Промени в общинска наредба лишават ученици и пенсионери с настоящ адрес от допълнителните намаления на абонаментните карти


Промяна в наредбата на Община Стара Загора, която определя условията за издаване и цените на абонаментните карти за пътуване в градския транспорт, лишава ученици, студенти, хора с увреждания и пенсионери с адресна регистрация по настоящ адрес от възможността да ползват намаленията за автобусните и тролейбусни линии. За това ни сигнализира наша слушателка. Жената е с настоящ адрес с. Хрищени и при закупуване на абонаментна карта за детето й разбира, че не може да ползва 50 % - ното намаление за ученици. От общинското  дружество „Автобусни и тролейбусни превози“ обясниха, че изискването за постоянен адрес е  прието с Решение № 637 на Общински съвет Стара Загора от 24.11.2016 г. и влиза в сила от 1.02.2017 г.  Според председателя на Постоянната комисия по транспорт в Общинския съвет може би се касае за пропуск при приемането на  наредбата и вероятно ще бъде коригирана. 

Повече по темата чуйте в прикачения звуков файл:print Отпечатай
Още от категорията

Роднини, приятели и колеги се поклониха пред паметта на Васил Недев

Близки, приятели, съмишленици и колеги се поклониха в Стара Загора пред паметта на популярния в близкото минало стопански ръководител и политик Васил Недев. Народният представител от Осмото и Деветото народно събрание почина на 78-годишна..

публикувано на 25.02.17 в 13:26

19- годишно момиче от Стара Загора загина в катастрофа на магистрала "Тракия"

Пътният инцидент станал снощи, около 17.15 часа на км 200 на автомагистрала „Тракия“, съобщиха от полицията. В посока запад-изток се е движил лек автомобил   "Фолксаген Джета", управляван от 19- годишно момиче от Стара Загора. Водачката е изгубила..

публикувано на 25.02.17 в 13:20

В ефира на БНР отново звучи музика от репертоара на "Музикаутор"

В ефира на Българското национално радио отново звучи музика от репертоара на "Музикаутор“. Първата песен беше на групата  "Тото". След отстъпки  от двете страни, предстои сключване на договор между обществената медия и сдружението за авторски..

публикувано на 24.02.17 в 17:08

41-годишен мъж с опасност за живота след катастрофа

41-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа на пътя от село Братя Даскалови за село Гранит.   В участъка около 16:30 часа вчера, се е движела лека кола, управлявана от неправоспособна 34-годишна жена. От път вдясно по посока на движението е..

публикувано на 24.02.17 в 16:10
carevec_show

"Величието на Асеневци“ е новият светлинно-звуков спектакъл на Царевец

„Величието на Асеневци“ е новият светлинно-звуков спектакъл, който ще впечатлява туристите  на Царевец във Велико Търново от края на март. Новият спектакъл вече е готов  и се тества върху макет на историческия хълм .  Остава да се направи..

публикувано на 24.02.17 в 15:35

Кампанията „Подари надежда“ помага на онкоболни жени

Кампания за събиране на средства в помощ на жени с онкологични заболявания се провежда от няколко дни в Стара Загора. Благотворителната инициатива протича под надслов: „Подари надежда“ и с парите ще бъдат закупени перуки за онкоболни жени...

публикувано на 24.02.17 в 15:32

Димитровград с награда “Инвеститор на годината“ за 2016 г. – „Златен бик“

Община Димитровград е сред отличените в конкурса на Българската агенция за инвестиции. Наградата “Инвеститор на годината“ за 2016 г. – „Златен  бик“ бе връчена на кмета Иво Димов за сключените договори с 3 чуждестранни фирми, които в близките..

публикувано на 24.02.17 в 14:42

Заместник-кметът на Хасково Милена Трендафилова се включи в Международния ден срещу тормоза

Заместник-кметът на община Хасково Милена Трендафилова се включи в  международния  ден срещу тормоза.  Трендафилова е с розова тениска през целия работен ден. В инициативатаучаства още секретарят на общината Биляна Димитрова така също много от..

публикувано на 24.02.17 в 13:35
Павел Баня

Отпускат стипендии за студенти в Павел баня

За 13-та поредна година със заповед на кмета на община Павел баня Станимир Радевски, на база на програма „Стипендии за студенти от община Павел баня", ще бъдат отпуснати общински стипендии за студенти, редовно обучение в българско висше..

публикувано на 24.02.17 в 13:23

Над 6600 ученици от цялата страна участват в Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee

От днес започва Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, в което са се регистрирали за участие 13 училища от Стара Загора и областта. От 24 февруари до 2 март 2017 г. над 6600 ученици от 304 училища в цялата..

публикувано на 24.02.17 в 13:21