Единственият български град в ЮНЕСКО - дестинация за сватбен туризъм

Запазва се тенденцията Несебър да е предпочитано място, където се вричат във вярност влюбени двойки не само от България, но и романтици от няколко континента, информират от общината. Предпочитанията за сключване на брак на живописния културно-исторически полуостров, превръщат единственият български град в ЮНЕСКО в дестинация за сватбен туризъм през последните години.

Справка в архива на ритуалната зала показва, че регистрираните бракове за 2016 година в Несебър са на граждани от България, Канада, Германия, Украйна, Латвия, Норвегия, Руската федерация, Перу, Турция, Ирландия, Нигерия, Чехия, Египет, САЩ, Казахстан и Великобритания. За годината сключените и пресъставените бракове в Несебър са общо 102. 


През миналата година, според статистиката, Менделсон е звучал най-много през септември, когато е имало 19 сватби. Предбрачните договори за 2016 година са три.


Първата сватба през настоящата 2017 г. се е състояла на 15-ти януари, а през втория месец от годината е записана една церемония и тя е насрочена за 14-ти февруари.

print Отпечатай
Още от категорията

С номер 315 Кристиян Христов стартира в X30 Euro series

Републиканският шампион на България в клас Rotax Max Junior за 2016 Кристиян Христов се готви усилено за старта на новия състезателен сезон, като тази година старозагорецът ще премери сили с европейския елит в X30 Euro series. Стартовете в шампионата..

публикувано на 19.02.17 в 15:24

"Хайдути" от Чикаго мечтаят да се върнат в България

Български мото клуб в Чикаго носи името "Хайдути". Той е основан от дузина българи родолюбци на 2 юни 2014г. Тяхната цел е да повдигат българския дух и да възраждат българското . Запалените рокери са направили и своя отличителна униформа с нашивки и..

публикувано на 18.02.17 в 18:24

Руската гимназия с инициатива за Левски

„Заветът на Апостола“ е мотото на кръгла маса, посветена на 180-тата годишнина от рождението на Васил Левски. Дебатът между ученици от ХІ и ХІІ клас на старозагорското СУ "Максим Горки" ще се състои на  20 февруари в Регионална библиотека "Захарий..

публикувано на 17.02.17 в 14:32

Празник на сланината и греяната ракия в Априлци (Галерия)

Сред интересните предложения в Календара за кулинарен туризъм в края на тази седмица попада Празникът на сланината и греяната ракия в гр.Априлци . Започнал като местен празник, вече за седми пореден път, на 18 – ти февруари атрактивното събитие ще..

публикувано на 17.02.17 в 11:33

Стара Загора посреща VI Национален турнир по стрелба с лък

За шеста поредна година Стара Загора ще бъде домакин на Национален турнир по стрелба с лък, организиран от Спортен клуб „Загорски стрелец" и Община Стара Загора. В състезанието вече има записани повече от 100 спортисти от цялата страна, а старозагорският..

публикувано на 16.02.17 в 10:13

"Другият сън" в Стара Загора

Довечера /15 февруари/ от 18:30 в града на поетите, предстои среща с Владимир Полеганов и неговата нова книга - "Другият сън". „Другият сън” е психологически роман, маскиран като фантастичен . Или истинско фантастично приключение,..

публикувано на 15.02.17 в 14:29

„Perfect Stranger“ започват турнето си от Стара Загора

Бандата Perfect Stranger е сформирана през есента на 1999 г. в Стара Загора.Борис Тасков (вокали), Ангел Демирев (китара), Владислав Стойчев (клавишни инструменти), Емил Стойчев (барабани) и Станислав Георгиев(бас). През 2002 г. групата създава..

публикувано на 15.02.17 в 13:49

Снежен празник събира ученици на Бузлуджа

Зимен празник на връх Бузлуджа ще се проведе на 18-ти февруари (събота) за децата от училищата в Стара Загора. Ще има състезания, игри, ориентиране, конкурс за най-забавен костюм, както и демонстрации за оцеляване в зимни условия, анонсират..

публикувано на 14.02.17 в 14:02

Зонта клуб -Стара Загора посвещава инициатива на Амелия Еърхарт

В чест на Амелия Еърхарт – изключителна зонтинка, най-известната жена авиатор и единствената, прелетяла сама над Атлантическия океан, „Зонта клуб-Стара Загора“ организира лекция днес, 13-ти февруари. Темата е „Науката, НЛО и Извънземния разум“ и ще бъде..

публикувано на 13.02.17 в 12:53

Кукерите на Стралджа - в миналото и днес

Стралджа отново събира множество почитатели на народните традиции. В Общинския кукерски празник ще участват групи от цялата страна -кукерски, сурвакарски и карнавални. Кукерският празник „Стралджа 2017" ще се проведе на 11-ти февруари, събота от 10.00 ч...

публикувано на 10.02.17 в 11:46