Пътната обстановка в област Сливен се нормализира

Пътната обстановка в област Сливен се нормализира след падналите обилни снеговалежи в последните дни. Отпада ограничението за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона в отсечката Гурково – пътен възел „Петолъчката“.

Отворен за движение вече е и пътят ‚Петолъчката“ – Бургас. Към този момент остава затворена АМ „Тракия“ в участъка от Зимница до Бургас. Днес е първият учебен ден за учениците в Сливен, чиято Коледна ваканция бе удължена с една седмица. Информацията допълва кореспондентът ни в Сливен Стоян Радев.

Още от категорията

Твърдения за нарушения и взаимни обвинения си отправиха преподаватели и ректорът на Тракийския университет

Обвинения за поредица от допуснати нарушения отправиха към ректора на Тракийски университет – Стара Загора проф. Иван Въшин двама от преподавателите във висшето учебно заведение. Доц. Красимира Узунова от Ветеринарномедицинския факултет и..

публикувано на 22.11.17 в 18:33

2178 лева събраха децата от ЦДГ "Светлина" в подкрепа на 4-годишния Гого

Децата от старозагорската детска градина №10 „Светлина“ събраха 2 178 лв. на снощната вечер на Християнското семейство и от благотворителния базар с играчки и сувенири, изработени от тях. Средствата ще бъдат дарени за лечението на 4-годишния Георги..

публикувано на 22.11.17 в 17:17

Изтича гаранционният срок на доставените от Чехия тролейбуси

Изтича гаранционният срок на тролейбусите, доставени по проекта за устойчив градски транспорт на Стара Загора. Липсата на резервни части за превозните средства, произведени в Чехия, вече създава проблеми, предупреди Тихомир Томов, контрольор на..

публикувано на 22.11.17 в 17:14

ОбС-Стара Загора ще дискутира собствеността на подземния паркинг зад Универсалния магазин

Предложение за възстановяване собствеността на подземния паркинг зад Универсалния магазин в полза на община Стара Загора ще бъде разисквано на предстоящата сесия на Общинския съвет идния четвъртък. То е депозирано от общинския съветник от БСП..

публикувано на 22.11.17 в 17:03

Община Стара Загора търси варианти за транспорта на учениците от СУ "Железник"

Община Стара Загора ще продължи да извозва учениците от двете средищни паралелки на СУ "Железник" до новите учебни заведения. Това обяви в ефира на Радио Стара Загора заместник кметът Иванка Сотирова. На директора на учебното заведение..

публикувано на 22.11.17 в 15:48

С премиера на мюзикъл откриват ФОБИ 2017

С премиерата на мюзикъла „Сиси-душата на императрицата“ ще бъде открито тазгодишното издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство. Спектакълът ще бъде показан на 27 ноември от 19.00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора...

публикувано на 22.11.17 в 14:25

Започна Коледната благотворителна кампания на община Ямбол

Започна десетото издание на Коледната благотворителна кампания на община Ямбол "Подай ръка - спаси живот!" Инициативата е за набиране на средства, с които се подпомагат тежко болни деца и младежи, нуждаещи се от спешно лечение . За това съобщиха от..

публикувано на 22.11.17 в 12:25

„Молитва за Стара Загора“ е номинирана за Събитие на годината ‘2017

Уникалният светлинен и звуков спектакъл „Молитва за Стара Загора“, организиран от Община Стара Загора по повод отбелязването на 140 години от саможертвата на бранителите на Стара Загора, е номиниран от Министерството на културата за Събитие на..

публикувано на 22.11.17 в 12:18

Жена хвърли от терасата си рекордната сума от 30 000 лева и 5 000 евро

45-годишна жена от Стара Загора е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.  Тя е хвърлила през терасата на жилището си рекордната сума от 30 000 лева и 5 000 евро. Сигналът е подала самата тя в..

публикувано на 22.11.17 в 11:02

Навършват се 127 години от рождението на големия старозагорски архитект Христо Димов

На 22 ноември отбелязваме 127 години от рождението на арх. Христо Димов, чийто дом в Стара Загора Сдружение за съвременно изкуство и култура „Различният поглед” шест поредни години преобразява и стопанисва, превръщайки го от изоставен..

обновено на 22.11.17 в 10:01