Над 100 човека в община Болярово ще получават топъл обяд до края на 2019 година

Домашен социален патронаж - гр. Болярово

Община Болярово удължи срока на проекта „Топъл обяд“ с повече от две години и половина. На 02.05.2017 г. се подписа допълнително споразумение към Договора „Осигуряване на топъл обяд в община Болярово” за изменение на срока за изпълнение от 30.04.2017 г. на 31.12.2019 г.  В рамките на проекта  вече  година 106 социално слаби и лица в неравностойно положение от 15 населени места на територията на община Болярово получават топъл обяд всеки работен ден. Приготвянето на храната се осъществява в кухнята на Домашен социален патронаж - гр. Болярово, реализиращ дейност на територията на община Болярово. Определената стойност на един храноден за едно лице от 01.05.2017 г. се увеличава от 2.30 лв.на 2.50 лв. с включено ДДС и включва закупуване на хранителни продукти за осигуряване на топъл обяд – супа, основно ястие и хляб. Общата стойност на договора е за близо 263 хиляди лв. Средствата  са осигурени по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020 г. Реализацията на настоящия проект е част от целенасочената социална политика, която община Болярово развива в подкрепа на хората, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация в малките населени места.


Още от категорията

Обстановката след пролетния сняг в Старозагорска област е спокойна

„В Старозагорска област няма непочистени и непроходими пътища. Няма бедстващи хора, както и населени места без ток и вода“ , това съобщи в ефира на Радио Стара Загора областният управител Гергана Микова във връзка с метеорологичната обстановка в..

публикувано на 22.03.18 в 16:56

Окръжна прокуратура - Стара Загора образува досъдебно производство за използвани не по предназначение финансови средства от европейски фонд

Окръжна прокуратура - Стара Загора образува досъдебно производство за това, че през периода от месец март 2017 г. до месец октомври 2017 г., в гр. Стара Загора, чрез търговско дружество със седалище и управление в гр. Стара Загора, са използвани..

публикувано на 22.03.18 в 16:40
Ришки проход

В Ямболска област няма населени места без ток и вода

Сравнително спокойна е метеорологичната обстановка в Ямболска област, въпреки падналия сняг. Няма прекъснато електрозахранване или водоподаване в населените места от областта. Няма и затворени пътища. Нивата на реките в областта са под критичните, като..

публикувано на 22.03.18 в 16:34

Политически амбицирани и собственици на незаконни къщи на Аязмото опитват да саботират неговия ПУП

Ремонтът на Аязмото е съобразен с всички законови разпоредби, а общественото обсъждане на проекта за Подробния устройствен план на парка се отлага за месец май, съобщи в интервю за Радио Стара Загора кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров...

публикувано на 22.03.18 в 15:56

„Турандот“ - кукленото изкуство заедно с голямата опера в Стара Загора

Уникална за страната ни продукция ще представи Оперният театър съвместно с Държавен куклен театър в Стара Загора. Приказната „Турандот“ на Джакомо Пучини ще бъде изиграна на сцената на Държавната опера   съвместно от двете културни..

публикувано на 22.03.18 в 15:07

Беройци и приятели дариха кръв в Стара Загора

Повече от 20 души вече дариха кръв по време на кръводарителската акция, организирана съвместно от Районния център по трансфузионна хематология в Стара Загора и Национален фенклуб „Берое “. Тя започна в 8. 30 и продължи до 12 часа. В кампанията..

публикувано на 22.03.18 в 13:15

74-годишен мъж е убит в сливенското село Сотиря

74-годишен мъж е убит в сливенското село Сотиря  от свой съселянин, съобщават от полицията. Убиецът е задържан за 72 часа, предстои Окръжна прокуратура Сливен да внесе искане в съда за определяне на постоянна мярка за задържане. Задържаният за..

публикувано на 22.03.18 в 13:02

Спасителният център за диви животни доставя храна за бедстващите щъркели

Екип на сдружение „Зелени Балкани“ от Стара Загора доставя  420 кг. риба на местата, където са струпани големи групи щъркели в Североизточна България. Ниските температури, снеговете и поледицата в тази част на страната хванаха в капан стотици прелетни..

публикувано на 22.03.18 в 10:05

В конкурс деца разказват и рисуват добрите дела

Сливенския митрополит Йоаникий благослови националния конкурс за деца и ученици „Разкажи за добрите дела на хората“. Целта на конкурса е младите участници да бъдат стимулирани в развитието на уменията си в литературата и изобразителното изкуство, да..

публикувано на 22.03.18 в 09:40

110 блока в Хасково ще бъдат санирани тази година

Основна дейност и през тази година  в община Хасково е санирането на многофамилни жилища. Преди дни е излязла процедурата за 11 блока, след около две седмици ще се отвори нова процедура за още 10. Общо по Националната програма над 110 блока  в..

публикувано на 22.03.18 в 09:05