В Хасково започва съборът "Китна Тракия пее и танцува"

Архив

Хасково отново ще бъде домакин на Националния събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“. Проявата започва утре,20 май, а неин организатор е община Хасково. Това е 52-то издание на събора, който и този път ще бъде в парк Кенана край града. За участие са се записали 67 любителски фолклорни формации и 43-ма индивидуални изпълнители от 21 общини. Председатели на двете журита на събора са Георги Андреев - диригент на Ансамбъл „Филип Кутев“ и Златка Димонова - художествен ръководител на Танцовия ансамбъл „Златна Тракия“. Още от категорията
Зам.-кмет на Община Николаево Петко Попов

В Николаево поставят паметна плоча на фелдмаршал княз Романов

За празника на град Николаево – 24 май, ще бъде поставена плоча с надписи под паметника на фелдмаршал Николай Николаевич княз Романов , главнокомандващ на руската армия на Балканския  полуостров през Руско-турската война 1877-1878 г...

публикувано на 21.02.18 в 17:10

В Сливен ще обучават повече машинни техници и електротехници

В три гимназии в Сливенска област предстои да бъде извършван прием на ученици за дуално обучение. Това предвижда план-приема за следващата учебна година, който предстои в началото на месец март да бъде одобрен от Министерство на образованието. „..

публикувано на 21.02.18 в 14:40

Националният омбудсман Мая Манолова се ангажира с проблемите на старозагорската болница

Националният омбудсман Мая Манолова се ангажира да съдейства за решаване на проблемите в старозагорската университетска болница „Проф. Стоян Киркович“, възникнали от тежкото финансово състояние на лечебното заведение. Това съобщи самата Мая..

публикувано на 21.02.18 в 14:10

Малко над половината от родителите на деца от старозагорските детски градини са против камерите

53 на сто от родителите на децата, посещаващи детски градини в община Стара Загора, са против поставянето на камери в занималните. Това показват резултатите от проведената анкета с един единствен въпрос „Да бъдат ли поставени камери в занималните?“..

публикувано на 21.02.18 в 12:51

Видеостена и радиолюбители за шествието в Стара Загора на 3-ти март

На Националния празник 3-ти март , когато се навършват 140 години от Освобождението на България , хиляди хора, дошли от различни кътчета на страната, отново ще понесат към Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“ 300-метровия..

публикувано на 21.02.18 в 12:24

Дискутират наследяването и осиновяванията

Наследяването и осиновяванията са тема на двудневен   семинар за общински служители в Стара Загора, който започва днес от 13.30 в общинската зала „П.Р.Славейков“. Лектори ще бъдат държавни експерти на Главна Дирекция "Гражданска..

публикувано на 21.02.18 в 12:11

Дарението на ресторант Аязмото на Митрополията е възстановяване на правдата

Като богоугодно дело определи дарението на сградата на бившия ресторант „Аязмото“ от Общинския съвет на Старозагорската митрополия старозагорската художничка и богослов Нели Русенова – Ямакова. В предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора тя..

публикувано на 21.02.18 в 11:38

Дуалното обучение - основен акцент в план-приема на Хасково за следващата учебна година

86 паралелки предвижда Държавният план-прием за учебната 2018-2019 година в област Хасково. 35 от класовете ще бъдат профилирани, а 51 ще са професионалните паралелки. Регионалният план-прием е подчинен на правителствената програма с приоритет..

публикувано на 21.02.18 в 11:00

Приоритет в бюджета на Николаево остава образованието

4 млн 602 лв са заложени в приетия за тази година бюджет на община Николаево. Средствата в него дават възможност за изпълнение на основни задачи и приоритети в общинската политика , каза в интервю пред Радио Стара Загора кметът Косьо Косев...

публикувано на 21.02.18 в 10:55

Иван Яхнаджиев гостува в Стара Загора

Известният български художник Иван Яхнаджиев ще проведе занимание по рисуване с деца във фоайето на Държавна опера - Стара Загора на 28 февруари (сряда) от 16 часа. Художникът гостува по лична покана на директора на Операта Огнян Драганов. В същия..

публикувано на 21.02.18 в 10:41