Богата програма за 55 години Средно училище "Максим Горки"

Руската гимназия с инициатива за Левски

„Заветът на Апостола“ е мотото на кръгла маса, посветена на 180-тата годишнина от рождението на Васил Левски. Дебатът между ученици от ХІ и ХІІ клас на старозагорското СУ "Максим Горки" ще се състои на 20 февруари в Регионална библиотека "Захарий Княжески"Гости на форума ще бъдат историкът Георги Туртуриков, автор на книгата "Възкресението на Апостола", Ваня Ценкова от Регионалния исторически музей и други.

Предстоящата проява е в рамките на събитията, които Руската гимназия организира за своята 55-та годишнина. Кулминацията на тържествата предстои в първите дни на април.

Интервюто на Таня Балабанова с преподавателката по история Снежана Богева и ученичките от ХІ клас - Цандрина Немер и Мадлен Георгиева може да чуете в звуковия файл.print Отпечатай
Още от категорията

Писане, четене и опазване на природата в "50 нюанса диво"

С литературен конкурс и събитие на отрито  Детска природна академия "Узана" се включи в Маратон на четенето 2017. Кои са отличените автори в литературнато предизвикателство "50 нюанса диво" и темите, по които са писали участниците. Радостина Аръшева споделя..

публикувано на 25.04.17 в 12:39

Децата от ЦДГ "Светлина" с поредица от прояви за Деня на земята

Децата от ЦДГ "Светлина" в Стара Загора участваха в поредица от прояви, посветени на Деня на земята - 22 април. В петък възпитаниците на детското заведение представиха авторския спектакъл „Дом“ по сценарий на актрисата Елена Азалова. Посланията на..

публикувано на 24.04.17 в 12:05

Български Кариерен Форум се проведе във Франкфурт за трета поредна година

За трета поредна година представители на над 20 компании и над 100 български студенти се срещнаха във Франкфурт в събота, 22-и април, на провелия се Български Кариерен Форум . В организацията се включиха десетки българи, учещи и работещи зад..

публикувано на 24.04.17 в 11:14

Ученическа спартакиада ще се проведе в Стара Загора

На 22 април (събота) Стара Загора ще бъде домакин на първата Ученическа спартакиада. Участие ще вземат деца от различни училища от страната. Инициативата е на Второ основно училище ‚П.Р.Славейков“ и е под патронажа на кмета на града г-н Живко..

публикувано на 21.04.17 в 17:01

Награждават най-добрите „Писма до себе си“

164 млади автори от 41 населени места, в това число – от 24 литературни клуба и ателиета, са участвали с есета, стихотворения и разкази в първия Национален литературен конкурс „Писма до себе си“ на тема „Тайният живот на …Според статута на конкурса, ще..

публикувано на 21.04.17 в 14:38

Веси Бонева и Бобо със съвместна песен

След като песента „Родината“ , по текст на Александър Корабов / Бате Сашо/, спечели любовта на феновете, Веси Бонева се впуска в колабурация с Бобо и песента "Както искам". Парчето им се е получило както са искали и скоро ще излезе нестандартното..

публикувано на 21.04.17 в 14:21

Актьорът Александър Димов: „Правя всичко със сърце!"

Александър Димов, познат ни и от популярните български сериали „Откраднат Живот“ и „Столичани в повече“, с ново предизвикателство. След броени дни актьорът заминава за Испания, за да продължи своето развитие в професионален план. Кой е всъщност..

публикувано на 21.04.17 в 14:16

Здравко Василев до Камино де Сантяго и обратно

Здравко Василев, познат ни като победител от първият сезон на риалити формата „Биг Брадър“, направи и първото си пътуване по поклонническата пътека Камино де Сантяго. Кое го провокира да поеме по този маршрут, за Пътя, Срещите и Вярата. Интервю на..

публикувано на 21.04.17 в 13:31
Юпитер, заобиколен от три от спътниците му - Йо, Европа и Ганимед

Oткриха близка екзопланета, на която може да има условия за живот

Астрономи откриха още една екзопланета, която е в обитаемата зона - нито прекалено гореща, нито прекалено студена, за да има на нея условия за живот, съобщи Асошиейтед прес. Планетата LHS 1140b е голяма и скалиста като Земята, като не е и прекалено..

публикувано на 20.04.17 в 15:33

"Фейсбук" разработва методи за комуникация с мисъл

Американската корпорация "Фейсбук" разработва методи, които позволяват хора да ползват компютри с мисълта си , без да прибягват до периферни устройства, съобщиха ТАСС и Франс прес. Да пишеш, ползвайки единствено мисълта си, да слушаш посредством..

публикувано на 20.04.17 в 15:31