Пътната обстановка в област Сливен се нормализира

Пътната обстановка в област Сливен се нормализира след падналите обилни снеговалежи в последните дни. Отпада ограничението за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона в отсечката Гурково – пътен възел „Петолъчката“.

Отворен за движение вече е и пътят ‚Петолъчката“ – Бургас. Към този момент остава затворена АМ „Тракия“ в участъка от Зимница до Бургас. Днес е първият учебен ден за учениците в Сливен, чиято Коледна ваканция бе удължена с една седмица. Информацията допълва кореспондентът ни в Сливен Стоян Радев.

Още от категорията

43-ма старозагорски ученици се включват от днес в 72-ия Национален туристически поход "По пътя на Ботевата чета"

43-ма старозагорски ученици се включват от днес в 72-ия Национален туристически поход "По пътя на Ботевата чета Козлодуй – Околчица". Групата потегли тази сутрин като преди преди заминаването си, членовете на Младежката секция към Клуба по..

публикувано на 27.05.18 в 14:43

Премиера на "Самолетът беглец" от Камен Донев в Стара Загора

Премиерата на „Самолетът беглец“ от  Камен Донев ще представят тази вечер актьорите от Младежката театрална студия „Сцена 99“ в зрителната зала на читалище „Родина“. Утре е втората премиера. Началото е в 19 чaсa, входът е 5 лева. Средствата..

публикувано на 26.05.18 в 15:37

Празник на розата в село Горно Черковище

С ритуала Розобер започва традиционният празник на розата в село Горно Черковище. Ритуалът се провежда от 1903 година в областите Карлово и Казанлък. По традиция хора от местните училища и читалища се обличат в традиционни носии и пресъздават..

публикувано на 26.05.18 в 13:49

150 години от гибелта на Стефан Караджа

150 години от гибелта на Стефан Караджа ще бъдат тържествено отбелязани днес в родното му село Стефан Караджово. В църквата "Успение богородично", където е кръщаван героят-революционер, бе отслужена заупокойна молитва. В този час започва и..

публикувано на 26.05.18 в 13:17

Спектакълът "Споделена приказка" ще представи балетна школа "Феерия" на сцената на операта

Близо 90-сет балерини от 3 до 17-сет  годишна възраст от школа "Феерия" ще покажат красотата на танцовото изкуство на сцената на Старозагорската опера. Мащабният спектакъл ще започне от 19 часа на 27 май. В постановката  "Споделена приказка" ще звучи музика..

публикувано на 26.05.18 в 12:54

Свиленград е домакин на интеркултурна среща с делегация на посланиците на Европейския съюз

В Свиленград днес се очаква да пристигне делегация на посланиците на Европейския съюз. Гостите ще разгледат града и ще  участват в информационна интеркултурна среща. Местни хора от България и Турция ще споделят междусъседски истории от двете..

публикувано на 26.05.18 в 12:09

Община Болярово ще отбележи с научна конференция 150 години от гибелта на Стефан Караджа

С научна конференция Община Болярово ще отбележи утре /26.05.2018 г./ 150 години от гибелта на воеводата Стефан Караджа.  Основна тема на форума ще бъде: „Бъдещето има минало - отбелязване на 150 години от смъртта на Стефан Караджа по време на..

публикувано на 25.05.18 в 16:50

Болници сигнализират за намалени бюджети за април

Многопрофилните болници за активно лечение в Карлово, Гоце Делчев, Чирпан, Троян, Казанлък и др. са изпратили писма до Българския лекарски съюз /БЛС/, в които сигнализират, че за дейността си през април са получили от НЗОК занижени и недостатъчни..

публикувано на 25.05.18 в 16:41

Увеличава се процентът на болните от диабет тип 1 и 2

Тенденция за увеличаване  на процента на болните от диабет от тип 1 и тип 2 у нас показва статистиката , съобщи в интервю за Радио Стара Загора проф. Ивона Даскалова - ендокринолог, председател на Българската диабетна асоциация...

публикувано на 25.05.18 в 16:38

Допълнителен транспорт за Черешова задушница

За нормалното транспортно обслужване на гражданите за Задушница на 26 май /събота/, общинската фирма „Тролейбусни и автобусни превози” ЕООД ще осигури допълнителни автобуси до Гробищен парк. Линия № 17 – кв. „Три чучура – север” –..

обновено на 25.05.18 в 14:11