.17 в 13:45

Връчиха Почетния знак на областния управител на ръководителя на ансамбъл "Българе"

Областният управител Гергана Микова връчи снощи Почетен знак на областния управител на ръководителя на ансамбъл „Българе” и негов продуцент Христо Димитров. Най-големият частен фолклорен ансамбъл в Европа гостува в Стара Загора със..

публикувано на 28.06.17 в 13:02

Включват нови обекти в капиталовата програма на община Хасково

Община Хасково направи промяна в капиталовата си програма за годината, което прави възможно включването на нови обекти в нея, съобщи за Радио Стара Загора заместник-кметът Велин Балкански. Промените предстои да бъдат обсъдени и гласувани..

публикувано на 28.06.17 в 12:50

Около 400 кандидат-студенти се явиха на редовния изпит по биология в ТрУ

Около 400 кандидат-студенти се явиха тази сутрин на редовния изпит по биология в Тракийския университет. Те ще участват в класиранията за хуманитарна и ветеринарна медицина, както и за почти всички биологични специалности. Според..

обновено на 28.06.17 в 12:43