619 са подадените електронни заявления за прием в детски градини

619 са подадените електронни заявления към този момент за прием на деца в първа група на детските градини на територията на община Стара Загора. Това каза за Радио Стара Загора Пенка Чавдарова – началник отдел „Образование“ към Общината. Общата бройка на местата, който трябва да бъдат заети в детските заведения, възлиза на 1100. Електронният прием се осъществява за 4-та поредна година. Той стартира на 4 януари от 10 часа и ще приключи на 14 януари. Районирането остава част от правилата, при които се определя приемът на всяко дете, но вече не е носител на специални точки, уточни Чавдарова

Благодарение на извършените ремонтни дейности условията в детските заведения на територията на община Стара Загора са много добри, подчерта Пенка Чавдарова. През настоящата година се забелязва засилване на интереса и към детските градини с ясли, като "1-ва", "24-та" и "34-та", обясни Чавдарова.


print Отпечатай
Още от категорията

100 години чества Лайънс движението

Тази година Лайънс движението отбелязва своята стогодишнина. За 72 година се чества Денят на Лайънс движението в Организацията на обединените нации . По този повод президентите на трите Лайънс клуба в Стара Загора направиха отчет на..

публикувано на 29.03.17 в 16:54

БСП излезе с декларация срещу монтираната паметна плоча за жертвите на т.нар. Народен съд в Стара Загора

Общинският съвет на БСП и Българският антифашистки съюз излезоха с декларация срещу откритата по-рано днес мемориална плоча  за жертвите на т.нар. Народен съд в Стара Загора. Декларацията е изпратена до президента Румен Радев, министър-председателя Огнян..

публикувано на 29.03.17 в 16:31

Стара Загора остава на 5-то място по ниво на безработица

Област Стара Загора продължава да е на пето място по ниво на безработица в страната. Това показват данните за февруари на Бюрото по труда в Стара Загора. Статистиката за втория месец от годината отчита 8,2% безработица в страната и 6,2% в..

публикувано на 29.03.17 в 16:24
Красимира Кънчева

Нова Загора събира млади театрали на среща с "Арлекин"

Със спектакъла  „Доктор“ по Бранислав Нушич на Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи от гр. Правец започна 6-тият Фестивал на ученическото театрално изкуство „Арлекин“ в Нова Загора. В трите дни на тазгодишното издание на..

публикувано на 29.03.17 в 16:21

Музикантите от група GRIMAZE отново тръгнаха на турнето “МЕТЪЛ ЗА СМЕТ”

Турнето включва концерти и събития за почистване на отпадъци в 9 български града, сред които Варна, Бургас, Севлиево, Плевен, Русе, София, Стара Загора, Велико Търново и Пловдив. Миналата есен групата направи първото такова турне, в което заедно с..

публикувано на 29.03.17 в 16:18
Георги Гьоков

Георги Гьоков: В Старозагорско са използвани нерегламентирани методи за повишаване на изборните резултати

В Старозагорско са използвани нерегламентирани методи за повишаване на изборните резултати, включително купуване на гласове и корпоративен натиск. Това заяви в ефира на радио Стара Загора Георги Гьоков, избран за депутат в 44-тото Народно..

публикувано на 29.03.17 в 16:10

Община Стара Загора започва рекултивация на сметището в местността „Мандра баир“

Община Стара Загора кандидатства с проект за 11 300 000 лв. безвъзмездна финансова помощ от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), предназначени за рекултивация на старото общинско депо в местността „Мандра..

публикувано на 29.03.17 в 15:30

С уникален празник отбелязват 60-годишнината от създаването на зоопарка в Стара Загора

С уникален празник на 1 април ще бъде отбелязана 60-годишнината от създаването на зоопарка в Стара Загора. На историята на зоологическата градина е посветена фотодокументалната изложба на Жейна Желева. Тя е разказана в 5 информационни табла със..

публикувано на 29.03.17 в 15:11

Маргарита Николова: Постигнахме целта си да бъдем трета политическа сила

Обединените патриоти постигнаха целта си да бъдат трета политическа сила на парламентарните избори, въпреки че са очаквали по-добри резултати. Това каза в първото си интервю за Радио Стара Загора Маргарита Николова, водач на листатата на..

публикувано на 29.03.17 в 14:40

3-ма нови общински съветници влизат в Обс - Казанлък

Трима нови общински съветници влизат в състава на общинския съвет на Казанлък. Това са: Йоана Комитова от ГЕРБ, Моника Динева от БСП и Борислав Асенов от ДПС. Причината за промяна в състава е фактът, че Казанлък, към този момент, има..

публикувано на 29.03.17 в 14:24