Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

160 деца ще мерят сили в турнира “Станчо Колев“

Клуб „Берое“ ще бъде домакин на традиционен турнир по случай празника на детето 1 юни. „От две години в клуб по борба „Берое“ взехме решение този турнир да се нарича „Станчо Колев“, съобщи на пресконференция в Община Стара Загора Димо Христов, главен съдия на състезанието, международен рефер и треньор в клуба. Станчо Колев е двукратен сребърен олимпийски медалистист от Рим и Токио, носител на сребърни и бронзови медали от световни първенства, европейски шампион. Състезанието е в свободния стил и е за най-малките деца, от подготвителните групи, които нямат първенства в календара на федерацията. Тази година се очакват около 160 участници, сред които и от Гърция и Македония. Те ще са във възрасти 2007/2009 и 2004/2006 година, разделени в по няколко категории. „Началото на схватките ще бъде в 10 часа, преди това ще има кантар за току-що пристигналите от близките градове“, съобщи Димо Христов. Официалното откриване в зала „Общинска“ до ДЗУ ще бъде от 12 часа. Поканени са кметът Живко Тодорв, Областният управител Гергана Микова, Христо Маринов, прзидент на федерацията по борба, също от Стара Загора, Цено Ценов, председател на Европейската федерация и др. Очаква се присъствието и на самия Станчо Колев. „Ще бъде презентирана издадената по случай неговата 80 годишнина книга“, съобщи Йорданка Джонджорова, редактор на изданието. „От клуба ще кандидатстваме за „Гинес“ по брой турнири по борба за година, за тази година са осем“, съобщи Димо Христов. И допълни, че от федерацията планират създаване на няколко центъра по борба, един от които може да бъде Стара Загора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Берое Стара Загора“ – „Монтана 2003“ 1:0 победи

В старозагорската спортна зала „Общинска“ бе играна първата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ прие „Монтана 2003“ и спечели с 87:72 точки. Двубоят бе много интересен и премина на високи..

публикувано на 18.04.24 в 21:44

Атанас Апостолов: Заслужено победихме в Нова Загора

"Изиграхме добър мач като гости в Нова Загора. Смятам, че заслужено победихме с 2:1. Още в самото начало поведохме в резултата, след това удвоихме преднината си около 20-та минута. Домакините върнаха един гол в нашата врата в края на първата част...

публикувано на 18.04.24 в 14:34

Живко Желев: Загубихме след наши грешки в Пловдив, разликата за съжаление вече е немалка

"Твърде лесно допуснахме две попадения още в началото на мача ни в Пловдив срещу местния "Спартак". Върнахме един гол, а имахме и лек натиск в края на срещата и поне в два случая имаше доста странни съдийски отсъждания в наша вреда. Но срещата е..

публикувано на 18.04.24 в 13:18

Днес БК "Берое" излиза в първа финална среща срещу "Монтана 2003"

"Днес излизаме в първа финална среща от срещу тима на "Монтана 2003". Срещата е от 18.30 часа в Общинска зала (екс ДЗУ/. Отборите са равностойни, но се надявам с фактора домакинство да победим. Освен това смятам, че интереса към мача е голям и ще..

публикувано на 18.04.24 в 12:54

Турнир „Стоян Пенчев“ предстои в Стара Загора

От утре до неделя в Стара Загора ще бъде проведен традиционния турнир по спортна стрелба „Стоян Пенчев“. В спортна зала „Общинска“ и на стрелбище „Лозенец“ ще бъде надпреварата с малокалибрено и пневматично оръжие за момичета и момчета и юноши и..

публикувано на 18.04.24 в 10:46

Възобновяват класическата борба в Стара Загора

В Стара Загора е създаден нов клуб по борба. Той ще се нарича СКБ „Берое класически стил“. Президент е Милен Манов. Треньор е утвърден състезател като Николай Николов, който преди време направи кариера и в ММА. Помощник треньори са Деян Аврамов и..

публикувано на 18.04.24 в 10:14

Стара Загора – Лекоатлетическа столица на България през 2024г.

Тази неделя, 21 април, в Стара Загора за втора година ще се проведе маратонът "Берое 5К". Стотици участници ще бягат по улиците на града на дистанция от 5 километра. Трасето стартира от обновеният парк Артилерийски в 11ч.. В маратона ще се включат и..

публикувано на 17.04.24 в 15:52

Каратисти подготвят пореден турнир „Верея“

На 27 април в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще бъде поредното издание на традиционния турнир по киокушин карате „Верея“. Надпреварата ще бъде за възрасти юноши и девойки младша и старша, както и за мъже и жени. Както всяка година входът..

публикувано на 17.04.24 в 14:02

Млади тежкоатлети мериха сили в турнир

В Стара Загора бе проведен традиционния турнир „Павел Костов“. Надпреварата за възрасти момичета и момчета и кадети и кадетки. Участваха 80 възпитаници на клубове по вдигане на тежести от Стара Загора, Хасково, Сливен и др. Класирането бе формирано..

публикувано на 16.04.24 в 09:07

Пет медала извоюваха кадети и кадетки от „Берое“

В Бургас бе проведен Държавният лично-отборен шампионат по борба за кадети и кадетки. „Кадетките ни се представиха на добро ниво“, съобщи за радио „Стара Загора“ Даяна Стойчева, треньор в старозагорския клуб по борба „Берое“. Нейната възпитаничка и..

публикувано на 15.04.24 в 14:06