Промени в общинска наредба лишават ученици и пенсионери с настоящ адрес от допълнителните намаления на абонаментните карти


Промяна в наредбата на Община Стара Загора, която определя условията за издаване и цените на абонаментните карти за пътуване в градския транспорт, лишава ученици, студенти, хора с увреждания и пенсионери с адресна регистрация по настоящ адрес от възможността да ползват намаленията за автобусните и тролейбусни линии. За това ни сигнализира наша слушателка. Жената е с настоящ адрес с. Хрищени и при закупуване на абонаментна карта за детето й разбира, че не може да ползва 50 % - ното намаление за ученици. От общинското  дружество „Автобусни и тролейбусни превози“ обясниха, че изискването за постоянен адрес е  прието с Решение № 637 на Общински съвет Стара Загора от 24.11.2016 г. и влиза в сила от 1.02.2017 г.  Според председателя на Постоянната комисия по транспорт в Общинския съвет може би се касае за пропуск при приемането на  наредбата и вероятно ще бъде коригирана. 

Повече по темата чуйте в прикачения звуков файл:Още от категорията

Грандиозен футболен спектакъл зарадва над десет хиляди на стадион "Берое"(СНИМКИ/ГАЛЕРИЯ)

"Дрийм тиймът" на Барселона и отборът на Христо Стоичков сътвориха истинско футболно тържество за всички фенове по трибуните на градския стадион "Берое" в Стара Загора. Срещата завърши с минимална победа 3:2 в полза на Стоичков, Бербатов, Стилян,..

публикувано на 20.09.17 в 22:13

Министър Кралев дарява на децата от дом „Българка” спортни материали и пособия за игра

Броени часове преди отборът на приятелите на Христо Стоичков да излезе срещу  дрийм тима на Барселона , министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Община Стара Загора са в Дома за деца лишени от родителски грижи „Българка“ , за..

публикувано на 20.09.17 в 16:49
Георги Гьоков

Г. Гьоков, БСП: Лимити за болнични листове не може и не трябва да има

„Новоизбраният управител на Националния осигурителен институт Ивайло Иванов е доказан професионалист в социалната сфера и затова подкрепихме кандидатурата му“ , каза в интервю за Радио Стара Загора депутатът от БСП и заместник-председател на..

публикувано на 20.09.17 в 14:05

Стара Загора посреща феноменалното супершоу на Стоичков

Феноменалното футболно шоу в Стара Загора „Дрийм тиймът на Барселона срещу отбора на Христо Стоичков и приятели“ е тази вечер. Уникалното събитие ще събере на зеления терен едни от най-големите имена на испанския гранд и всепризнати български..

публикувано на 20.09.17 в 13:25

От 25 до 29 септември в Сливен ще се проведат безплатни прегледи за туберкулоза

Безплатни прегледи за туберкулоза организира от 25 до 29 септември МБАЛ „Д-р Иван Селимински"-Сливен. Всички, които имат съмнения, че са засегнати от заболяването, могат да се възползват от прегледите. Те ще се извършват от 8 до 12 часа в..

публикувано на 20.09.17 в 13:12

Проектът на Слави Трифонов все още не носи характеристики на партия, обясни политологът Първан Симеонов

Проектът на Слави Трифонов все още е проект на проекта, не е проект на партия или движение, но случи ли се, той   ще пренареди политическия пейзаж в страната , защото целта на Трифонов е да бъде големият популист. В България през четири..

публикувано на 20.09.17 в 13:04

И от АБВ подкрепят гражданската инициатива за справедливи данъци

„България има неевропейска данъчна система , защото в нея се облагат всички доходи, дори на тези, които получават минимална работна заплата. Страната ни е единствената в Обединена Европа, в която действат подобни финансови правила” , заяви в..

публикувано на 20.09.17 в 10:20

Демонстрират съвременни устройства за дигитализация на документи

В рамките на два дни – днес и утре Библиотека „Родина” , с подкрепата на община Стара Загора ще презентират и демонстрират възможностите за дигитализиране на всякакви документи – вестници, книги, архиви с гама скенери в широкоформатни решения и..

публикувано на 20.09.17 в 09:59

До 15 ноември се спира движението на тежкотоварните камиони над 12 т през Прохода на Републиката

От днес - 20 септември, до 15ноември т.г. се спира движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т през Прохода на Републиката - път II-55 Велико Търново – Гурково, съобщават от Агенция пътна инфраструктура. Ще се ремонтира участъкът от..

публикувано на 20.09.17 в 09:37

Христо Стоичков:"Избрах Стара Загора, защото тук прекарах най- трудните месеци в своята кариера

"Избрах Стара Загора, защото е футболен град, от който е тръгнал един от най- големите голмайстори в българската история- Петър Жеков. Това е спортен град. В Стара Загора прекарах най- трудните 6 месеца от кариерата си на футболист . Благодарен съм..

публикувано на 19.09.17 в 21:27