В Хасковска област пътищата са проходими

След вчерашните снеговалежи обстановката в Хасковска област  е спокойна. Пътищата са проходими при зимни условия. По автомагистрала Марица и по главните пътни артерии почти навсякъде едното платно е изчистено до асфалт. Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили над 3,5 т. по пътя Харманли –Тополовград и Гълъбово – Симеоновград. Няма селища без ток и вода в областта. Времето е тихо и ясно, температурите в 10 ч. са около  минус 13  градуса. Това съобщи за Радио Стара Загора областният управител на Хасково Станислав Дечев:


print Отпечатай
Още от категорията

Над 200 кандидатстуденти пишат по химия на предварителния изпит в Тракийския университет

Около 400 човека се явиха на провеждащите се днес кандидатстудентски предварителни изпити в Тракийски университет Стара Загора. Най –много, към 220 души, са кандидат-студентите, които полагат изпит по химия. Те трябва да решат две задачи от неорганична и..

публикувано на 25.03.17 в 09:48

Спокойна е обстановката на ГКПП "Капитан Андреево"

Спокойна е обстановката на българо-турската граница при ГКПП "Капитан Андреево", където днес се проведе протест срещу "изборния туризъм".  Блокадата, която започна  в 11.00 часа, беше свалена и стотици граждани преминаха пеша през пункта,..

публикувано на 24.03.17 в 18:38

Старозагорска област ще гласува в 484 секции

485 са секционните избирателни комисии в 27-ми Многомандатен избирателен район – Стара Загора , но една от тях обаче – комисията в болницата в Казанлък, ще бъде заличена поради липса на достатъчен брой гласоподаватели там, съобщи председателят..

публикувано на 24.03.17 в 14:01

Първият саниран блок по Националната програма бе открит в Хасково днес

Първият саниран блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради бе открит официално днес в Хасково. Това е блок 29 в квартал „ Орфей“. В него живеят 96 семейства, съобщиха от Община Хасково. Разрешителното за..

публикувано на 24.03.17 в 13:51

Земеделци и животновъди блокираха магистрала, стигна се до сблъсъци с полицията

Над 1000 души присъстват на земеделския протест край граничния пункт „Капитан Петко войвода“ в района  на Свиленград , каза в интервю за Радио Стара Загора Бойко Синапов, председател на организацията „Обединени български животновъди“. Това едно от..

публикувано на 24.03.17 в 13:42

Чистят пролетно река Бедечка на Благовещение

Пролетно почистване на река „Бедечка“ ще се проведе утре в Стара Загора. Организатори на проявата са Т уристическо дружество ''Сърнена Гора" , Сдружение " Един Живот за България", Ученически Еко-клуб  "Приятели на Водата", "Зелени Балкани"...

публикувано на 24.03.17 в 13:32

Община Хасково обяви обществена поръчка за ремонт на професионална гимназия

Община Хасково обяви обществена поръчка за избор на фирма изпълнител на ремонт на  ПГДС „Цар Иван Асен II“ з а 1 110 012,20 лв., съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Средствата са осигурени по проект по ОП „Региони в растеж“ ...

публикувано на 24.03.17 в 11:42

Стара Загора е лидер за България в дуалното обучение

Две години след началото на проекта за дуално обучение по швейцарски модел „Домино“ 16 училища в 11 български градове вече дават основни умения на учениците в 5 професии . В Стара Загора училищата са най-много – в три професионални гимназии се..

публикувано на 24.03.17 в 10:17

Дежурни от Областна администрация ще съдействат на избирателните комисии в събота и в неделя

Редът и организацията по посрещането на секционните избирателни комисии след приключването на вота и осигуряването на максимално бързия им и безпроблемен достъп до Районната избирателна комисия бяха обсъдени на среща между областния управител Веска..

публикувано на 24.03.17 в 09:27

Проверяват състоянието на сградите в Хасково

Със заповед на кмета на Община Хасково Добри Беливанов започна проверка на състоянието на жилищните и обществените сгради, за да се установи кои от тях имат нужда от ремонт след обилните снеговалежи и ниски температури през зимата, съобщи..

публикувано на 24.03.17 в 09:00