Откриха пречиствателната станция за отпадни води в Раднево

Приключи строителството на новата пречиствателна станция за отпадъчни води на Раднево. Областният управител Гергана Микова присъства днес на откриването на пречиствателната станция. Гости на тържеството бяха депутатът Емил Христов, областният лидер на ГЕРБ Пламен Йорданов, общински съветници от Стара Загора, жители на града, съобщават от пресцентъра на Областната управа

Проектът за пречиствателната станция се реализира по Оперативна програма „Околна среда”  2014-2020 г. и е на обща стойност 7 411 571 лв. Асоцииран партньор по него е ВиК-Стара Загора. Община Раднево участва във финансирането с 2 091 720 лв.

Новото модерно съоръжение ще осигури по-високо качеството на предоставяните услуги по водоснабдяване, отвеждане и пречистване на отпадъчните води в Раднево и ще осигури значително по-добри санитарно-хигиенни условия за населението.

Церемонията по откриването на обекта започна с водосвет, отслужен от митрополит Киприан и свещеници от Старозагорската епархия. Кметът на Раднево д-р Теньо Тенев поздрави своите съграждани с новата придобивка  и благодари на изпълнителите на проекта за добрата работа. С поздрав към гостите на празника се обърна и г-жа Микова. Тя пожела на ръководството на Община Раднево да зарадва жителите на региона с реализацията на още социално значими инфраструктурни обекти.

Лентата на новата пречиствателна станция прерязаха заедно Емил Христов, Гергана Микова и Антон Софронов – управител на фирмата – изпълнител на обекта. 


print Отпечатай
Още от категорията

Розоберът ще започне след 24 май

Тази година розоберът ще започне след 24-ти май, с леко закъснение. Това е вследствие на продължителната и по-сурова зима . Очакваме въпреки всичко добра реколта. Но какви ще бъдат изкупните цени на  розовия  цвят е трудно да се прогнозира. Миналата..

публикувано на 22.05.17 в 16:09
Веса Тонова и Трифон Митев - Лебедово езеро

Операта в Стара Загора представя за първи път балета „Лебедово езеро“

За първи път, в 92 годишната история на Държавна опера Стара Загора, на 23 май от 19 часа ще бъде представен балетът „Лебедово езеро“ от Пьотр Илич Чайковски . Постановката е дело на артистичния директор на балетна трупа на операта Силвия..

публикувано на 22.05.17 в 16:03
седмокласници

116 от седмокласниците в област Стара Загора не се явиха на външно оценяване

116 от общо 2 603-ма седмокласници в област Стара Загора не  се явиха на Националното външно оценяване по математика днес. Изпитът се проведе в 90 училища и протече нормално, няма анулирани работи.   До 5–ти юни ще бъдат обявени резултатите от..

публикувано на 22.05.17 в 15:44
Георги Гьоков

БСП внесе в НС законопроект за българския жестомимичен език

Депутати от БСП внесоха в Народното събрание проект за закон за българския жестомимичен език. С него трябва да се осигури равен достъп на децата до образование. По този закон работим от дълго време съвместно с организациите на хората с говорни..

публикувано на 22.05.17 в 15:09

69 зрелостници не се явиха на днешните матури в област Стара Загора

В област Стара Загора 69 от допуснатите 2 024 –ма зрелостници до втория задължителен държавен зрелостен изпит по избор  не са се явили. Изпитът е преминал нормално, без анулирани работи. За разлика от задължителната матура по български език и..

публикувано на 22.05.17 в 15:03

Изложението "От любов към българското" гостува в Стара Загора

Два свободни щанда  се отдават безвъзмездно на предстоящото изложение "От любов към българското". Единственото условие, на което трябва да отговарят наемателите им, е събраните средства от продажбата на предлаганите от тях изделия  да бъдат..

публикувано на 22.05.17 в 14:58

ВиК Сливен планира нова пречиствателна станция в Котел

Нова пречиствателна станция за питейни води за град Котел, планира да изгради ВиК Сливен. В момента се подготвя строителната документация. Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще осигури 1,8 милиона лева.  Авансът от 300..

публикувано на 22.05.17 в 14:47

Федерацията на потребителите завежда колективен иск заради наличието на уран във водата в Хасково

Колективен иск в съда заради наличието на уран във водата в Хасково ще заведат от Федерацията на потребителите. Това съобщи днес в Хасково председателят на организацията Емил Георгиев. По думите му и в момента се крие информация за алфа..

публикувано на 22.05.17 в 14:12

Абитуриенти се отказаха от скъпи тоалети и дариха апаратура на АГО - Хасково

Абитуриентите от Средно училище „Свети Климент Охридски“ в община Стамболово направиха дарение, вместо да харчат парите си за скъпи тоалети. Със събраните средства те купиха медицинска апаратура на Акушеро-гинекологичното отделение на болницата в..

публикувано на 22.05.17 в 12:52

Изложба за 125 години от рождението на Никола Кожухаров откриват в Стара Загора

С изложба с творби на Никола Кожухаров Художествена галерия Стара Загора ще отбележи 125-та годишнина от рождението на художника. Тя ще бъде открита днес в 18.00 часа, припомни директорът на галерията проф. Марин Добрев.  Никола Кожухаров става..

публикувано на 22.05.17 в 10:52