619 са подадените електронни заявления за прием в детски градини

619 са подадените електронни заявления към този момент за прием на деца в първа група на детските градини на територията на община Стара Загора. Това каза за Радио Стара Загора Пенка Чавдарова – началник отдел „Образование“ към Общината. Общата бройка на местата, който трябва да бъдат заети в детските заведения, възлиза на 1100. Електронният прием се осъществява за 4-та поредна година. Той стартира на 4 януари от 10 часа и ще приключи на 14 януари. Районирането остава част от правилата, при които се определя приемът на всяко дете, но вече не е носител на специални точки, уточни Чавдарова

Благодарение на извършените ремонтни дейности условията в детските заведения на територията на община Стара Загора са много добри, подчерта Пенка Чавдарова. През настоящата година се забелязва засилване на интереса и към детските градини с ясли, като "1-ва", "24-та" и "34-та", обясни Чавдарова.


print Отпечатай
Още от категорията

Сливенските криминалисти разбиха мрежа за незаконен трафик на културни и исторически ценности по света

Над 2500 златни, бронзови и сребърни монети от различни исторически периоди са намерени при спецакция в 44 – годишния Господин Атанасов от Сливен .Това е най-голямото количество на културно-исторически артефакти, задържано при реализация на..

обновено на 20.01.17 в 20:28

Отмениха грипната епидемия в област Ямбол

От днес е отменена грипната епидемия в област Ямбол. Решението е следствие от понижената заболяемост през последната седмица. През този персиод случаите на остри респираторни инфекции в региона са паднали до 179 на 10 000 жители. В първите дни на януари,..

публикувано на 20.01.17 в 17:01

Представят днес изменението на ОУП в частта за Бедечка

Общественото обсъждане на изменението на Общия устройствен план на Стара Загора за територията западно от река Бедечка ще се проведе днес. Това е стъпка към поредна промяна на статута на тази територия. Проектът ще бъде докладван от..

публикувано на 20.01.17 в 16:26

АМ „Тракия“ в участъка от пътен възел „Зимница“ до Бургас вече е отворена

АМ „Тракия“ в участъка от пътен възел „Зимница“ до Бургас вече е отворена за движение и в двете посоки. Остава обаче ограничението от до 80 км в час по отношение на скоростта. Възстановено е и движението на автомобили и по стария път през..

публикувано на 20.01.17 в 15:44

Всички пътища в община Свиленград са почистени

Всички пътища от четвъртокласната пътна мрежа на територията на община Свиленград са почистени. Няма непроходими пътни участъци между селата от общината. Всички села са с изправно електроподаване. „Може да се каже, че обстановката постепенно..

публикувано на 20.01.17 в 15:18

Български превозвачи готвят контраблокада на границата с Гърция

Българските превозвачи ще организират контраблокада на граничните пунктове с Гърция, ако гръцките фермери предприемат подобни действия. Очаква в началото на следващата седмица гръцките фермери да започнат мащабни протести срещу данъчните..

публикувано на 20.01.17 в 13:46

Народно читалище “Стралджа 2016“ остава без финансиране за тази година

Без финансиране ще работи през 2017 г. новосформираното Народно читалище “Стралджа 2016“ в град Стралджа. Това обяви пред Радио Стара Загора неговият председател Нели Тончева. То е създадено през миналата година и е второто в града след Народно..

публикувано на 20.01.17 в 13:42

Тежка остава обстановката в община Опан

Частично бедствено положение за определени региони на община Опан е било обявено в края на миналата седмица. Това съобщи за Радио Стара Загора кметът Генчо Колев. До обявяването му се е стигнало заради сериозната снежна покривка и навявания от..

публикувано на 20.01.17 в 10:14

Б. Ангелов: Трудно ще се предвиди резултатът от предсрочните избори

Трудно е да се прогнозира от сега какъв ще бъде резултатът от предсрочните парламентарни избори, които предстоят у нас. Това мнение изказа пред Радио Стара Загора политологът Борислав Ангелов. „Можем да предположим някои от формациите,..

публикувано на 20.01.17 в 10:05

Пътят Мъглиж - Николаево е затворен

Единственият затворен пътен участък в област Стара Загора тази сутрин е Мъглиж – Николаево. Причината са големи снегонавявания и нулева видимост, съобщи за Радио Стара Загора дежурният в Областно пътно управление – Стара Загора Денчо Денев. Всички..

публикувано на 20.01.17 в 06:55