Мащабна акция за реакция при бедствия и аварии правят в Сливен

БГНЕС

Мащабна акция за обучения за реакция при бедствия и аварии с ръководители на обществени институти започва в Сливен. Решението е съгласно Закона за защита при бедствия за повишаване на знанията за реакция. Това каза за Радио Стара Загора Снежана Кънева, началник на отдел „Сигурност и управление при кризи“ в община Сливен. По заповед на кмета Стефан Радев се започва обучение с масово пребиваване. Сливен е първият град, който стартира такава масова акция, каза още Снежана Кънева.
Още от категорията

Създаването на индустриална зона „Загора” – основна точка в дневния ред на предстоящата сесия на ОбС Стара Загора

Създаването на индустриална зона „Загоре“ ще бъде включено като точка в дневния ред на сесията на Общинския съвет в Стара Загора. Заседанието на местния парламент е насрочено за 30 ноември. Предложението към общинските съветници е да бъде..

публикувано на 23.11.17 в 14:26

Община Сливен ще иска разсрочване на задълженията си

Разсрочване на задължението от 2,5 милиона лева ще поиска община Сливен от кредиторите . Това съобщи кметът Стефан Радев, след като стана ясно, че две фирми са осъдили общината да плати лихвите за извършени от тях дейности по снегопочистване и..

публикувано на 23.11.17 в 13:20

М. Димитров: Хората, които искат да строят „Белене” са готови да жертват ТЕЦ-овете

„Същите хора, които сега искат да строят АЕЦ „Белене“ , наричаха този проект гьол. Не мога да си обясня тази рязка промяна в мнението по тази тема на премиера и управляващото мнозинство.“ Така коментира в интервю за Радио Стара Загора икономистът..

публикувано на 23.11.17 в 12:24

Нови археологически находки в центъра на Стара Загора - снимки

На голяма постройка с дебели каменни зидове високи на места до 2 м. се натъкнаха археолози в централната градска част на Стара Загора. Вероятно обектът е от времето на късната античност 3-4 в. на античният град Августа Траяна. Това съобщи за..

публикувано на 23.11.17 в 12:19

Двойно повече заболели с вирусни инфекции тази седмица отчитат от РЗИ

Два пъти по-висока заболяемост от респираторни инфекции през тази седмица отчитат от Районната здравна инспекция в област Стара Загора. При средна за страната заболяемост от 99,84 на 10 000 население в областта тя е 195,68 на 10 000 население ,..

публикувано на 23.11.17 в 11:08

Дискусия по актуални за младежите теми се провежда в Стара Загора днес

Шестата регионална годишна конференция на тема „За да живеем и работим в България” се провежда днес в Международния младежки център в Стара Загора. Организатор е Областният информационен център /ОИЦ/-Стара Загора. Събитието е насочено към..

публикувано на 23.11.17 в 09:57

Десни партии се обединяват на местно ниво в Реформаторска общност за демокрация

ДБГ в рамките на Реформаторския блок започнаха изграждането на местни структури на Реформаторската общност за демокрация – РОД . В тях ще бъдат поканени всички десни партии, а също и неправителствени организации. Идеята е проблемите на регионите..

публикувано на 23.11.17 в 09:39

Твърдения за нарушения и взаимни обвинения си отправиха преподаватели и ректорът на Тракийския университет

Обвинения за поредица от допуснати нарушения отправиха към ректора на Тракийски университет – Стара Загора проф. Иван Въшин двама от преподавателите във висшето учебно заведение. Доц. Красимира Узунова от Ветеринарномедицинския факултет и..

публикувано на 22.11.17 в 18:33

2178 лева събраха децата от ЦДГ "Светлина" в подкрепа на 4-годишния Гого

Децата от старозагорската детска градина №10 „Светлина“ събраха 2 178 лв. на снощната вечер на Християнското семейство и от благотворителния базар с играчки и сувенири, изработени от тях. Средствата ще бъдат дарени за лечението на 4-годишния Георги..

публикувано на 22.11.17 в 17:17

Изтича гаранционният срок на доставените от Чехия тролейбуси

Изтича гаранционният срок на тролейбусите, доставени по проекта за устойчив градски транспорт на Стара Загора. Липсата на резервни части за превозните средства, произведени в Чехия, вече създава проблеми, предупреди Тихомир Томов, контрольор на..

публикувано на 22.11.17 в 17:14