2308 зрелостници се явиха на матура в област Стара Загора

БГНЕС

Без нарушения премина днешният държавен зрелостен изпит по български език и литература в област Стара Загора. Това обяви пред Радио Стара Загора Райна Димитрова, председател на Областната комисия за провеждане на държавните зрелостни изпити в Регионалното управление на образованието. Общо 2308 бяха зрелостниците явили се в 26-те училища от областта, в които се провеждаше матурата по български език и литература. Светлана Димитрова с още информация. 
Още от категорията

Отбелязваме на Петрова нива 114-тата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание

На 19 август в историческа местност Петрова нива, община Малко Търново,  ще се проведе Национален възпоменателен събор по повод 114-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание.  Съборът се провежда под почетния патронаж на президента на Република..

публикувано на 16.08.17 в 16:34

Проверяват чистотата на водата в Тунджа, заради отровени крави край село Кукорево

Екип от експерти на РИОСВ – Стара Загора, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив и Регионална лаборатория – Стара Загора проверяват сигнал за умрели крави след водопой от река Тунджа в землището на село Кукорево, община Тунджа. В неделя..

публикувано на 16.08.17 в 16:29
В Клиниката към Спасителния център за диви животни “Зелени Балкани” пристига поредният “пациент” – малък, паднал от гнездото, царски орел.

В Сливенско откриха случаи на бруцелоза при животните

Осем огнища на болестта бруцелоза по овцете са открити в сливенското село Гергевец и едно в квартал „Речица“, съобщи заместник-областният  управител и председател на Областна епизоотична комисия Камен Костов.  Болестта е открита при рутинна прегледи..

публикувано на 16.08.17 в 16:21

660 произшествия са ликвидирани от пожарната в Стара Загора за 8 месеца

Сравнително спокойна е пожарната обстановка към средата на август, но човешката дейност, силният вятър и сухата трева са предпоставка за възникване и разпространяване на пожарите, каза в интервю за Радио Стара Загора Антон Колев, началник на..

публикувано на 16.08.17 в 16:10

Общината и зоопаркът на Прага даряват специализиран автомобил на "Зелени балкани" в Стара Загора

Представители на община Прага и зоопарка в чешката столица ще бъдат гости на Спасителния център за диви животни на "Зелени балкани"в Стара Загора. Посещението е от 10.15 часа и е в контекста на дългогодишното партньорство на Центъра с чешките институции..

публикувано на 16.08.17 в 09:20

"Да ръководя петата в страната Дирекция на МВР, е огромна отговорност, не привилегия"

Започна изплащането на сумите за униформено облекло на служителите от Областната дирекция на МВР в Стара Загора и до месец и половина всички дължими от 2011 г. суми ще бъдат приведени. Това съобщи в първото си интервю за Радио Стара Загора директорът на..

публикувано на 16.08.17 в 08:25

Нападнаха медици в Спешното отделение на сливенската болница

Лекар и медицинска сестра от Спешното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен са били удряни и обиждани снощи по време на дежурство. Медицинската сестра е била ударена със шамар от 25 годишна жена. Това е втори случай на нападение над..

публикувано на 15.08.17 в 16:08

Община Ямбол създаде официален туристически портал

Община Ямбол създаде официален туристически портал, в който са представени обекти и атракции, свързани с културно-историческото наследство на района, съобщиха от общинската администрация.  В сайта е включена подробна информация за туристически..

публикувано на 15.08.17 в 15:20

Продължава набирането на средства за изграждането на Мемориален комплекс на Пророка на народа Дядо Влайчо

В навечерието на рождения ден на Пророка на народа – Дядо Влайчо – 15 август, кметът на община Нова Загора Николай Грозев отново призова хората да подкрепят инициативата за изграждане на Храм на доброто в село Коньово. „Вече е извършено проектирането на..

публикувано на 15.08.17 в 14:03

Oсветен курбан и празничен обяд за хората от социалната кухня раздадоха на Успение Богородично в храм „Св. Паисий Хилендарски“ в Стара Загора

Два казана с осветен курбан и празничен обяд за хората от социалната кухня раздадоха на днешния голям празник Успение Богородично в храм „Св. Паисий Хилендарски“ в Старозагорския квартал „Зора“.  Празнична света литургия отслужи новият предстоятел..

публикувано на 15.08.17 в 12:55