Усложнена зимна обстановка в област Ямбол. Има затворени пътни участъци

ЕПА/БГНЕС

Пътната обстановка на територията на Ямболска област остава усложнена. Машини на Областното пътно управление почистват и опесъчават пътната мрежа, но към този момент затворени за движения за всички моторни превозни средства са пътищата от Ямбол към село Войника, участъкът от селата Калчево и Стефан Караджово, както и пътят Челник – село Победа. Затворен остава и участък от пътя в района на село Недялско. Тежкотоварни автомобили над 12 тона не могат да преминават по маршрута Воденичане – Александрово. Благодарение на интензивната работа на снегопочистващите машини е отворена една от важните пътни артерии в областта- пътен възел „Петолъчката“ – ГКПП „Лесово“. Заради грипа училищата в община Ямбол остават затворени днес и утре. Кореспондентът ни Румяна Стефанова допълва:
Още от категорията
Архив

100 декара треви и храсти горяха в местността Старата кариера до кв. Железник“ в Стара Загора

Малко преди 16 часа днес е възникнал пожар в местността Старата кариера в близост до старозагорския квартал „Железник“. Към момента пожарът е локализиран, няма опасност за квартала и вилите, които са в района, увери Михаил Михов, началник група..

публикувано на 17.08.17 в 17:34

Няма да санкционират за "синя зона" в центъра на Сливен до края на месеца

До края на месец август няма да бъдат налагани санкции на шофьорите паркирали в "синята зона" в центъра на Сливен. Това обяви управителят на общинското предприятие „Градска мобилност", по повод старта на платеното почасово паркиране в града. Към..

публикувано на 17.08.17 в 16:05

С пет пожара се борят пожарникарите в Хасковско

Пет са пожарите, които горят в момента на територията на Хасковска област. Силният вятър и високите температури усложняват работата на огнеборците. Заради новото огнище между селата Срем и Княжево, където пламъците са обхванали горска територия,..

публикувано на 17.08.17 в 15:41

Сградите на Дома за деца с умствена изостаналост в село Петрово ще бъдат отново обитаеми

Община Стара Загора не се отказала от намерението си да превърне отново в обитаеми сградите в село Петрово, които до 2015 г. бяха използвани като Дом за деца с умствена изостаналост. Това обяви в интервю за Радио Стара Загора заместник кметът..

публикувано на 17.08.17 в 14:24

Засилват оперативното и явно наблюдение на наркокодилърите в старозагорско

Ежедневни и специализирани полицейски операции в отдалечените от областния център населени места започва полицията в Стара Загора като част от масираната борба с битовата престъпност, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар..

публикувано на 17.08.17 в 12:57

Започват консултации за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции в квартал "Лозенец"

2-ма работници на терен от сдружение  „Свят без граници“, които са обучени по програмата на Глобален фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, ще се включат в изпълнението на превантивните дейности по Националната програма за превенция и..

публикувано на 17.08.17 в 12:48
Музей

Откриват изложбата „Археологически проучвания в Казанлъшката долина“

Тази вечер в 18 часа на площад „Севтополис“ в Казанлък ще бъде открита изложбата „Археологически проучвания в Казанлъшката долина“ . Проектът е на Националния археологически институт с музей при БАН, Софийски университет “Свети Климент Охридски“,..

публикувано на 17.08.17 в 09:45
 Най-ранното свидетелство за крепостта Русокастро, открито сред нейните руини е един ранновизантийски надпис от VI век от н. е.

До края на август продължават проучванията на крепостта Русокастро край Бургас

До края на август продължават проучванията на крепостта Русокастро край Бургас. Наскоро археолозите се натъкнаха на рядка находка при разкопките на средновековния дворец – икона от слонова кост, принадлежала на император. Тя представлява част от..

публикувано на 17.08.17 в 09:32

Не са установени нехарактерно оцветяване на водите на река Тунджа и наличие на неприятна миризма

Веднага след сигнала на фермери от ямболското село Кукорево от 14 август за смъртта на селскостопански животни, пили от водите на река Тунджа , е сформиран екип от експерти – представители на Регионалната дирекция по околната среда и водите – Стара..

публикувано на 17.08.17 в 09:22

Обстановката в Хасковска област остава изключително пожароопасна

Цяла нощ продължи гасенето на пожара между селата Присадец и Маточина в област Хасково.  Пожарът обхвана над 1000 декара площ в пограничния район. Изпепелени са сухи треви, храсти и лесонепригодни площи. Няма застрашени населени места, няма опасност за..

публикувано на 17.08.17 в 09:10