Петър Малинов по повод 13-годишната родилка: Образованието е единственият шанс за намаляване на браковете между деца в ромския етнос

Образованието е единственият шанс за намаляване на браковете между деца в ромския етнос и спиране на тенденцията деца да раждат деца. Това обяви Петър Малинов, координатор за Югоизточна България на Център за етническа толерантност „Амалипе“, по повод 13-годишната родилка от Сливен, информира кореспондентът ни Стоян Радев.

Малинов коментира, че завършването на основно образование една година по-рано -  в седми клас, ще подпомогне ранните бракове в ромските общности. Според него трябва да се върви към възможността тези деца да стигат гимназиален курс. 


print Отпечатай
Още от категорията

Повече от 10 часа лекари се бориха за живота на бременна жена в Сливен

Повече от 10 часа през изминалата нощ два лекарски екипа от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен и съдови хирурзи от Стара Загора се бориха за живота на 34-годишна бременна жена и детето й, пострадали в катастрофа . За да бъде спасено бебето, се е..

публикувано на 28.06.17 в 16:29

По- висок среден добив на ечемика отчитат в Ямболска област

По- висок среден добив на ечемика отчитат през тази година стопаните в Ямболска област. С над 20 кг е по- висок той в сравнение с миналата година, показва справката в областната структура "Земеделие". Пожънати са близо 8000 декара,..

публикувано на 28.06.17 в 16:23

Проверка на РИОСВ- Стара Загора е установила наличието на неприятна миризма в района на завода на „Градус- 2“ в Нова Загора

Извършената на 21 юни проверка от РИОСВ- Стара Загора на площадката на завода на „Градус- 2“ ООД в Нова Загора е констатирала наличието на неприятна миризма на около 50 м. източно от производствената площадка на завода. За констатираното..

публикувано на 28.06.17 в 16:00

В Павел Баня вдигат паметник на княз Павел

Паметник на руския княз Павел ще бъде вдигнат в курортното селище Павел баня. Инициативата е на кмета на общината Станимир Радевски и предстои да бъде гласувана на предстоящата в четвъртък сесия на общинския съвет. Сред мотивите за..

публикувано на 28.06.17 в 15:52

В Димитровград обсъждат възможността за придобиване на Водонапорната кула

Общинският съвет на Димитровград трябва да реши дали да упълномощи кмета Иво Димов да извърши пряко договаряне с БДЖ ЕАД за придобиване собствеността на Водонапорната кула в града. Това е една от точките, които ще бъдат разгледани..

публикувано на 28.06.17 в 15:48

Община Хасково предлага изграждане на видеонаблюдение в града

Да бъде изградено видеонаблюдение в град Хасково за 305 хиляди лева ще предложи   ръководството на Общината на общинските съветници. Техническата документация за обявяване на обществената поръчка вече е готова. Идеята е това наблюдение да бъде..

публикувано на 28.06.17 в 14:36

От 17 юли стартира приемът на документи за помощи за отопление

„Лицата и семействата, желаещи да кандидатстват за отпускане на целева помощ за отопление, е препоръчително да подадат своите документи след 17 юли, във връзка с влизане в сила на предстоящите промени в Наредбата за условията и реда за..

публикувано на 28.06.17 в 13:45

Връчиха Почетния знак на областния управител на ръководителя на ансамбъл "Българе"

Областният управител Гергана Микова връчи снощи Почетен знак на областния управител на ръководителя на ансамбъл „Българе” и негов продуцент Христо Димитров. Най-големият частен фолклорен ансамбъл в Европа гостува в Стара Загора със..

публикувано на 28.06.17 в 13:02

Включват нови обекти в капиталовата програма на община Хасково

Община Хасково направи промяна в капиталовата си програма за годината, което прави възможно включването на нови обекти в нея, съобщи за Радио Стара Загора заместник-кметът Велин Балкански. Промените предстои да бъдат обсъдени и гласувани..

публикувано на 28.06.17 в 12:50

Около 400 кандидат-студенти се явиха на редовния изпит по биология в ТрУ

Около 400 кандидат-студенти се явиха тази сутрин на редовния изпит по биология в Тракийския университет. Те ще участват в класиранията за хуманитарна и ветеринарна медицина, както и за почти всички биологични специалности. Според..

обновено на 28.06.17 в 12:43