Пътната обстановка в област Сливен се нормализира

Пътната обстановка в област Сливен се нормализира след падналите обилни снеговалежи в последните дни. Отпада ограничението за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона в отсечката Гурково – пътен възел „Петолъчката“.

Отворен за движение вече е и пътят ‚Петолъчката“ – Бургас. Към този момент остава затворена АМ „Тракия“ в участъка от Зимница до Бургас. Днес е първият учебен ден за учениците в Сливен, чиято Коледна ваканция бе удължена с една седмица. Информацията допълва кореспондентът ни в Сливен Стоян Радев.

print Отпечатай
Още от категорията

Започва пръскане срещу кърлежи и комари в Стара Загора

На 28 април, петък от 20.00 ч. започва пръскане против кърлежи и комари в Стара Загора, информират от община Стара Загора. То ще започне с детските площадки в Административно бюро „Железник“,  АБ „Център“, АБ „К.Ганчев“, „Зора“ и т.н. Готов е графикът,..

публикувано на 27.04.17 в 15:52

Трима нови съветници се заклеха в Казанлък

Трима нови общински съветници положиха клетва днес по време на редовната сесия на Общински съвет Казанлък. Те заемат местата на избрани за депутати досегашни съветници. Йоана Комитова заема мястото на избрания от листата на ГЕРБ в Народното събрание..

публикувано на 27.04.17 в 15:46

Увеличават платените места за паркиране в Димитровград

На редовното си заседание днес Общинският съвет на Димитровград прие решение за увеличаване броя на платените паркоместа в “синята зона“ на града.  Те ще бъдат със 75 повече, като до момента техният брой е 56.  Наред с това се увеличат и безплатните..

публикувано на 27.04.17 в 15:33

Избраха Таньо Брайков за председател на общинския съвет в Стара Загора

Таньо Брайков бе избран за председател на Общински съвет – Стара Загора.  С 35 редовни гласа "за" - бе избран адвокат Таньо Брайков. Той беше единственият номиниран за поста и заема мястото на Емил Христов, който вече е народен представител от 27-и..

обновено на 27.04.17 в 15:12

Стара Загора посреща млади театрали франкофони

Стара Загора ще бъде домакин на ХХІV-я Международен франкофонски фестивал, който ще се проведе от 28 до 30 април 2017 г. Официалното откриване на форума е на 28 април 2017 г., от 15.00 ч., в Драматичен театър „Гео Милев“. Участват 70 ученици, на..

публикувано на 27.04.17 в 13:58

Референдум на 18 юни ще решава казуса "Бедечка"

С 44 гласа „за“, 4-ма въздържали се  и нито един против Общинският съвет на Стара Загора прие бъдещето на парк/квартал „Бедечка“ да се реши на местен референдум. Одобрени е разходите за финансиране на общественото допитване, което ще се проведе..

публикувано на 27.04.17 в 12:28

Остава забраната за пиене на водата в Хасково

Последните резултати  от анализираните проби в лабораториите на Националния център по радиобиология и радиационна защита и Изпълнителната агенция по околна среда не дават основание да се преустанови забраната за ползване на питейната вода в Хасково за..

публикувано на 27.04.17 в 12:05

Благотворителен проект набира средства за розов кемпер за безплатни прегледи

Фондация „Една от 8“ започва нов проект за закупуване на розов кемпер, с който да обикалят страната и да провеждат безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата. Проектът е на стойност близо 143 хил.лв, до момента остават да се съберат още 62..

публикувано на 27.04.17 в 11:49

Списък на собствениците в "Бедечка" искат от левицата в Общинския съвет

Списък с имената на собствениците на имоти в парк/квартал „Бедечка“ да бъде публикуван преди да се проведе референдум за бъдещето на територията, настоя на сесията на Общинския съвет в Стара Загора Бойчо Биволарски от групата на БСП. От..

публикувано на 27.04.17 в 11:20

Възпитаници на НУМСИ „Христина Морфова“ ще изнесат празничен концерт в операта

Тази вечер от 19 часа на сцената на Държавна опера Стара Загора започва празничният концерт на възпитаници на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ и оркестъра на операта. Концертът ще бъде с двама диригенти –..

публикувано на 27.04.17 в 11:01