Кукленият театър в Стара Загора се наводни (СНИМКИ)

Тръба протече в кабинета на директора на Държавен куклен театър – Стара Загора Дарин Петков. Цял ден е продължило обследването на ситуацията от екипа на театъра, но въпреки това се наложило Петков да пренощува на работното си място и да сменя кофи с вода.

"Течът е от  покрива, в следствие на натрупания сняг и лед се е компрометирала обшивката му", коментира за Радио Стара Загора Дарин Петков. По тръбата  течът слиза и  към репетиционната на долното ниво и днес продължава борбата с наводнението. Очакваните нови валежи от сняг не са обнадеждаваща прогноза за ситуацията в Кукления театър.

Козметичен ремонт на покрива е правен 1999 година. В театъра очакват в събота да дойде специалист, който се занимава с изолации, за да разрешат ситуацията поне  за зимата.  Иначе вече са изпратили  писмо до Министерството на културата, собственик на сградата, от където да обърнат внимание и  в бъдеще да бъде направен основен ремонт на покрива.

За сега екипът на Кукления театър разчита на помощ от дарители, фирми или хора, готови да помогнат, в така създалата се ситуация.


print Отпечатай
Още от категорията

Няма опасност за хората след пътния инцидент с обърналата се до Нова Загора цистерна

Няма опасност за населението и за пътуващите по автомагистрала "Тракия" след пътния инцидент с обърналата се цистерна  в близост до Нова Загора. Пропан-бутанът, който е превозвала цистерната, е източен и движението е възстановено. Това заяви за..

публикувано на 21.02.17 в 14:21

Община Сливен не предвижда увеличение на данъците през 2017 година

Община Сливен не предвижда увеличение на имуществените данъци през 2017 година. Това обяви кметът Стефан Радев по повод подетата подписка от Обединените патриоти за извънредна сесия на Общинския съвет за намаляване на данъците от 3,2 на 2,2..

публикувано на 21.02.17 в 13:53

11 са кандидат-депутатите в листата на "Обединените патриоти" в Старозагорски избирателен район

Финансистът Маргарита Николова от партия Атака ще води листата на коалиция Обединени патриоти- НФСБ, "Атака" и ВМРО в Старозагорски избирателен район. Това стана ясно днес, след като коалицията регистрира листата си в Районната избирателна комисия...

публикувано на 21.02.17 в 13:21

Терен за изграждане на бежански лагер на територията на Ямболска област не е посочен

До момента не е посочен терен за изграждане на кризисен бежански център на територията на Ямболска област. В края на миналата година по сметката на областна администрация бяха приведени 1 милион и 100 хиляди лева за създаването на такъв лагер...

публикувано на 21.02.17 в 11:08

Барелеф на Апостола на Свободата ще има в Стралджа

След година и в Стралджа ще има паметен барелеф на Апостола на Свободата. Инициативата е на Община Стралджа, в лицето на кмета Атанас Киров, групата на общинските съветници от местната коалиция „Промяна“ и читалището в града. Стартът на..

публикувано на 21.02.17 в 10:50

Д-р Неделчо Тотев:"След всяка реформа нещата отиват към по-зле"

Всичките 39 общински болници в страната започнаха 2017 година с дългове. Справка от преди седмица, изпратена от 24 лечебни заведения,   сочи задължения към доставчици от 16 млн. 674 хил. лв.  "След всяка реформа нещата отиват към по-зле",..

публикувано на 21.02.17 в 10:33

Приемат заявления за гласуване по настоящ адрес до 11 март

До 11 март тази година всеки един гласоподавател,  чиито постоянен и настоящ адрес са в различни населени места следва да подаде заявление до кмета на съответната община по настоящия си адрес. Това е необходимо за да може той да бъде включен в..

публикувано на 21.02.17 в 10:32
Георги Гьоков

Георги Гьоков:„БСП за България“ ще бъде първа политическа сила на предстоящия парламентарен вот

„БСП за България“ ще бъде първа политическа сила на предстоящия парламентарен вот не само в Старозагорски многомандатен избирателен район, но и в страната, прогнозира кандидатът за депутат от левицата Георги Гьоков. Вторият в листата, след..

публикувано на 21.02.17 в 09:33

ГЕРБ регистрираха листата си за изборите в РИК-Стара Загора

Пълна листа от 22-ма кандидати регистрира днес в Районната избирателна комисия -Стара Загора ПП ГЕРБ. Регистрацията с необходимите документи бе направена от областния координатор на партията и кмет на Стара Загора Живко Тодоров. Водач на листата в..

публикувано на 20.02.17 в 16:43

Румяна Друмева е новият зам.-областен управител на Стара Загора

Със заповед на служебния министър-председател Огнян Герджиков за зам.-областен управител на Стара Загора е назначена Румяна Друмева.  Тя е родена на 17 октомври 1961 г. в Казанлък. Магистър е по специалността „Икономика и управление на промишлеността”..

публикувано на 20.02.17 в 16:32