Петър Малинов по повод 13-годишната родилка: Образованието е единственият шанс за намаляване на браковете между деца в ромския етнос

Образованието е единственият шанс за намаляване на браковете между деца в ромския етнос и спиране на тенденцията деца да раждат деца. Това обяви Петър Малинов, координатор за Югоизточна България на Център за етническа толерантност „Амалипе“, по повод 13-годишната родилка от Сливен, информира кореспондентът ни Стоян Радев.

Малинов коментира, че завършването на основно образование една година по-рано -  в седми клас, ще подпомогне ранните бракове в ромските общности. Според него трябва да се върви към възможността тези деца да стигат гимназиален курс. 


print Отпечатай
Още от категорията

Трима нови съветници се заклеха в Казанлък

Трима нови общински съветници положиха клетва днес по време на редовната сесия на Общински съвет Казанлък. Те заемат местата на избрани за депутати досегашни съветници. Йоана Комитова заема мястото на избрания от листата на ГЕРБ в Народното събрание..

публикувано на 27.04.17 в 15:46

Увеличават платените места за паркиране в Димитровград

На редовното си заседание днес Общинският съвет на Димитровград прие решение за увеличаване броя на платените паркоместа в “синята зона“ на града.  Те ще бъдат със 75 повече, като до момента техният брой е 56.  Наред с това се увеличат и безплатните..

публикувано на 27.04.17 в 15:33

Избраха Таньо Брайков за председател на общинския съвет в Стара Загора

Таньо Брайков бе избран за председател на Общински съвет – Стара Загора.  С 35 редовни гласа "за" - бе избран адвокат Таньо Брайков. Той беше единственият номиниран за поста и заема мястото на Емил Христов, който вече е народен представител от 27-и..

обновено на 27.04.17 в 15:12

Стара Загора посреща млади театрали франкофони

Стара Загора ще бъде домакин на ХХІV-я Международен франкофонски фестивал, който ще се проведе от 28 до 30 април 2017 г. Официалното откриване на форума е на 28 април 2017 г., от 15.00 ч., в Драматичен театър „Гео Милев“. Участват 70 ученици, на..

публикувано на 27.04.17 в 13:58

Референдум на 18 юни ще решава казуса "Бедечка"

С 44 гласа „за“, 4-ма въздържали се  и нито един против Общинският съвет на Стара Загора прие бъдещето на парк/квартал „Бедечка“ да се реши на местен референдум. Одобрени е разходите за финансиране на общественото допитване, което ще се проведе..

публикувано на 27.04.17 в 12:28

Остава забраната за пиене на водата в Хасково

Последните резултати  от анализираните проби в лабораториите на Националния център по радиобиология и радиационна защита и Изпълнителната агенция по околна среда не дават основание да се преустанови забраната за ползване на питейната вода в Хасково за..

публикувано на 27.04.17 в 12:05

Благотворителен проект набира средства за розов кемпер за безплатни прегледи

Фондация „Една от 8“ започва нов проект за закупуване на розов кемпер, с който да обикалят страната и да провеждат безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата. Проектът е на стойност близо 143 хил.лв, до момента остават да се съберат още 62..

публикувано на 27.04.17 в 11:49

Списък на собствениците в "Бедечка" искат от левицата в Общинския съвет

Списък с имената на собствениците на имоти в парк/квартал „Бедечка“ да бъде публикуван преди да се проведе референдум за бъдещето на територията, настоя на сесията на Общинския съвет в Стара Загора Бойчо Биволарски от групата на БСП. От..

публикувано на 27.04.17 в 11:20

Възпитаници на НУМСИ „Христина Морфова“ ще изнесат празничен концерт в операта

Тази вечер от 19 часа на сцената на Държавна опера Стара Загора започва празничният концерт на възпитаници на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ и оркестъра на операта. Концертът ще бъде с двама диригенти –..

публикувано на 27.04.17 в 11:01

Общинският съвет в Казанлък заседава по 25 точки

25 точки са включени в дневния ред на общинския съвет в Казанлък. Заседанието на съветниците започва в 9 и 30. На него ще разгледат предложение за увеличение на Инвестиционната програма на община Казанлък. В дневния ред е включено и предложение за..

публикувано на 27.04.17 в 09:44