Пътната обстановка в област Сливен се нормализира

Пътната обстановка в област Сливен се нормализира след падналите обилни снеговалежи в последните дни. Отпада ограничението за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона в отсечката Гурково – пътен възел „Петолъчката“.

Отворен за движение вече е и пътят ‚Петолъчката“ – Бургас. Към този момент остава затворена АМ „Тракия“ в участъка от Зимница до Бургас. Днес е първият учебен ден за учениците в Сливен, чиято Коледна ваканция бе удължена с една седмица. Информацията допълва кореспондентът ни в Сливен Стоян Радев.

print Отпечатай
Още от категорията

Проверява се безопасността на земеделската техника преди жътвата

Масови проверки на земеделската техника за спазване на изискванията за пожарна безопасност се извършват   преди началото на жътвената кампания. През миналата година са били проверени близо 360 единици техника, а  тази година до момента са инспектирани..

публикувано на 22.06.17 в 17:15

Нормативната уредба не позволява БСП да получи безвъзмездно Бузлуджа

Безвъзмездно прехвърляне на "Бузлуджа" на БСП е невъзможно, стана ясно след среща на министъра на регионалното развитие Николай Нанков с представители на социалистическата партия. Причината е промяната в Закона за държавната собственост от началото..

публикувано на 22.06.17 в 15:54

Арх. Петър Киряков: Паркирането е проблем №1 на Стара Загора

Паркирането на автомобили е проблем №1 на Стара Загора, заяви в интервю за Радио Стара Загора председателят на Камарата на Архитектите арх. Петър Киряков. Според него трябва детайлно да се проучат нуждите от зони за паркиране във всички..

публикувано на 22.06.17 в 15:04

Димитровград е домакин на конференцията "Светът на българина през ХХ век"

Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва във Втората научна конференция „Светът на българина през ХХ век“. Форумът е организиран от Община Димитровград и е посветен на 70 годишнината от създаването на Града на младостта. В..

публикувано на 22.06.17 в 13:34

В село Млекарево пресъздадоха обичая „Зажънване“

За поредна година в новозагорско село Млекарево бе представен автентичен фолклорен ритуал по зажънване на пшеницата. С автентичния обичай освен даване на началото на жътвената кампания в селото, се пожелава успех, високи добиви и спорна..

публикувано на 22.06.17 в 13:29

Стартира лятната програма за ученици на община Стара Загора

Под надслов „Ние децата заедно на ход в най-добрия град“ се провеждат летните мероприятия на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Стара Загора, съобщи в интервю за Радио Стара..

публикувано на 22.06.17 в 12:37

Резултатите от проверките на питейната вода в Хасково стават ясни до дни

До дни се очаква да излязат резултатите за качеството на питейната вода в Хасково, информира Станислав Дечев, областен управител на Хасковска област. Припомняме, че режимът на водоподаване в Хасково   падна и снабдяването на..

публикувано на 22.06.17 в 12:32

Представят тази вечер книгата "Бивши хора" в Казанлък

Казанлъшката премиерата на книгата „Бивши хора ” ще се състои тази вечер от 17,30 часа в литературно-художествения музей „Чудомир“. Документалното изследване е посветено на т. нар. бивши хора, класифицирани от комунистическия режим...

публикувано на 22.06.17 в 10:45

Дариха книжки за две детски отделения

Читалнята на Сдружение за градски читални в София дари детски книжки на две отделения в старозагорски болници. Инициативата е реализирана чрез посредничеството на старозагорския омбудсман Павлина Делчева. Желанието децата в болниците да..

публикувано на 22.06.17 в 10:09

Старозагорци се срещат с Татяна Лолова

Творческа вечер с голямата актриса Татяна Лолова ще се проведе днес от 19:00 часа в малката зала на хотел „Мериан Палас"в Стара Загора. Всички нейни почитатели ще имат възможност да наблюдават импровизиран спектакъл с примата на българската..

публикувано на 22.06.17 в 09:48