2308 зрелостници се явиха на матура в област Стара Загора

БГНЕС

Без нарушения премина днешният държавен зрелостен изпит по български език и литература в област Стара Загора. Това обяви пред Радио Стара Загора Райна Димитрова, председател на Областната комисия за провеждане на държавните зрелостни изпити в Регионалното управление на образованието. Общо 2308 бяха зрелостниците явили се в 26-те училища от областта, в които се провеждаше матурата по български език и литература. Светлана Димитрова с още информация. 
Още от категорията

Протестират срещу увеличението на цената на водата в Болярово

Протестна декларация срещу увеличението на цената на водата и липсата на инвестиции на територията на Община Болярово подписаха общинските съветници и кметовете на селата. Протестната декларация е срещу цялостната политика на ямболския ВиК оператор,..

публикувано на 18.12.17 в 17:26

2 400 са учениците – фантоми в Стара Загора

2 400 са учениците – фантоми, които се губят от списъците на Регионалното управление по образование, каза ресорният заместник - кмет на Стара Загора Иванка Сотирова. Става въпрос за периода от 2002 до 2012 г. В резултат от работата на 15-те екипа..

публикувано на 18.12.17 в 17:22

"Българската Коледа" за пореден път дари апаратура на Отделението по неонатология в Ямбол

Отделението по неонатология към Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“ - Ямбол и тази година получи нова апаратура по линия на инициативата „Българската Коледа“. Тя е предназначена за лечение и поддържане на жизнените функции на..

публикувано на 18.12.17 в 17:10

75 аварийни екипа на EVN ще дежурят по празниците

Общо 75 аварийни екипа на EVN ще следят по празниците за безпроблемно ползване на електричество от абонатите. От дружеството информираха, че още от есента е направена профилактика на трафопостове и въздушните линии, за да не се допускат аварии през..

публикувано на 18.12.17 в 16:00

Калоян Захариев спечели конкурса за художествен текст, организиран от „Пътуващите книги“ и РБ „Захарий Княжески“

Калоян Захариев е победителят тази година в конкурса за художествен текст , организиран от Сдружение „Пътуващите книги“ и Регионална библиотека „Захарий Княжески“ Стара Загора. На 4-тото издание на конкурса темата, по която трябваше да пишат..

публикувано на 18.12.17 в 15:56

Община Стара Загора купи магазин в село Руманя

Да бъде придобита сграда, построена върху имот общинска собственост в с. Руманя, гласуваха на заседанието си днес старозагорските общински съветници. Собственикът - кооперация „Напредък“,  предлага сградата да бъде изкупена от Община Стара Загора на..

публикувано на 18.12.17 в 14:37

С представяне на книга и церемонията „Спортист на годината“ Стара Загора закрива кампанията „Европейски град на спорта 2017“

Тази вечер е официалното закриване на кампанията "Стара Загора - Европейски град на спорта 2017". Церемонията започва в 18.30 часа в сградата на Държавната опера Стара Загора с конкурса "Спортист на годината 2017". Ще бъдат връчени и награди за..

публикувано на 18.12.17 в 14:31

Реализираха проект "Топъл обяд" за 274 деца в риск от област Ямбол

Областната организация на Български червен кръст – Ямбол, съвместно с Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК, реализира проект „Топъл обяд” за 274 деца в риск от област Ямбол. Обхванатите деца получават топъл обяд през студените зимни месеци на..

публикувано на 18.12.17 в 14:22

Редица благотворителни инициатива в Хасково

В навечерието на Коледа и Нова година в Хасково се организират редица благотворителни прояви.   Училище „Христо Ботев“ в село Караманци и едноименното училище в село Силен, област Хасково са получили дарения от по 15 лаптопа от българския офис на..

публикувано на 18.12.17 в 13:49

Общинският съвет в Стара Загора одобри изготвянето на Общ устройствен план на общината

Одобрението си за изготвяне на Общ устройствен план на община Стара Загора дадоха днес общинските съветници на Стара Загора на последната си за годината сесия. Вносител на предложението е заместник кметът Янчо Калоянов. Наредба за реда и..

публикувано на 18.12.17 в 13:45