2308 зрелостници се явиха на матура в област Стара Загора

БГНЕС

Без нарушения премина днешният държавен зрелостен изпит по български език и литература в област Стара Загора. Това обяви пред Радио Стара Загора Райна Димитрова, председател на Областната комисия за провеждане на държавните зрелостни изпити в Регионалното управление на образованието. Общо 2308 бяха зрелостниците явили се в 26-те училища от областта, в които се провеждаше матурата по български език и литература. Светлана Димитрова с още информация. 
print Отпечатай
Още от категорията

Розоберът ще започне след 24 май

Тази година розоберът ще започне след 24-ти май, с леко закъснение. Това е вследствие на продължителната и по-сурова зима . Очакваме въпреки всичко добра реколта. Но какви ще бъдат изкупните цени на  розовия  цвят е трудно да се прогнозира. Миналата..

публикувано на 22.05.17 в 16:09
Веса Тонова и Трифон Митев - Лебедово езеро

Операта в Стара Загора представя за първи път балета „Лебедово езеро“

За първи път, в 92 годишната история на Държавна опера Стара Загора, на 23 май от 19 часа ще бъде представен балетът „Лебедово езеро“ от Пьотр Илич Чайковски . Постановката е дело на артистичния директор на балетна трупа на операта Силвия..

публикувано на 22.05.17 в 16:03
седмокласници

116 от седмокласниците в област Стара Загора не се явиха на външно оценяване

116 от общо 2 603-ма седмокласници в област Стара Загора не  се явиха на Националното външно оценяване по математика днес. Изпитът се проведе в 90 училища и протече нормално, няма анулирани работи.   До 5–ти юни ще бъдат обявени резултатите от..

публикувано на 22.05.17 в 15:44
Георги Гьоков

БСП внесе в НС законопроект за българския жестомимичен език

Депутати от БСП внесоха в Народното събрание проект за закон за българския жестомимичен език. С него трябва да се осигури равен достъп на децата до образование. По този закон работим от дълго време съвместно с организациите на хората с говорни..

публикувано на 22.05.17 в 15:09

69 зрелостници не се явиха на днешните матури в област Стара Загора

В област Стара Загора 69 от допуснатите 2 024 –ма зрелостници до втория задължителен държавен зрелостен изпит по избор  не са се явили. Изпитът е преминал нормално, без анулирани работи. За разлика от задължителната матура по български език и..

публикувано на 22.05.17 в 15:03

Изложението "От любов към българското" гостува в Стара Загора

Два свободни щанда  се отдават безвъзмездно на предстоящото изложение "От любов към българското". Единственото условие, на което трябва да отговарят наемателите им, е събраните средства от продажбата на предлаганите от тях изделия  да бъдат..

публикувано на 22.05.17 в 14:58

ВиК Сливен планира нова пречиствателна станция в Котел

Нова пречиствателна станция за питейни води за град Котел, планира да изгради ВиК Сливен. В момента се подготвя строителната документация. Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще осигури 1,8 милиона лева.  Авансът от 300..

публикувано на 22.05.17 в 14:47

Федерацията на потребителите завежда колективен иск заради наличието на уран във водата в Хасково

Колективен иск в съда заради наличието на уран във водата в Хасково ще заведат от Федерацията на потребителите. Това съобщи днес в Хасково председателят на организацията Емил Георгиев. По думите му и в момента се крие информация за алфа..

публикувано на 22.05.17 в 14:12

Абитуриенти се отказаха от скъпи тоалети и дариха апаратура на АГО - Хасково

Абитуриентите от Средно училище „Свети Климент Охридски“ в община Стамболово направиха дарение, вместо да харчат парите си за скъпи тоалети. Със събраните средства те купиха медицинска апаратура на Акушеро-гинекологичното отделение на болницата в..

публикувано на 22.05.17 в 12:52

Изложба за 125 години от рождението на Никола Кожухаров откриват в Стара Загора

С изложба с творби на Никола Кожухаров Художествена галерия Стара Загора ще отбележи 125-та годишнина от рождението на художника. Тя ще бъде открита днес в 18.00 часа, припомни директорът на галерията проф. Марин Добрев.  Никола Кожухаров става..

публикувано на 22.05.17 в 10:52