Стартира конкурсът за нов омбудсман на Стара Загора

| обновено на 17.07.17 в 10:50

От 17 юли започва да тече двуседмичният срок за приемане на документи за участие в конкурса за омбудсман на община Стара Загора, съобщи Милена Желева, председател на Временната комисия, която ще проведе конкурса за нов обществен посредник. На първото заседание днес комисията  утвърди графика, реда и  условията за провеждане на конкурса. Според Правилника кандидатите трябва да отговарят на определени изисквания, а пълната информация за необходимите документи ще бъде публикувана на сайта на общината.

Комисията ще разгледа на следващото си заседание подадените заявления за участие и ще вземе решение кои да бъдат допуснати до конкурса.

Според Милена Желева на септемврийското заседание общинските съветници ще могат да гласуват предложената кандидатура.


print Отпечатай
Още от категорията

Пожар горя в мебелната фабрика "Средна гора"

Горя бункер за отпадъци на старозагорското предприятие за производство на мебели „Средна гора“. Няма пострадали и обгазяване в района. Причината за пожара в силоза е техническа неизправност, съобщи за Радио Стара Загора Михаил Михов, началник на група..

публикувано на 26.07.17 в 12:00

Гала вечер събира звезди на балета на сцената на Старозагорската опера

Най-доброто от изминалия впечатляващ сезон за развитието на балетната трупа на Опера - Стара Загора ще представят артистите тази вечер, 26 юли, от 21 ч. на сцената на Операта. Балетната Гранд гала е по идея, постановка и режисура на Силвия Томова..

публикувано на 26.07.17 в 10:49
Село Ъглен

Расте интересът към селския туризъм

Активен  е интересът през това лято към селския туризъм  у нас. Подобна алтернатива за семеен или групов  отдих избират все повече хора, каза за Радио Стара Загора Борислав Борисов, председател на Асоциацията на българските села. По прогнозни данни..

публикувано на 26.07.17 в 10:37

EVN: Искаме ясен регламент за изплащане на дълговете на старозагорската болница

Oт EVN очакват държавата да излезе с конкретен вариант за изплащане на дълговете на старозагорската болница "Киркович" към електроразпределителното дружество.  Те са  склонни да бъде преразгледан начина за разсрочване на задълженията на УМБАЛ „Проф. д-р..

публикувано на 25.07.17 в 15:31

От EVN очакват държавата да предложи план за погасяване на задълженията на УМБАЛ "Киркович"

Сметките на старозагорската университетска болница „Проф. Стоян Киркович“ остават запорирани на този етап, но до края на седмицата трябва да се намери решение на проблема, за да продължим да работим, каза в интервю за Радио Стара Загора изпълнителният..

публикувано на 25.07.17 в 15:18

Антон Андонов, ВМРО: Община Стара Загора вече не притежава парцели в рамките на града

Общинският съвет на Стара Загора приема необмислени решения, като трайна тенденция се очертава продажбата на общински земи. Срещу политиката на местната власт да разпродава земи се обяви против  в интервю за Радио Стара Загора общинският съветник и..

публикувано на 25.07.17 в 12:33

30 маломерни паралелки ще има в община Стара Загора през учебната година

30 маломерни паралелки с не по-малко от 10 деца да има на територията на община Стара Загора през учебната 2017/2018 година. Това предложение на кмета Живко Тодорв ще гласува на последната си сесия на 27 юли преди ваканцията Общинският съвет...

публикувано на 25.07.17 в 12:14

Очакват се над 2 млн. чуждестранни туристи у нас през август

Прогнозата за силен летен сезон вече се сбъдва, главно заради сигурността в България, както и организацията на обслужване на туристите, заяви Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Цифрите показват, че през август, който..

публикувано на 25.07.17 в 10:09

Целебен извор и курбан за здраве очакват гостите на село Тракиец за празника на св. Анна

На аязмото и параклиса „Света Анна“ в хасковското село Тракиец  днес отбелязват празника лятна света Анна, успението на света Анна, майка на пресвета Богородица.  Параклисът „Света Анна“ до село Тракиец е изграден изцяло с дарение и труд от хора, на..

публикувано на 25.07.17 в 09:54

Халил Летифов от ДПС критикува управляващите

Недостатъчна законодателна инициатива, липса на посока, ясна стратегия и политики от страна на управляващите в изпълнение на заложените приоритети в управлението на страната в предизборната им програма, с която дойдоха на власт, бележат работата..

публикувано на 24.07.17 в 16:00