Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" най-сетне изигра силен мач, но отпадна

"Берое" приключи участието си в ллейофите на Първа професионална лига. Пред около 1000 зрители "зелените" спечелиха Дербито на Тракия срещу "Ботев" с 2:1, но след загубата с 0:3 в първия мач в Коматево се простиха с надеждите за европейско участие. Все пак за първи път от много време насам беройци изиграха силен емоционален мач, който поне малко изми срама от проваления сезон на тима.

В състава на "Берое" се завърна като титуляр капитанът Иво Иванов, който си партнираше с Венцислав Василев в центъра на отбраната, отдясно бе Асен Георгиев, а отляво изненадващо започна хърватското крило Матеас Делич. На вратата традиционно застана Душан Перниш, в халфовата линия в отсъствието на наказания Карлос Охене играха Кохей Като и Мартин Райнов, а от квартета в атака в състав Ерик Почански, Борислав Цонев, Антон Карачанаков и Жуниор Мапуку се очакваше да бележат голове във вратата на "жълтите".

На домакините от "Берое" им трябваха минимум три безответни гола, за да докарат мача поне до продължения. Именно заради това от самото начало беройци тръгнаха в атака, но стигнаха само до разбъркване в наказателното поле, при което Мапуку и Борислав Цонев не съумяха да нанесат точен удар.В 13-та минута Мапуку бе изведен от Делич отляво в наказателното поле, но ударът му с левия крак мина над гредата. Само две минути по-късно резултатът бе открит в полза на "Берое" след като Кристиан Димитров си отбеляза автогол, отклонявайки прострелно центриране в пеналта на Антон Карачанаков.

В 23-та минута реферът Драганов подпря гостите, като не отсъди дузпа за игра с ръка на Тодор Неделев в наказателното поле. Вместо това той вдигна жълт картон на Венци Василев за протест.

В следващите минути беройци продължаваха с натиска си, като играта се водеше изцяло в половината на тима от Коматево. Мартин Райнов на два пъти отправи силни удари от средна дистанция, но първият срещна тялото на противник, а вторият мина на сантиметри от долния десен ъгъл на вратата, пазена от Георги Георгиев. В 37-та минута пред "зелените" се откри страхотен шанс за втори гол. След продължителни центрирания Райнов изведе Цонев в пеналта, той стреля от движение, но Георгиев изби. Пет минути по-късно гостите стигнаха до първия си точен удар във вратата на "Берое" след далечен шут на Вутов, спасен без проблем от Перниш. Малко по-късно и Неделев стреля, но в аут.

Още в началото на втората част беройци отново тръгнаха в атака. В 48-та минута Карачанаков стреля от фаул, топката рикошира в стената, излъга стража на гостите, но излезе в корнер, от който не последва опасност. Две минути по-късно влезлият като резерва Омар Косоко излезе очи в очи с Душан Перниш, но словакът се намеси прекрасно и изби. В 56-та минута Цонев центрира прекрасно от корнер, Асен Георгиев бе оставен непокрит, но стреля в аут от близка дистанция. Пет минути по-късно Карачанаков стреля страхотно от ъгъла на пеналта, но Георгиев отново спаси. В една от следващите атаки обаче всякаква интрига в тази плейофна двойка приключи. Балтанов изведе Крум Стоянов зад защитата на "Берое", той пусна към Вутов, който на празна врата изравни резултата.

В 68-та минута Боби Цонев отново стреля силно отдалеч, но вратарят на гостите с мъка изби в корнер. В 75-та минута Мапуку овладя една дълга топка, би през противник и опъна мрежата, извеждайки отново "Берое" напред. Малко след гола пореден хубав удар на Цонев бе отразен от Георги Георгиев. В 82-та минута влезлият като резерва Веско Пенев центрира към Карачанаков, който стрелп красиво от воле, но право във вратаря на "жълтите" от Коматево. В 89-та минута Косоко пробяга цялата половина на домакините напълно необезпокояван, излезе сам срещу Перниш, но отново не успя да преодолее беройския страж.

"Берое" - "Ботев" 2:1 Кристиан Димитров 15 мин. автогол, Жуниор Мапуку 75 мин.; Антонио Вутов 65 мин.

"Берое": Душан Перниш, Асен Георгиев, Иво Иванов - капитан - 8 мин. жълт картон, Венцислав Василев - 23 мин. жълт картон, Матеас Делич( 74 мин. - Веселин Пенев), Кохей Като - 55 мин. жълт картон, Мартин Райнов - 51 мин. жълт картон, Борислав Цонев, Ерик Почански( 66 мин. - Виле Салмикиви), Антон Карачанаков( 84 мин. - Денислав Станчев), Жуниор Мапуку; старши треньор: Ферарио Спасов

"Ботев": Иван Чворович, Цветомир Панов, Кристиан Димитров, Радослав Терзиев, Лазар Марин, Меледже Омнебес, Лъчезар Балтанов - капитан, Фелипе Бризола( 46 мин. - Омар Косоко), Тодор Неделев, Фернандо Виана( 17 мин. - Крум Стоянов - 22 мин. жълт картон), Антонио Вутов - 26 мин. жълт картон( 72 мин. - Серкан Юсеин); старши треньор: Николай Киров

Главен съдия: Драгомир Драганов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Берое Стара Загора“ – „Монтана 2003“ 2:0 победи

Баскетболният „Берое Стара Загора“ спечели и втория сблъсък от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Срещу „Монтана 2003“ домакините надделяха отново, този път с 90:83 точки. В първите 10 минути на срещата старозагорки..

публикувано на 19.04.24 в 22:20

Георги Каменов: В Карнобат играем трудно по традиция

"Победихме тима на "Атлетик" Куклен с 2:1. Имахме още възможности, но не реализирахме. Като цяло съм доволен от моите играчи. Имахме и още положения, но пропуснахме пред вратата на съперника. Сега имаме гостуване в Карнобат на местния едноименен..

публикувано на 19.04.24 в 13:22

Мирослав Миндев: Трудно е с късата ни резервна скамейка да играем през три дни

"Загубихме домакинството от "Розова долина" с 1:2. Умората си казва думата. За съжаление имам по 2-3 резерви на мач, а и повечето ми играчи са опитни, но на над 30 години. Няма как при този сгъстен цикъл на срещи да бъде друго освен това, което при..

публикувано на 19.04.24 в 12:32

„Берое Стара Загора“ – „Монтана 2003“ 1:0 победи

В старозагорската спортна зала „Общинска“ бе играна първата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ прие „Монтана 2003“ и спечели с 87:72 точки. Двубоят бе много интересен и премина на високи..

публикувано на 18.04.24 в 21:44

Атанас Апостолов: Заслужено победихме в Нова Загора

"Изиграхме добър мач като гости в Нова Загора. Смятам, че заслужено победихме с 2:1. Още в самото начало поведохме в резултата, след това удвоихме преднината си около 20-та минута. Домакините върнаха един гол в нашата врата в края на първата част...

публикувано на 18.04.24 в 14:34

Живко Желев: Загубихме след наши грешки в Пловдив, разликата за съжаление вече е немалка

"Твърде лесно допуснахме две попадения още в началото на мача ни в Пловдив срещу местния "Спартак". Върнахме един гол, а имахме и лек натиск в края на срещата и поне в два случая имаше доста странни съдийски отсъждания в наша вреда. Но срещата е..

публикувано на 18.04.24 в 13:18

Днес БК "Берое" излиза в първа финална среща срещу "Монтана 2003"

"Днес излизаме в първа финална среща от срещу тима на "Монтана 2003". Срещата е от 18.30 часа в Общинска зала (екс ДЗУ/. Отборите са равностойни, но се надявам с фактора домакинство да победим. Освен това смятам, че интереса към мача е голям и ще..

публикувано на 18.04.24 в 12:54

Турнир „Стоян Пенчев“ предстои в Стара Загора

От утре до неделя в Стара Загора ще бъде проведен традиционния турнир по спортна стрелба „Стоян Пенчев“. В спортна зала „Общинска“ и на стрелбище „Лозенец“ ще бъде надпреварата с малокалибрено и пневматично оръжие за момичета и момчета и юноши и..

публикувано на 18.04.24 в 10:46

Възобновяват класическата борба в Стара Загора

В Стара Загора е създаден нов клуб по борба. Той ще се нарича СК - „Класическа борба“ Берое Стара Загора. Президент е Милен Манов. Треньор е утвърден състезател като Николай Николов, който преди време направи кариера и в ММА. Помощник треньори са..

публикувано на 18.04.24 в 10:14

Стара Загора – Лекоатлетическа столица на България през 2024г.

Тази неделя, 21 април, в Стара Загора за втора година ще се проведе маратонът "Берое 5К". Стотици участници ще бягат по улиците на града на дистанция от 5 километра. Трасето стартира от обновеният парк Артилерийски в 11ч.. В маратона ще се включат и..

публикувано на 17.04.24 в 15:52