619 са подадените електронни заявления за прием в детски градини

619 са подадените електронни заявления към този момент за прием на деца в първа група на детските градини на територията на община Стара Загора. Това каза за Радио Стара Загора Пенка Чавдарова – началник отдел „Образование“ към Общината. Общата бройка на местата, който трябва да бъдат заети в детските заведения, възлиза на 1100. Електронният прием се осъществява за 4-та поредна година. Той стартира на 4 януари от 10 часа и ще приключи на 14 януари. Районирането остава част от правилата, при които се определя приемът на всяко дете, но вече не е носител на специални точки, уточни Чавдарова

Благодарение на извършените ремонтни дейности условията в детските заведения на територията на община Стара Загора са много добри, подчерта Пенка Чавдарова. През настоящата година се забелязва засилване на интереса и към детските градини с ясли, като "1-ва", "24-та" и "34-та", обясни Чавдарова.


print Отпечатай
Още от категорията

Честванията на 140-тата годишнина от Боевете за Стара Загора започват от 1 юли

Честванията на 140-тата годишнина от Боевете за Стара Загора започват от 1 юли с възстановка на трагичните събития под надслов "Да съхраним историческата памет" в местността Вълев рът, край старозагорското село Сладък кладенец и завършват на 31 юли..

публикувано на 27.06.17 в 11:36

Все още не е ясно как ще се усвои държавната помощ за БДЖ

"Европейската комисия одобри отпускането на държавна помощ от 224 млн. лв. за БДЖ. Но нямаме никаква яснота за срока и за начина на усвояването им. Има 21 проекта за развитието на железниците във връзка с европейската нотификация по този..

публикувано на 27.06.17 в 10:53

Димитър Никленов с трето място на Международния литературен конкурс „Земята – наш кораб“

Писателят и драматург Димитър Никленов, ръководител на Клуб „Млад писател“ при Народно читалище „Родина-1860“ в Стара Загора е отличен с трето място на Международния литературен конкурс „Земята – наш кораб“. Наградата е дадена в категория за..

публикувано на 27.06.17 в 10:47

Въвеждането на таван от 1 000 лв. за кешови разплащания е в полза на банките, смята финансист

Решението на правителството в следващите години да направи всички разплащания в размер на над 1 000 лева само по банков път трябва да бъде въведено само след задължителен анализ на ползите и разходите за българския бизнес и българския данъкоплатец,..

публикувано на 27.06.17 в 10:27
Георги Гьоков

БСП внася за разглеждане законопроект за промени в изборния кодекс

Парламентарната група на „БСП за България“ ще внесе за разглеждане от 44-тото Народно събрание законопроект за промени в изборния кодекс до края на парламентарната сесия, 31 юли, съобщи в интервю за радио Стара Загора народният представител от БСП..

публикувано на 26.06.17 в 16:41

Държавата трябва да вземе спешни мерки за рушащия се паметник на Бузлуджа стана ясно по време на дискусия за състоянието му

По инициатива на областния управител Гергана Микова и кмета на Казанлък Галина Стоянова днес в Града на розите се проведе дискусия на тема „Бузлуджа –бъдеще и перспективи”. В нея се включиха депутатите от Старозагорския район Маноил Манев,..

публикувано на 26.06.17 в 15:46

20 хвърчила с послания против дрогата полетяха над площад "Хаджи Димитър" в Сливен

20 хвърчила с послания против дрогата полетяха над площад "Хаджи Димитър" в Сливен в Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. Тя бяха пуснати от ученици от сливенски гимназии. Посланията на децата против..

публикувано на 26.06.17 в 14:45

Мартин Димитров: Строежът на нова ядрена централа е икономически неизгоден за страната

Строежът на нова ядрена централа е икономически неизгоден за страната, коментира за радио Стара Загора Мартин Димитров, лидер на ПП „Нова република“.   Според него развитие на съществуващите и алтернативни енергийни мощности ще гарантира..

публикувано на 26.06.17 в 14:33

Откриват благотворителната изложба #ЗаНики в Хасково

Благотворителната изложба #ЗаНики вече е подредена във фоайето на Областна администрация. Откриването на експозицията се състоя в 12 часа. В изложбата са подредени 25 фотографии от конкурса на Областния управител на Хасково "Виждам..

обновено на 26.06.17 в 14:30

Кметът на Котел с награда за местно самоуправление в категория "Развитие на междуетническите отношения"

Кметът на Котел Коста Каранашев получи награда за местно самоуправление в категория "Развитие на междуетническите отношения" на Асоциацията на българските градове и региони за 2017 г.  Статуетката  и грамота бяха връчени на кмета на Котел от Ергин..

публикувано на 26.06.17 в 14:27