Над 100 човека в община Болярово ще получават топъл обяд до края на 2019 година

Домашен социален патронаж - гр. Болярово

Община Болярово удължи срока на проекта „Топъл обяд“ с повече от две години и половина. На 02.05.2017 г. се подписа допълнително споразумение към Договора „Осигуряване на топъл обяд в община Болярово” за изменение на срока за изпълнение от 30.04.2017 г. на 31.12.2019 г.  В рамките на проекта  вече  година 106 социално слаби и лица в неравностойно положение от 15 населени места на територията на община Болярово получават топъл обяд всеки работен ден. Приготвянето на храната се осъществява в кухнята на Домашен социален патронаж - гр. Болярово, реализиращ дейност на територията на община Болярово. Определената стойност на един храноден за едно лице от 01.05.2017 г. се увеличава от 2.30 лв.на 2.50 лв. с включено ДДС и включва закупуване на хранителни продукти за осигуряване на топъл обяд – супа, основно ястие и хляб. Общата стойност на договора е за близо 263 хиляди лв. Средствата  са осигурени по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020 г. Реализацията на настоящия проект е част от целенасочената социална политика, която община Болярово развива в подкрепа на хората, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация в малките населени места.


print Отпечатай
Още от категорията

Старозагорската районна прокуратура промени обвинението срещу д-р Иван Вуцов

В Районен съд Стара Загора се проведе поредно заседание по случая с фалшифицираната диплома по кардиология на старозагорския лекар д-р Иван Вуцов.  Този път обвиняемият присъства в съдебната зала. Делото срещу д-р Вуцов е за използване на документ с..

публикувано на 23.06.17 в 17:52

Водата в плувните басейни в Стара Загора отговаря на изискванията

Качествата на водата в плувните басейни в област Стара Загора  отговарят на изискванията. Това показват данните на Регионалната здравна инспекция  от направените проверки на 43 плувни басейна в Старозагорска област.  Извършени са 52 проверки...

публикувано на 23.06.17 в 17:26

Нова наредба за ТЕЛК-овете гарантира получаване на решенията в срок

С приемането на новата наредба за ТЕЛК-овете,  комисиите ще продължат да работят както и досега, но поне хората ще получават решенията си. Това заяви за Радио Стара Загора д-р Боряна Холевич, председател на Сдружението на лекарите от ТЕЛК. Тя обаче..

публикувано на 23.06.17 в 16:54

В Ямбол организират информационна кампания за борба с наркоманиите

Във връзка с отбелязването на 26 юни – Международен ден за борба с наркотиците община Ямбол, Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно информационен център..

публикувано на 23.06.17 в 16:47

Запалиха колата на кмета на Гурково

Автомобилът на кмета на Гурково Иван Иванов е бил запален снощи от неизвестен извършител. 19-годишното БМВ 320D е било паркирано пред дома на Иванов на ул. "Св. Отец Паисий" в Стара Загора. Около 23:40 часа съседи видяли, че гори задната част на..

публикувано на 23.06.17 в 13:09

Проблемите на хора с нарушено зрение ще обсъждат на конференция в Стара Загора

Двудневна международна конференция за проблемите на хората с нарушено зрение ще се проведе днес и утре в Стара Загора в хотел „Сити“. Организатор е Националната асоциация на ресурсните учители в България, а официалното откриване на събитието е от 13..

публикувано на 23.06.17 в 10:17

Еньовден посрещат на Старозагорските бани за трета поредна година

За трета поредна година в курортното селище Старозагорски минерални бани ще се проведе Еньовденски събор – празник на билките, слънцето и водата. Събитието ще се състои на 24 юни (събота), а началото е в 6:00 часа сутринта, разказа за Радио Стара..

публикувано на 23.06.17 в 10:07

Сайта за култура "Долап БГ" отбелязва годишнина на Еньовден

На 24 юни старозагорският сайт посветен на културата и изкуството "Долап БГ" навършва една година от създаването си. Фокусът на сайта е върху положителните събития, талантливите хора, както и православие, пътешествия, знание, фотография и различни..

публикувано на 23.06.17 в 10:02

Проверява се безопасността на земеделската техника преди жътвата

Масови проверки на земеделската техника за спазване на изискванията за пожарна безопасност се извършват   преди началото на жътвената кампания. През миналата година са били проверени близо 360 единици техника, а  тази година до момента са инспектирани..

публикувано на 22.06.17 в 17:15

Нормативната уредба не позволява БСП да получи безвъзмездно Бузлуджа

Безвъзмездно прехвърляне на "Бузлуджа" на БСП е невъзможно, стана ясно след среща на министъра на регионалното развитие Николай Нанков с представители на социалистическата партия. Причината е промяната в Закона за държавната собственост от началото..

публикувано на 22.06.17 в 15:54