619 са подадените електронни заявления за прием в детски градини

619 са подадените електронни заявления към този момент за прием на деца в първа група на детските градини на територията на община Стара Загора. Това каза за Радио Стара Загора Пенка Чавдарова – началник отдел „Образование“ към Общината. Общата бройка на местата, който трябва да бъдат заети в детските заведения, възлиза на 1100. Електронният прием се осъществява за 4-та поредна година. Той стартира на 4 януари от 10 часа и ще приключи на 14 януари. Районирането остава част от правилата, при които се определя приемът на всяко дете, но вече не е носител на специални точки, уточни Чавдарова

Благодарение на извършените ремонтни дейности условията в детските заведения на територията на община Стара Загора са много добри, подчерта Пенка Чавдарова. През настоящата година се забелязва засилване на интереса и към детските градини с ясли, като "1-ва", "24-та" и "34-та", обясни Чавдарова.


print Отпечатай
Още от категорията

Стара Загора е домакин на Младежки джаз фест през април

На 19 и 20 април Стара Загора ще бъде домакин на първия в страната Младежки джаз фестивал. В него ще участват млади джазмени от средните и висши музикални училища в страната.  Фестивалът ще бъде посветен на 30 април – Световния ден на джаза.  Събитието..

публикувано на 28.02.17 в 15:34

Стара Загора заема пето място сред областите с най-ниска безработица

6,2 % е регистрираната безработица в област Стара Загора за месец януари. Това е с 2 % по-малко в сравнение със средното равнище за страната – 8,2 на сто. Сред всички области в страната Стара Загора е на пето място по нисък ръст на безработица през..

публикувано на 28.02.17 в 15:27

Сухи треви и храсти горят до село Люляк

3 пожарни автомобила, 5 човека доброволци  и екип на Държавно горско стопанство гасят пожара, възникнал в близост до село Люляк. Сигналът е получен около 12:30 часа. Огънят е тръгнал от суха трева и е преминал по склона към борова гора. Пожарът е..

публикувано на 28.02.17 в 15:22

Изпращаме войници за "Решителна подкрепа" на НАТО в Афганистан

Служебният министър на отбраната Стефан Янев и изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ще присъстват на изпращането на 33-ия български военен контингент за участие в международната мисия на НАТО в Афганистан  "Решителна..

публикувано на 28.02.17 в 11:42

Ремонтираха Сливенския затвор за близо 1 млн. лв.

Министърът на правосъдието Мария Павлова ще открие обновения корпус на женския затвор в Сливен днес в 11.30 часа. Обновяването на местата за лишаване от свобода са част от изпълнението на решение на Европейският съд по правата на човека от 2015 г...

публикувано на 28.02.17 в 11:00

Георги Киряков: Британската негативна пропаганда срещу България и Румъния вече стана цинична

Британската негативна пропаганда срещу България и Румъния цели да обяви българите и румънците за бежанците на Европа, но ние сме пълноправни членове на ЕС и подобно поведение е цинично. Така коментира за Радио Стара Загора политологът Георги Киряков..

публикувано на 28.02.17 в 10:19

Петя Илиева: В основата на агресията са проблеми в семейството или липса на социални умения

В основата на агресията при всяко дете стоят различни фактори,   но най-често причините са проблеми в семейството,  кибертормоз или липса на социални умения . Това каза в интервю за Радио Стара Загора педагогическият съветник на Средно училище..

публикувано на 27.02.17 в 17:28

За 3-ти март отварят Панорамния път Шипка - Бузлуджа

Община Казанлък започна преди седмица подготовката за отбелязването на националния празник на България – 3 март. Заради обилните снеговалежи през януари на връх Шипка, където ще се проведат тържествата се натрупа снежна покривка, която на места..

публикувано на 27.02.17 в 17:13

Община Стара Загора получи отличие за най-мащабно финансиране от ФЛАГ

Община Стара Загора получи отличие за най-мащабно финансиране от ФЛА Г,  съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора . По повод 10-годишнината от своето създаване „Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ" ЕАД отличи своите..

публикувано на 27.02.17 в 17:06

Единна система за туристическа информация ще заработи до края на септември

Единна система за туристическа информация ще заработи до края на месец септември. Това каза в Бургас служебния министър на туризма Стела Балтова . По думите и целтана проекта е проследяване на туристите на територията на страната, за да се..

публикувано на 27.02.17 в 16:59