Повече от 20 културни събития са предвидени в Европейската нощ на музеите в Стара Загора

Снимка: institutfrancais.bg

Повече от 20 културни събития са включени в афиша на Европейската нощ на музеите, организира от Община Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Програмата включва поредица от културни събития – изложби, концерти, представления, прожекция на филми и др. Те ще се проведат на 20 май от 19.00 часа в залите на Художествената галерия, Регионалния исторически музей Архитектурния комплекс „Музей на религиите”, Музея „неолитни жилища“, Къщата музей „Гео Милев“ и др. Два концерта привличат вниманието на ценителите на музиката.
Вокално-камерният концерт „Kanta Napoli“ e посветен на неаполитанската канцонета, символ на музикална Италия по целия свят, изразяващ цялата палитра на човешката душевност – скърби и радости, страст, трепети и вълнения, наслада от земната и човешка красота, копнеж по родната земя…. Изпълнители са Деси Стефанова – сопран, Иван Кабамитов – баритон, на пианото е Теодосио Бевилакуа – Италия.
Концертът ще се състои в залата на Художествена Галерия Стара Загора, на 20 май, от 20.00 часа. На същото място в 21.00 часа започва концертът Conscience с оригинална музика, композирана от Георги Корназов, Армел Дюпа и Петър Салчев. Тя е с подчертано джазово импровизационен дух, но и белязана от съвременното класическо камерно звучене. Изпълнители са Георги Корназов – тромбон, Армел Дюпа /Франция/ – пиано и Петър Салчев – глас. 

print Отпечатай
Още от категорията

В град Шипка показват традицията на ритуала розоварене

Възстановка на ритуала „Розоварене“ организират  днес в град Шипка. Началото е в 10.30 в Чирпанлиевата къща-музей, а организатори на проявата са кметството в града и читалище „Светлина -1861“. Това обяви в ефира на Радио Стара Загора Деница Стефанова,..

публикувано на 28.05.17 в 10:12

Митрополит Киприан изказа съболезнования към семействата на двамата младежи, загинали преди ден при катастрофата край Стара Загора

Митрополит Киприан изказа съболезнования към семействата на двамата младежи, загинали преди ден при катастрофата до разклона за "Бетонов център“ по пътя Стара Загора - Богомилово. В съболезнователния адрес пише: Старозагорската..

публикувано на 27.05.17 в 16:23

Емил Христов, народен представител от ГЕРБ, с дарение за жителите на село Еленино

Емил Христов, народен представител от ГЕРБ в 44-тото Народно събрание  и общински ръководител на партията за Стара Загора, зарадва днес жителите на село Еленино с подарък – 32-инчов телевизор . Дарението бе направено на празника на местното..

публикувано на 27.05.17 в 14:20

Проф. Иво Кременски: България е единствената страна в ЕС, без действаща в момента скринингова програма на редките болести

16-та национална среща "Живот за здравеопазването - как?" се провежда в курорта Албена под патронажа на президента Румен Радев. Организатор е фондация МОСТ - медии, общество, семейство, традиции. И тази година акцент в здравния форум са редките и..

публикувано на 27.05.17 в 13:47

Митрополит Киприан ще дирижира "Реквием" на Моцарт в Казанлък

Тази вечер от 19.30 часа на сцената на Дома на културата „Арсенал“ в Казанлък ще прозвучи монументалната последна творба на гениалния В. А. Моцарт - „Реквием” . На диригентския пулт в родния си град ще застане Старозагорският митрополит Киприан ...

публикувано на 27.05.17 в 10:15

Поход с награди в последната събота от май

За втори път този месец Община Стара Загора и Туристическо дружество „Сърнена гора“ организираха общоградски поход в района на парк „М. М. Кусев“ (Аязмото). Маршрутът тръгва от парк „Аязмото“ , преминава през кв. „ Дъбрава“ /Лъвската чешма/, Боров дол,..

обновено на 27.05.17 в 09:53

Васил Петров: Старозагорци не са запознати за какво ще се гласува на референдума за "Бедечка"

Масово старозагорци не са запознати с това за какво ще се гласува на референдума на 18 юни. Ако се тръгне в посока отчуждаване на имоти в „Бедечка“, община Стара Загора ще трябва да плати много повече от посочените 33 милиона лева. Ще е необходима..

публикувано на 26.05.17 в 16:52

Фолклорен фестивал събира в Малко Търново любители на фолклора от цялата страна

Единадесет танцови клуба от цялата страна ще участват във второто издание на националния фолклорен фестивал „ Хоро в Странджа“, който ще се проведе на 27 май в град Малко Търново. Целта на организаторите, от община Малко Търново, е популяризиране и..

публикувано на 26.05.17 в 16:05

Първият фестивал на еко, био производителите и арт творците започва днес в Садово

Фестивал на еко и биопроизводителите и арт творците ще събере от днес до неделя за първи път в Садово почитатели на чистите екологични храни и напитки, последователи на био земеделието и любителите на сувенири от естествени материали. Близо 40 фермери,..

публикувано на 26.05.17 в 16:04

86 абсолвенти от Ветеринарния факултет на ТрУ получиха дипломите си

86 абсолвенти от 89-ти випуск на Ветеринарния факултет на Тракийския университет получиха дипломите си за магистър по ветеринарна медицина. На тържествената церемония присъстваха  председателят на общинския съвет в Стара Загора – Таньо Брайков,..

публикувано на 26.05.17 в 15:39