Повече от 20 културни събития са предвидени в Европейската нощ на музеите в Стара Загора

Снимка: institutfrancais.bg

Повече от 20 културни събития са включени в афиша на Европейската нощ на музеите, организира от Община Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Програмата включва поредица от културни събития – изложби, концерти, представления, прожекция на филми и др. Те ще се проведат на 20 май от 19.00 часа в залите на Художествената галерия, Регионалния исторически музей Архитектурния комплекс „Музей на религиите”, Музея „неолитни жилища“, Къщата музей „Гео Милев“ и др. Два концерта привличат вниманието на ценителите на музиката.
Вокално-камерният концерт „Kanta Napoli“ e посветен на неаполитанската канцонета, символ на музикална Италия по целия свят, изразяващ цялата палитра на човешката душевност – скърби и радости, страст, трепети и вълнения, наслада от земната и човешка красота, копнеж по родната земя…. Изпълнители са Деси Стефанова – сопран, Иван Кабамитов – баритон, на пианото е Теодосио Бевилакуа – Италия.
Концертът ще се състои в залата на Художествена Галерия Стара Загора, на 20 май, от 20.00 часа. На същото място в 21.00 часа започва концертът Conscience с оригинална музика, композирана от Георги Корназов, Армел Дюпа и Петър Салчев. Тя е с подчертано джазово импровизационен дух, но и белязана от съвременното класическо камерно звучене. Изпълнители са Георги Корназов – тромбон, Армел Дюпа /Франция/ – пиано и Петър Салчев – глас. 

print Отпечатай
Още от категорията

Казанлък ще се побратимява с алжирския град Блида

През септември предстои подписване на споразумение за побратимяване между алжирския областен град Блида и град Казанлък . Подобно на Града на розите , и Блида е известен с производството на рози. Той е център на добре развит икономически район...

публикувано на 28.07.17 в 12:41

Да помогнем на Митко да проходи! Доброто винаги успява!

Димитър Белев е на 6 г. и страда от дистония , неуточнена. Детето има хаотични движения на долни и горни крайници, и не може да се храни и движи само. На шестмесечна възраст се забелязва, че детето има проблем. Дълго време е бил с погрешна диагноза..

публикувано на 28.07.17 в 11:24

Безплатен транспорт за спектакъла на мемориала "Бранителите" в Стара Загора

Уникалният спектакъл от музика и светлина „Молитва за Стара Загора“ , който ще се проведе на 31.07.2017 г. от 21.00 часа , ще бъде кулминацията в програмата на Община Стара Загора за отбелязването на 140 години от боевете за Стара Загора...

публикувано на 28.07.17 в 11:14

ЕVN няма да вдигне наложените запори на банковите сметки на болницата, осем други кредитори са запорирали сметките й преди дружеството

Осем други юридически лица вече са наложили запор на сметки на УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ в гр. Стара Загора далеч преди EVN България Електроснабдяване да бъде принудено да пристъпи към тази мярка за принудително събиране на натрупаните..

публикувано на 28.07.17 в 10:35

Оръжия от Руско-турската война представят днес в РИМ Стара Загора

Демонстрация на оръжия от Руско-турската война и беседа за деца под мотото „Из живота на един опълченец“ ще се проведат днес от 11.00 и от 16.00 часа в Регионален исторически музей – Стара Загора. Участието е безплатно, а инициативите са..

публикувано на 28.07.17 в 10:14

Диригентът Димитър Косев ще се изяви като пианист в рамките на Летните музикални вечери

Държавна опера- Стара Загора, в рамките на летните музикални вечери, представя днес от 19 часа Симфоничен концерт, в който за първи път в своята музикална кариера младият диригент  Димитър Косев ще се изяви и като солист под диригентството на Амир Шиф..

публикувано на 27.07.17 в 16:23

За трета поредна година здрав рок ще огласи Свиленград през август

За трета поредна година Свиленград ще бъде домакин на международен рок фестивал. Музикалното събитие се оргинизира на 18 и 19 август в парка "Младежки" край река Марица- съобщиха от Общината. На сцената в двата дни ще се качат седем групи. Първи в..

публикувано на 27.07.17 в 16:06

Изложба, посветена на Освободителната война, откриват в РИМ- Стара Загора

„Знамето на Свободата“ е изложбата, която ще бъде открита в 18 ч. тази вечер в Регионалния исторически музей в Стара Загора. Тя е посветена на 140 години от боевете за Стара Загора по време на Руско-турската освободителна война 1877-1878 г. Посетителите..

публикувано на 27.07.17 в 15:51

3000 ученици се губят според списъците на РУО в община Стара Загора

Близо 3000 ученици се губят според списъците на РУО в община Стара Загора, алармира заместник кметът Иванка Сотирова .  Справката е за  ученици от 2002-ра до 2012-та година  във възраст до 16 години и тя я е получила вчера. Вероятно голяма част от..

публикувано на 27.07.17 в 15:13

Със закон да се защитава излъчването на българската музика, предлагат музикантите от група "Хоризонт"

Музикантите от група "Хоризонт" настояват за приемане на закон, който да регулира излъчването на българска музика. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора Валери Славчев - вокалист на групата. „Не само аз, но и много български колеги музиканти и..

публикувано на 27.07.17 в 12:12