Единственият български град в ЮНЕСКО - дестинация за сватбен туризъм

Запазва се тенденцията Несебър да е предпочитано място, където се вричат във вярност влюбени двойки не само от България, но и романтици от няколко континента, информират от общината. Предпочитанията за сключване на брак на живописния културно-исторически полуостров, превръщат единственият български град в ЮНЕСКО в дестинация за сватбен туризъм през последните години.

Справка в архива на ритуалната зала показва, че регистрираните бракове за 2016 година в Несебър са на граждани от България, Канада, Германия, Украйна, Латвия, Норвегия, Руската федерация, Перу, Турция, Ирландия, Нигерия, Чехия, Египет, САЩ, Казахстан и Великобритания. За годината сключените и пресъставените бракове в Несебър са общо 102. 


През миналата година, според статистиката, Менделсон е звучал най-много през септември, когато е имало 19 сватби. Предбрачните договори за 2016 година са три.


Първата сватба през настоящата 2017 г. се е състояла на 15-ти януари, а през втория месец от годината е записана една церемония и тя е насрочена за 14-ти февруари.

print Отпечатай
Още от категорията

Мимът Герасим Дишлиев идва в Стара Загора с премиера на спектакъла „Не на мястото си”

Популярният актьор-мим, ученик и последовател на Марсел Марсо, негов асистент и преподавател в школата му, Герасим Дишлиев-Геро ще представи на 28.04.2017г. (петък) от 19,00ч. на сцената на старозагорския Куклен театър своя нонсенс спектакъл „Не на..

публикувано на 27.04.17 в 09:50

26 април - Ден без асансьори

На 26-ти април тази година се отбелязва Европейският ден без асансьори и в него ще се включат всички хора, институции и организации, които подкрепят активния начин на живот. Събитието се провежда ежегодно през последната сряда от месец април. Движението по..

публикувано на 26.04.17 в 14:12

Писане, четене и опазване на природата в "50 нюанса диво"

С литературен конкурс и събитие на отрито  Детска природна академия "Узана" се включи в Маратон на четенето 2017. Кои са отличените автори в литературнато предизвикателство "50 нюанса диво" и темите, по които са писали участниците. Радостина Аръшева споделя..

публикувано на 25.04.17 в 12:39

Децата от ЦДГ "Светлина" с поредица от прояви за Деня на земята

Децата от ЦДГ "Светлина" в Стара Загора участваха в поредица от прояви, посветени на Деня на земята - 22 април. В петък възпитаниците на детското заведение представиха авторския спектакъл „Дом“ по сценарий на актрисата Елена Азалова. Посланията на..

публикувано на 24.04.17 в 12:05

Български Кариерен Форум се проведе във Франкфурт за трета поредна година

За трета поредна година представители на над 20 компании и над 100 български студенти се срещнаха във Франкфурт в събота, 22-и април, на провелия се Български Кариерен Форум . В организацията се включиха десетки българи, учещи и работещи зад..

публикувано на 24.04.17 в 11:14

Ученическа спартакиада ще се проведе в Стара Загора

На 22 април (събота) Стара Загора ще бъде домакин на първата Ученическа спартакиада. Участие ще вземат деца от различни училища от страната. Инициативата е на Второ основно училище ‚П.Р.Славейков“ и е под патронажа на кмета на града г-н Живко..

публикувано на 21.04.17 в 17:01

Награждават най-добрите „Писма до себе си“

164 млади автори от 41 населени места, в това число – от 24 литературни клуба и ателиета, са участвали с есета, стихотворения и разкази в първия Национален литературен конкурс „Писма до себе си“ на тема „Тайният живот на …Според статута на конкурса, ще..

публикувано на 21.04.17 в 14:38

Веси Бонева и Бобо със съвместна песен

След като песента „Родината“ , по текст на Александър Корабов / Бате Сашо/, спечели любовта на феновете, Веси Бонева се впуска в колабурация с Бобо и песента "Както искам". Парчето им се е получило както са искали и скоро ще излезе нестандартното..

публикувано на 21.04.17 в 14:21

Актьорът Александър Димов: „Правя всичко със сърце!"

Александър Димов, познат ни и от популярните български сериали „Откраднат Живот“ и „Столичани в повече“, с ново предизвикателство. След броени дни актьорът заминава за Испания, за да продължи своето развитие в професионален план. Кой е всъщност..

публикувано на 21.04.17 в 14:16

Здравко Василев до Камино де Сантяго и обратно

Здравко Василев, познат ни като победител от първият сезон на риалити формата „Биг Брадър“, направи и първото си пътуване по поклонническата пътека Камино де Сантяго. Кое го провокира да поеме по този маршрут, за Пътя, Срещите и Вярата. Интервю на..

публикувано на 21.04.17 в 13:31