Безплатни прегледи за туберкулоза започват в Стара Загора

Дни на отворените врати се провеждат през тази седмица в Специализираната болница за лечение на  пневмо-фтизиатрични заболявания – Стара Загора /бившия Тубдиспансер/. Всеки, който има съмнение или признаци за туберкулоза, може да се прегледа и изследва безплатно в лечебното заведение. Инициативата е  по повод Световния ден за борба с туберкулозата – 24-ти март. Кампанията  се провежда под мотото: „Обединени да спрем туберкулозата”.  От началото на годината в Старозагорска област са открити 7 нови случая на туберкулоза,  5 от които в Община Стара Загора,  съобщиха на съвместна пресконференция представители на РЗИ – Стара Загора,  Тубдиспансера и неправителствената  организация „Свят без граници“. През 2016-та година регистрираните болни в областта са били 58 души, уточни  д-р Елена Канева, заместник-директор на Регионалната здравна инспекция.



print Отпечатай
Още от категорията

Представят изложба за 110 годишнина на музея в Стара Загора

Днес в Регионален исторически музей – Стара Загора ще бъде представена изложбата „Дарени предмети разказват истории“. Тя е част от поредицата събития по повод 110 годишнината от началото на музейното дело в Стара Загора. Акцент в изложбата ще бъде..

публикувано на 30.05.17 в 09:49

Промениха съвета на директорите на МБАЛ "Проф. Стоян Киркович"

Промяна в състава на Съвета на директорите бе извършена на проведеното днес редовно общо събрание на акционерите на старозагорската Университетска многопрофилна болница „Проф. Стоян Киркович“. На мястото на досегашния зам.- председател д-р Живко..

публикувано на 29.05.17 в 17:10

Обявена е обществена поръчка за ремонта на ГПЧЕ "Ромен Ролан"

Започва проектирането на физкултурен салон и столова във Второ основно училище „П. Р. Славейков“ в Стара Загора . Това каза в интервю за Радио Стара Загора заместник-кметът Иванка Сотирова. Предстои ремонтирането на физкултурните салони на СУ..

публикувано на 29.05.17 в 17:01

Александър Иванов: Старозагорци ще плащат независимо от резултата на референдума за "Бедечка"

Називисимо от резултата от референдума за бъдещето на района около река Бедечка, ако той е валиден, старозагорци ще платят от джоба си или нов парк, или изграждането на пътна инфраструктура в нов квартал. Това заяви в студиото на Радио Стара Загора..

публикувано на 29.05.17 в 16:49
Петър Славов

От „Нова Република“ съдят финансовото министерство

Доскорошните народни представители в предходния парламент – Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев са завели съдебен иск срещу настоящия министър на финансите - Владислав Горанов.  Тримата настояват министър Горанов да оповести информация..

публикувано на 29.05.17 в 12:43

„Дар за живот - дар за знание“ е мотото на кръводарителската акция утре

Трета поредна кръводарителска акция организират утре СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора“ , Регионалната библиотека „Захари Княжески“ и  Районен център за трансфузионна хематология - Стара Загора. Мотото на акцията е „Дар за живот-дар за знание“...

публикувано на 29.05.17 в 12:38

Съюзът на репресираните в Стара Загора почете жертвите на комунизма

Близо двайсетина представители на Съюза на репресираните, политически фигури и граждани от Стара Загора се включиха в събота в поклонение за жертвите на тоталитарната диктатура в България. По традиция събитието се провежда на бившия Втори обект на..

публикувано на 29.05.17 в 12:30

Рок легендата Боби Кимбъл ще пее за празника на Ямбол

Оригиналният вокалист на група "Тото" Боби Кимбъл ще пее навръх празника на град Ямбол. Концертът ще се състои на 2 юни от 20 ч. на централния площад. Боби Кимбъл ще пее заедно с едни от най-добрите български музиканти, уточнява кореспондентът ни..

публикувано на 29.05.17 в 11:00
Тони Куцаров

Тони Куцаров: Стагнацията на пазара на имоти и бизнес интереси провокират напрежение по казуса Бедечка

Стагнираният пазар на имоти и бизнес интереси провокират напрежение по казуса Бедечка , а политиците използват ситуацията за лични дивиденти, каза в студиото на Радио Стара Загора Тони Куцаров – еколог и журналист. Той категорично подчерта, че..

публикувано на 29.05.17 в 10:06

Прожектират безплатно „Светителят хирург” навръх празника на свети Лука Кримски

В Стара Загора днес ще се състои безплатна прожекция на филма „Светителят хирург”, разказващ за живота и великите открития в медицината на свети Лука Кримски. Автор на лентата е водещият на новините в Тв Европа Ангел Бончев . Безплатната прожекция..

публикувано на 29.05.17 в 10:05