Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автоинструктори протестират срещу промени в провеждането на шофьорските изпити

Автоинструктори от школи за шофьорски курсове от цялата страна се събраха на национален протест днес в София. Те настояват за диалог и обсъждане на предложените от Министерство на транспорта промени за провеждането на шофьорските изпити. Автошколите не са съгласни с идеята на министерството практическите изпити  да се провеждат само в държавни коли със специално оборудване. Предвижда се компютър, а не служител на Държавна агенция „Автомобилна администрация“, да определя маршрута на изпитвания, а също и инструкторът да не присъства на изпита, както е сега .

Идеите дойдоха дни, след като за пореден път 12 души от ДАИ бяха задържани за манипулиране на резултати от кормуване.

Готвените промени не са гаранция за по-добра подготовка на кандидат-шофьорите, коментира Диян Паунов, собственик на автошкола в Стара Загора, който бе сред участниците в протеста.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стефан Щилянов

Новият председател на БСП в Сливен стяга редиците преди изборите

Обединение на хората симпатизиращи на лявата идея в Сливен. Това обяви като основна цел новоизбрания председател на общинската организация на БСП Сливен Стефан Щилянов. Щилянов обяви, че ще търси начини напусналите партията миналата година преди..

публикувано на 29.03.24 в 15:15
Живко Тодоров

Живко Тодоров: Не нося отговорност за делата на общинските съветници

Не е моя работа да съдя общински съветник, все още не съм чел и решението на ВКС.  Така кметът Живко Тодоров к оментира казуса  с осъдителната присъда на общинския съветник от "Алтернативата на гражданите-ВМРО" Янко Янков за купуване на гласове и..

публикувано на 29.03.24 в 14:29

Протестното автошествие на миньори и енергетици премина в Хасковска област

И в Хасково днес се проведе протестно автошествие заетите в комплекс "Марица-изток". Недоволните с близо 79 автомобила преминаха през центъра на областния град и се отправиха към Харманли, където се заканиха да блокират пътя към магистрала "Марица"...

публикувано на 29.03.24 в 14:23

Полицията в Стара Загора предупреждава за телефонни измамници

За зачестили случаи на телефонни измами предупреждават от полицията в Стара Загора. Поредната жертва е 81-годишна жена от село Овощник . На 28 март тя е получила телефонно обаждане на стационарния си телефон, от лице което се е представило за..

публикувано на 29.03.24 в 14:12

Трансформират "Ученическо хранене" в Стара Загора, търсят частната инициатива

Около 30 милиона лева ще бъдат инвестирани в сферата на образованието в община Стара Загора. Средствата са от програмата на ресорното министерство и през общинския бюджет и са за ремонти, разширяване на материалната база, спортни площадки и дворни..

публикувано на 29.03.24 в 14:08
Община Стара Загора

Записването на първокласници в Стара Загора започва на 14 май

На 14 май, в 12:00 часа ще бъде отворена системата за електронно записване на първокласници за учебната 2024/2025 година, информират от община Стара Загора. Системата ще бъде затворена на 28 май 2024 г. като до 23:59 часа на тази дата могат да..

публикувано на 29.03.24 в 14:00

1680 декара са залесените площи през 2023 г. от РДГ - Сливен

Регионалната дирекция по горите – Сливен, е извършила над 27 хил. проверки през изминалата 2023 г. Съставени са над 370 акта за нарушение на нормативната уредба. В резултат на това са задържани 96 кубика дърва за огрев, 2 превозни средства, каруца и..

публикувано на 29.03.24 в 14:00
Станимир Георгиев (вляво) и Йордан Стоянов от сдружение

Миньори и енергетици непреклонни в исканията си към властта

Около 30 автомобила потеглиха тази сутрин от Раднево на протестно автошествие в две области - Стара Загора и Хасково. Организатор на поредната четвърта акция е наскоро учреденото сдружение "Миньори и енергетици заедно", което обединява работещи в..

публикувано на 29.03.24 в 11:39
Четвърти протест на Сдружение

Сдружение „Миньори и енергетици заедно“ с декларация до Народното събрание и президента

За четвърти път заетите в комплекс „Марица изток“ излизат на протестно автошествие. Организаторите от новоучреденото Сдружение „Миньори и енергетици заедно“ излязоха с декларация, която ще изпратят до Народното събрание и президента. В нея те..

публикувано на 29.03.24 в 09:43
Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“

ТД "Сърнена гора" ще почиства парк "Бранителите на Стара Загора"

Туристическо дружество „Сърнена гора“ се включва в пролетно почистване на парка край Самарското знаме. То е насрочено за съботния ден, с начален час от 8.30. Инициативата е организира заедно с групата „Спаси Стара Загора“ и с подкрепата на Община Стара..

публикувано на 29.03.24 в 08:26