Усложнена зимна обстановка в област Ямбол. Има затворени пътни участъци

ЕПА/БГНЕС

Пътната обстановка на територията на Ямболска област остава усложнена. Машини на Областното пътно управление почистват и опесъчават пътната мрежа, но към този момент затворени за движения за всички моторни превозни средства са пътищата от Ямбол към село Войника, участъкът от селата Калчево и Стефан Караджово, както и пътят Челник – село Победа. Затворен остава и участък от пътя в района на село Недялско. Тежкотоварни автомобили над 12 тона не могат да преминават по маршрута Воденичане – Александрово. Благодарение на интензивната работа на снегопочистващите машини е отворена една от важните пътни артерии в областта- пътен възел „Петолъчката“ – ГКПП „Лесово“. Заради грипа училищата в община Ямбол остават затворени днес и утре. Кореспондентът ни Румяна Стефанова допълва:
print Отпечатай
Още от категорията
5-километрова опашка от тирове се образува на Дунав мост 2.

Опашки от камиони на граничните пунктове "Дунав мост 2", "Дунав мост" и "Капитан Андреево"

12-километрова колона от ТИР-ове се е образувала на граничния пункт "Капитан Андреево". Шофьорите чакат да пресекат границата почти цяло денонощие. Близо 1500 тежкотоварни автомобила са преминали през граничния пункт от вчера, когато опашката е била..

публикувано на 23.01.17 в 15:25

КАТ свали табелите на 4 автомобила в Ст. Загора заради нарушения на водачите

От 0 часа на 21 януари започна ефективният контрол по новия Закон за движение по пътищата. Четирима водачи са санкционирани в Стара Загора през почивните дни със сваляне на регистрационните табели и прекратяване регистрацията на автомобилите. Тези..

публикувано на 23.01.17 в 14:39

Грипната епидемия в област Стара Загора е отменена

Регионалната здравна инспекция отмени грипната епидемия в област Стара Загора от 23 януари. Отменят се всички предприети противоепидемични мерки. Причината е, че през периода 16 - 22 януари е регистриран значителен спад на остри респираторни..

публикувано на 23.01.17 в 14:24

Изтича срока за регистрация на клъстери по ОП "Иновации и конкурентоспособност"

От месец декември миналата година е отворена процедура за развитие на клъстерите в България по ОП“ Иновации и конкурентоспособност“. Общият бюджет на програмата е 20 милиона лева, като минималният размер на безвъзмездната финансова помощ е 100 хиляди..

публикувано на 23.01.17 в 14:10

ТД "Сърнена гора" спечели приза "Най-добро дружество за 2016 г."

Туристическото дружество „Сърнена гора“ – Стара Загора получи приза „Най-добро дружество за 2016 година“, присъждан от Българския туристически съюз. Старозагорските организирани туристи са избрани сред 130 дружества в страната, което прави наградата..

публикувано на 23.01.17 в 11:14

Д-р Неделчо Тотев: Недофинансирането на общинските болници ги обрича на затваряне

Общинското здравеопазване е на ръба на оцеляването. Намалението на бюджетите на общинските болници е между 2 и 12 на сто за декември на годишна база, а разходите са по-високи заради повишената минимална работна заплата и грипната епидемия. Това съобщи..

публикувано на 23.01.17 в 11:02

Първи национален литературен конкурс „Писма до себе си” организират в Стара Загора

Първи национален литературен конкурс „Писма до себе си” организират община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие.  Темата на конкурса е „Писма до себе си” – „Тайният живот на ...”.  Тя е свързана с начина, по който децата и младежите..

публикувано на 22.01.17 в 15:44

Задържаха мъж, размахвал газов пистолет на гарата в Стара Загора

В Областната дирекц ия на МВР - Стара Загора е получено съобщение, че мъж нарушава обществения ред и размахва газов пистолет в заведение, което се намира  в сградата на ЖП -  гарата. На място е изпратен полицейски екип, който е установил, че..

публикувано на 22.01.17 в 15:37

Голяма част от младите акушерки емигрират

Общият брой на акушерките в България към момента е близо 3 970. Те работят основно в болнични заведения – болници, клиники и отделения, съобщи в интервю за Радио Стара Загора по повод Деня на родилната помощ Антоанета Димитрова,..

публикувано на 21.01.17 в 17:15

Отбелязаха Бабинден в АГ комплекса на УМБАЛ "Стоян Киркович"

Лекарите и акушерките от Акушеро-гинекологичната клиника на старозагорската университетска болница „Проф. Стоян  Киркович“ отбелязаха Деня на родилната помощ -21-ви януари, известен като Бабинден. На тържеството присъстваха директорът на РЗОК – Стара..

публикувано на 21.01.17 в 15:20