Община Стралджа ще решава сериозни проблеми с 10 млн. лв. бюджет

Атанас Киров

Община Стралджа със своите близо 13  500 жители в 22 населени места ще разчита на 10 млн. лв. бюджет тази година. От тях 35 % - около 3 600 000 лв. са предвидени за перо образование. Това е продиктувано от факта, че една немалка част от населението е от ромския етнос, а общината залага като основни приоритети в работата си през 2017 год. на образованието и здравеопазването. „Надяваме се на финансиране по Оперативна програма „Развитие на селските райони“ по три големи инфраструктурни проекта за близо 7 млн. лв. Отделно работим и по два в социалната сфера.“, съобщи за Радио Стара Загора кметът на Община Стралджа Атанас Киров и посочи кои са основните проблеми за решаване от екипа му. Повече за проблемите на общината чуйте в интервюто на Кристина Русева с кмета Атанас Киров:print Отпечатай
Още от категорията

Виктор Драголов: Публичната личност трябва да дава адекватен пример на хората за доброта

Първата номинация в конкурса „Добрият Самарянин“ за 2017 г. бе получена от г-жа Ангелина Кръстева, председател на Териториалната асоциация на сляпо-глухите и на Обединения спортен клуб „Августа“ , информира в прессъобщение до медиите   от..

публикувано на 28.07.17 в 14:49

Георги Киряков, политолог: Българската политика е примитивна- суджуци срещу услуги

Скандалът около депутата Живко Мартинов показва едно изключително примитивно ниво на правене на политика в България. То няма нищо общо с демокрацията и правовата държава. Такова мнение изказа в ефира на Радио Стара Загора политологът Георги Киряков...

публикувано на 27.07.17 в 13:47

Лазар Младенов- председател на Българския културен клуб в Скопие: „Пътят на българщината е трънлив, но ние няма да спрем да вървим по него“

На днешния 20 юли християнската църква почита Светия пророк Илия. Днес е денят, в който историята отбелязва 114-та годишнина от обявяването на Илинденско- Преображенското въстание, което в новата ни история е връхната точка в опитите на българския..

публикувано на 20.07.17 в 22:35

Торлака с книга за цар Ивайло в истинската му светлина

„ Иваил Цар” е най-новата книга на писателя Стоян Николов – Торлака, който стана популярен с трилогията си  „Северозападен роман”, "Автономията" и "Май ше ни бъде ...". Романът е исторически и ще бъде в две части. Първата част е вече написана,..

публикувано на 06.07.17 в 14:34

Георги Киряков: Промени в Изборния кодекс за въвеждане на смесена избирателна система не решават проблемите

"БСП ще внесе в НС Законопроект в Изборния кодекс за въвеждане на смесена избирателна система. Това не решава проблемите с изборите и изборното законодателство", коментира в ефира на Радио Стара Загора политологът Георги Киряков. "Разделянето на..

публикувано на 29.06.17 в 09:30

Д-р Нигяр Джафер: Антиваксинални настроения набират скорост у нас

Очаквам в началото на следващата седмица Веселин Марешки да се откаже доброволно от депутатския си имунитет, коментира пред Радио Стара Загора заместник – председателят на НС д-р Нигяр Джафер , след като по-рано днес главният прокурор внесе..

публикувано на 23.06.17 в 14:44

Първан Симеонов видя голяма победа за защитниците на парк „Бедечка“

„Референдумът за „Бедечка“ е грамадна победа на тези, които искат тази територия да бъде парк. Въпреки объркания въпрос и негативната кампания, тези 20 000 гласа „да“ са огромна група от хора, която каза ясно своето мнение и даде мандат на общинското..

публикувано на 19.06.17 в 13:28

Заплашително писмо е мотивирало областния лидер на Народен съюз Евгени Жеков да работи в полза на "Бедечка" като парк

Областният председател на Народен съюз и бизнесмен от Стара Загора Евгени Жеков опроверга тиражираните твърдения, че той е двигателят на протестите срещу застрояването на спорната територия около река Бедечка. В интервю за Радио Стара Загора Жеков..

публикувано на 15.06.17 в 13:57

Мария Динева: Големите собственици на парцели в „Бедечка“ мълчат

„Отдавна казусът „Бедечка“ е политически и затова и групата съветници от „Народен съюз“  сме длъжни да оповестим позицията си пред обществото. Многократно сме заявявали, че подкрепяме кмета Живко Тодоров и сега заставаме зад него и запазването на..

публикувано на 13.06.17 в 15:54
Снимка: Интернет

Арх. Веселин Беров: „Да“ за „Бедечка“ обрича на дългове и наследниците на нашите деца

Отговор „Да“ на предстоящия в неделя, 18 юни, референдум за „Бедечка“, означава Община Стара Загора да затъне в задължения, които ще плащат нашите наследници и наследниците на нашите наследници, заяви в интервю за Радио Стара Загора арх. Веселин..

публикувано на 13.06.17 в 14:15