Продължава снежната блокада на тополовградското село Приселец

Архив
Снимка: Жоро Александров

Село Приселец в община Тополовград трети ден остава под снежна обсада. "Ако машините и днес не пробият високата 2 м. пряспа, дълга около 100-ина метра, на 15-те човека в селото ще им носим хляб, вода, боб, леща и брашно на ръка" каза кметът на общината Божин Божинов. Такава бе ситуацияа и вчера за селата към Устрем – Хлябово, Българска поляна, Звезда, Филипово, Чукарово и Доброселец. Част от техниката отказва и това е проблем.  Температурата е около минус 6 градуса и е слънчево със слаби превалявания от снягг. На високите и открити места по пътищата към тези села се образуват огромни снегонавявания. Снежната покривка достигна 60-70 см. .Подходите към Тополовград и към почти всички села са надеждни, но движението  към общинския център е само за автомобили до 3 тона и  с вериги, каза още кметът Божин Божинов:Още от категорията

Около 250 представители на „Традиция“ ще участват във възстановката на боевете за Шипка

Около 250 представители от 27 клуба на Национално дружество „Традиция“ от цялата страна ще участват във възстановката на боевете за Шипка в събота, съобщи Ивайло Танчев, член на Управителния съвет на дружеството и председател на клуб „Традиция“..

публикувано на 23.08.17 в 17:10

Търсят финансиране за ремонт на банята в Старозагорски минерални бани

Ще се търси финансиране за основен ремонт на сградата на банята в курортното селище Старозагорски минерални бани. Тя е общинска собственост. Към този момент обаче, не е намерена възможност това да стане с европейски пари, въпреки опитите на Община..

публикувано на 23.08.17 в 15:30

Нови еднопосочни улици и кръгови кръстовища в Стара Загора

Нови еднопосочни улици и кръгови кръстовища обмисля местната власт в Стара Загора. Градската управа работи активно и за въвеждането на така наречените интелигентни светофари . Със заработването на системата разходът на гориво на колите ще..

публикувано на 23.08.17 в 14:10

Обявен е конкурс за директор на Драматичен театър „Гео Милев” в Стара Загора

Министерството на културата обяви конкурс за директор на Драматичен театър „Гео Милев” в Стара Загора. Изискванията за кандидатите са  да имат магистърска степен от завършено висше образование в направление „Театрално изкуство”, „Филология” или..

публикувано на 23.08.17 в 12:10
Константин Каменаров

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ. Той ще управлява обществената телевизия през следващите три години.  Съветът за електронни медии (СЕМ) гласува и избра Константин Каменаров за генерален директор на Националната телевизия с..

публикувано на 23.08.17 в 11:51

Набират се средства за изграждането на храм в Старозагорски минерални бани

Събират се дарения за изграждането на  храм „Св. Йоан Рилски“ в курортното селище Старозагорски минерални бани. Необходимите средства за построяването му са между 180 и 200 хиляди лева. Парите за постояването на храма ще бъдат изцяло от..

публикувано на 23.08.17 в 10:42

5000 хка борове в Старозагорско са засегнати от фитопатогенна гъба и корояд

5000 хка борове от общо 40 000 хка гора на територията на ТП „Държавно горско стопанство Стара Загора“ са засегнати от фитопатогенна гъба и от корояд , съобщи в интервю за Радио Стара Загора директорът на стопанството инж. Иван Чергеланов...

публикувано на 23.08.17 в 09:36

Недостигът на учители е трайна тенденция, алармират от СБУ

От 4 години се наблюдава дефицит на учители по природо-математическите дисциплини като математика, информатика, физика, химия и биология. Недостатъчен е и броят на преподавателите по чужди езици. Старозагорска област не прави изключение, но дефицитът е..

публикувано на 22.08.17 в 14:59
Един загинал и няколко ранени по време на рали „Сан Марино“

Дамското рали в Гълъбово събра 15-сет претендентки за първото място

15 дами взеха участие в четвъртото издание на дамското рали по повод празника на Гълъбово. Победител тази година стана Десислава Стоименова, на второ място завърши Стефка Кондова, а трета е Десислава Грозева, разкри в интервю за Радио Стара Загора..

публикувано на 22.08.17 в 14:47

Едва 140 лв. са събрани за укрепване на потопената църква в язовир "Жребчево"

Продължава събирането на средства за спасяване и укрепване на потопената църква „Свети Иван Рилски“ в язовир "Жребчево". До момента в дарителската сметка са постъпили едва 140 лева, поради факта, че платформата общността.ком е твърде тромава и..

публикувано на 22.08.17 в 11:55