Пътната обстановка в област Сливен се нормализира

Пътната обстановка в област Сливен се нормализира след падналите обилни снеговалежи в последните дни. Отпада ограничението за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона в отсечката Гурково – пътен възел „Петолъчката“.

Отворен за движение вече е и пътят ‚Петолъчката“ – Бургас. Към този момент остава затворена АМ „Тракия“ в участъка от Зимница до Бургас. Днес е първият учебен ден за учениците в Сливен, чиято Коледна ваканция бе удължена с една седмица. Информацията допълва кореспондентът ни в Сливен Стоян Радев.

print Отпечатай
Още от категорията

Първи национален литературен конкурс „Писма до себе си” организират в Стара Загора

Първи национален литературен конкурс „Писма до себе си” организират община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие.  Темата на конкурса е „Писма до себе си” – „Тайният живот на ...”.  Тя е свързана с начина, по който децата и младежите..

публикувано на 22.01.17 в 15:44

Задържаха мъж, размахвал газов пистолет на гарата в Стара Загора

В Областната дирекц ия на МВР - Стара Загора е получено съобщение, че мъж нарушава обществения ред и размахва газов пистолет в заведение, което се намира  в сградата на ЖП -  гарата. На място е изпратен полицейски екип, който е установил, че..

публикувано на 22.01.17 в 15:37

Голяма част от младите акушерки емигрират

Общият брой на акушерките в България към момента е близо 3 970. Те работят основно в болнични заведения – болници, клиники и отделения, съобщи в интервю за Радио Стара Загора по повод Деня на родилната помощ Антоанета Димитрова,..

публикувано на 21.01.17 в 17:15

Отбелязаха Бабинден в АГ комплекса на УМБАЛ "Стоян Киркович"

Лекарите и акушерките от Акушеро-гинекологичната клиника на старозагорската университетска болница „Проф. Стоян  Киркович“ отбелязаха Деня на родилната помощ -21-ви януари, известен като Бабинден. На тържеството присъстваха директорът на РЗОК – Стара..

публикувано на 21.01.17 в 15:20

Над 200 писмени становища, предложения и възражения по проекта за промяна на ОУП на Стара Загора

Над 200 са заведените до крайния срок 19.01 2017 г. писмени становища, предложения и възражения относно проекта за изменение на действащия Общ устройствен план на Стара Загора и прилежащите крайградски територии на Стара Загора . Това съобщи снощи,..

публикувано на 21.01.17 в 13:25

Задържаха четирима мъже за престъпления с културно-исторически ценности

На 19 и 20 януари на територията на Стара Загора и Раднево е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията с културно-исторически ценности.   Извършени са процесуално следствени действия - претърсване и..

публикувано на 21.01.17 в 13:09

Проходим е пътят към Бузлуджа

Общинският път към Бузлуджа е почистен и опесъчен, проходим при зимни условия , съобщиха от пресцентъра на Община Казанлък. Разчистени са места за паркиране. От разклона за панорамния път придвижването на посетителите трябва да става пеша към..

публикувано на 21.01.17 в 11:19

Сливенските криминалисти разбиха мрежа за незаконен трафик на културни и исторически ценности по света

Над 2500 златни, бронзови и сребърни монети от различни исторически периоди са намерени при спецакция в 44 – годишния Господин Атанасов от Сливен .Това е най-голямото количество на културно-исторически артефакти, задържано при реализация на..

обновено на 20.01.17 в 20:28

Отмениха грипната епидемия в област Ямбол

От днес е отменена грипната епидемия в област Ямбол. Решението е следствие от понижената заболяемост през последната седмица. През този персиод случаите на остри респираторни инфекции в региона са паднали до 179 на 10 000 жители. В първите дни на януари,..

публикувано на 20.01.17 в 17:01

Представят днес изменението на ОУП в частта за Бедечка

Общественото обсъждане на изменението на Общия устройствен план на Стара Загора за територията западно от река Бедечка ще се проведе днес. Това е стъпка към поредна промяна на статута на тази територия. Проектът ще бъде докладван от..

публикувано на 20.01.17 в 16:26