Археологически находки в с. Княжево ще привличат туристи

След 6 годишни проучвания археолозите от екипа на проф. Даниела Агре и Диян Дичев, владетелският дом от елинистичната епоха при с. Княжево,е на път да се превърне в привлекателна туристическа забележителност.

“За целта е необходимо община Тополовград  да извади акт за собственост и  да кандидатства по проекти за възстановяването и допроучването му. Обектът е датиран към 5-4 в.пр. н.е., от времето на Филип Македонски и Лизимах. Разгърната му  площ  е на 3,5 дка с добре запазени зидове на жилищните, стопанските постройки и на крепостните стени със стражевата кула.“ Това съобщи за Радио Стара Загора Веселин Кълвачев, директор на историческия музей в Тополовград.


print Отпечатай
Още от категорията

Фотоконкурс "Духът на Стара Загора“

Проектът "Безплатна обиколка в сърцето на Стара Загора“ и Община Стара Загора организират фотоконкурс. Темата е "Духът на Стара Загора“. Срокът за изпращане на снимки е до 11 юни 2017 включително.  Всички изпратени снимки ще бъдат..

публикувано на 22.05.17 в 13:31

Радиото – от антената към онлайн ерата и все по-качествения звук

В деня, в който Радио Стара Загора чества своя 81 рожден ден, в автомобилното предаване „На скорост“ с главния инженер на Радио Стара Загора – Живко Нанев, разговаряме за това какво се е променило при възможностите за радио връзки и отразяване на..

публикувано на 21.05.17 в 08:00

Д-р Досева: Всеки ден може да е Food Revolution Day

Food Revolution Day e инициатива на Food Revolution Foundation, основана от световно известния готвач Джейми Оливър. Тази година денят се отбелязва в повече от 120 страни и България е една от тях. В Стара Загора денят ще бъде отпразнуван с детски..

публикувано на 19.05.17 в 15:37

Плетене на "високо ниво"

Хижа "Козя стена" се намира в Средна Стара планина, в Троянския дял на Национален парк “Централен Балкан”. В непосредствена близост до нея се разпростират резерват "Козя стена", както и едноименният връх. Разположена на 1562м надморска височина, на..

публикувано на 19.05.17 в 14:32

Поход с награди край Стара Загора

За втори път този месец Община Стара Загора и Туристическо дружество „Сърнена гора“ организират на 27 май общоградски поход в района на парк „М. М. Кусев“ (Аязмото). Сборният пункт за участниците е болница „Тракия“ в 09.00 часа. Преди началото..

публикувано на 18.05.17 в 14:35

Лековит извор, тракийско светилище и християнски параклис събрани в райско кътче на границата

Едно от многото райски кътчета в малка България, се намира близо до село Радовец, на самата граница с Турция. Може ли  да се превърне със своята магичност и лечебен извор в символ на дълбоката християнска вяра и да привлича и туристи?..

публикувано на 17.05.17 в 16:32

Отбелязваме Международната седмица на коучинга

По традиция всяка трета седмица на месец май се провежда Международната седмица на коучинга . Това е ежегоден глобален празник на коучинг професията . През 2017 ще се проведат редица мероприятия и в България. Тяхната цел е да популяризират коучинга като..

публикувано на 17.05.17 в 13:28

Деси Нико представя "Алиса и петък вечер" и в Стара Загора

СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора” и Нашето място канят старозагорци и гостите на града ни тази вечер (16 май-вторник) от 18:30 ч. на среща с Деси Нико и романа й "Алиса и петък вечер". Това е роман за търсенето, зависимостите, Любовта...

публикувано на 16.05.17 в 14:28

52 години с "Берое“ в сърцето

Възможно ли е футболният отбор на сърцето ти, любимият ти български футболист и идолът на милиони почитатели на Цар Футбол през 70-те години на 20-ти век – Йохан Кройф да бъдат винаги с теб? И лесно ли е да заслужиш Признанието на Фен №1 на Берое?..

публикувано на 15.05.17 в 15:22
Станислав Каваримов в студиото на Радио Стара Загора

Станислав Каваримов мечтае за собствен топ отбор

Известният професионален спортен механик Станислав Каваримов към днешна дата е част от екипа на  Ricky Flynn Motorsport  в Лондон. Неговият професионализъм и ценни съвети от години стоят зад успехите на десетки английски и родни млади картинг..

публикувано на 15.05.17 в 15:00