Петър Малинов по повод 13-годишната родилка: Образованието е единственият шанс за намаляване на браковете между деца в ромския етнос

Образованието е единственият шанс за намаляване на браковете между деца в ромския етнос и спиране на тенденцията деца да раждат деца. Това обяви Петър Малинов, координатор за Югоизточна България на Център за етническа толерантност „Амалипе“, по повод 13-годишната родилка от Сливен, информира кореспондентът ни Стоян Радев.

Малинов коментира, че завършването на основно образование една година по-рано -  в седми клас, ще подпомогне ранните бракове в ромските общности. Според него трябва да се върви към възможността тези деца да стигат гимназиален курс. 


Още от категорията

Д-р Георги Бакоев: Има натиск върху лекарите чрез свръх администриране на дейността

Своята позиция по повод предстоящия Национален събор на Българския лекарски съюз обсъди на съвещание този следобед Управителният съвет на старозагорската регионална лекарска колегия. Съборът на БЛС ще се проведе на 24 и 25 февруари и на него ще се..

публикувано на 20.02.18 в 17:37

От Спасителния център за диви животни алармират за пореден случай на отровена птица.

Медицинският екип на Спасителния център за диви животни на Сдружение „Зелени Балкани“ е спасил отровена птица от редкия за България вид белоопашат мишелов. От дълги години екипът на Спасителния център и сдружението водят борба с отровите, поставяни..

публикувано на 20.02.18 в 16:28

Експозиция разказва в снимки за самолетостроенето в Казанлък

Изложба за историята на самолетостроенето ще бъде открита на 20.02 от 17.30 часа в Музея на фотографията в Казанлък. Експозицията проследява развитието на самолетостроенето в града на розите, който е един от големите авиационни центрове през 20-ти век..

публикувано на 20.02.18 в 15:09

Уникална изложба пресъздава железопътната линия между Ямбол и Елхово

Уникална изложба, посветена на историята на железницата "Ямбол – Елхово" ще бъде открита тази вечер от 17.30 часа в ямболския Културно-информационен център „Безистен“. Експозицията включва макет на самата железопътна линия със съответните гари и сгради..

публикувано на 20.02.18 в 13:19

Четири общини в областта ще получат финансиране по проект за модернизиране на ВиК мрежата

Зам.-министърът на МРРБ Малина Крумова присъства на работна среща в Стара Загора на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от ВиК ЕООД- Стара Загора. Срещата се проведе под председателството на областния управител Гергана Микова и в нея..

публикувано на 20.02.18 в 12:52

Лятна школа за деца разкрива тайните на комбинаторната и крипто математиката

Започна кампанията по набиране на участници в пролетните и летни школи в различни научни и хуманитарни области, организирани от Фондация „Миню Балкански“ в старозагорското село Оряховица. Тази година желаещите имат възможност да изберат една от общо..

публикувано на 20.02.18 в 11:15

Продължават протестите на съдебни охранители и надзиратели

В цялата страна продължават протестите на служителите от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция "Охрана". Съдебни охранители, надзиратели от Затвора в Стара Загора и служители към следствения арест излязоха отново тази вечер от..

публикувано на 19.02.18 в 18:04

Кметът на Стара Загора награди 18-годишния ученик, намерил и върнал чанта с пари и документи

Кметът Живко Тодоров награди днес със Знака на Община Стара Загора 18- годишния  ученик Величко Донков. През миналата седмица момчето, което е отраснало в  Дома за деца лишени от родителска грижа „Мария Терезия“, намери чанта с голяма..

публикувано на 19.02.18 в 17:31

„Триста милиона“ по Роберто Арлд представят ученици от СУ „Максим Горки"

Постановката „Триста милиона“ по Роберто Арлд ще представят на испански тази вечер в Кукления театър в Стара Загора ученици от паралелките с „Испански и английски език“ в СУ „Максим Горки". Началният час на спектакъла е 19,30. Входът е с..

публикувано на 19.02.18 в 17:00

Изскачат нови нарушения при проверките на общински жилища в Стара Загора

Груби нарушения при отдаване и ползване под наем са установени във всички проверени до момента общински жилища в Стара Загора, съобщи в предаването „Час пик“ председателят на Временната комисия за проверка на социалните жилища към Общинския..

публикувано на 19.02.18 в 15:30