Стартира конкурсът за нов омбудсман на Стара Загора

| обновено на 17.07.17 в 10:50

От 17 юли започва да тече двуседмичният срок за приемане на документи за участие в конкурса за омбудсман на община Стара Загора, съобщи Милена Желева, председател на Временната комисия, която ще проведе конкурса за нов обществен посредник. На първото заседание днес комисията  утвърди графика, реда и  условията за провеждане на конкурса. Според Правилника кандидатите трябва да отговарят на определени изисквания, а пълната информация за необходимите документи ще бъде публикувана на сайта на общината.

Комисията ще разгледа на следващото си заседание подадените заявления за участие и ще вземе решение кои да бъдат допуснати до конкурса.

Според Милена Желева на септемврийското заседание общинските съветници ще могат да гласуват предложената кандидатура.


Още от категорията

От днес МВР охранява паметника на Бузлуджа

От днес паметника Бузлуджа ще бъде охраняван денонощно, съобщи за РСЗ Областният управител Гергана Микова. 5 служители на МВР ще се помещават в специална охранителна кабина, която днес пристига от София. Това е първият етап от проекта за..

публикувано на 27.04.18 в 10:12

Кръводарители получават книга в акция на Сдружение "Пътуващите книги"

Четвърта поредна кръводарителска акция организира т Сдружението „Пътуващите книги на Стара Загора“ , Регионалната библиотека „Захари Княжески“ и  Районен център за трансфузионна хематология - Стара Загора. Мотото на акцията е „Дар за живот-дар..

публикувано на 27.04.18 в 08:56

Балетна Гранд Гала в Стара Загора, посветена на Международния ден на танца

Държавна опера-Стара Загора ще отбележи Международния ден на танца с БАЛЕТНА ГРАНД ГАЛА от 19 часа тази вечер.  Спектакълът се посвещава на 90 -тата годишнина на български я балет и 200 години от рождението на великия хореограф..

публикувано на 27.04.18 в 08:35

Сливенските старейшини се обявиха против създаването на общинска полиция

Общински съвет Сливен отхвърли предложението за създаване на общинска полиция. Вносителят му Момчил Пантелеев обяви, че с това си действие най-големите политически сили в местния парламент  ГЕРБ и БСП са потвърдили лоялността си една към друга...

публикувано на 27.04.18 в 06:10

Отдават под наем градската баня в Казанлък

Един от знаковите обекти в Казанлък – общинската баня до пазара в града, ще бъде отдаден под наем. Това решиха на днешното си редовно заседание общинските съветници в Града на розите.   До този момент тя беше стопанисвана от общинското дружество..

обновено на 26.04.18 в 16:40

Областният управител на Хасково Станислав Дечев се срещна с Одринския валия Гюнай Йоздемир

Разговорът се проведе в рамките на официалното посещение на делегация от България, която бе в турския град   по покана на Генералното консулство на Република България в Одрин. В деловото посещение участваха още областните управители на Пловдив, Ямбол,..

публикувано на 26.04.18 в 16:17

Благоустрояват центъра на Шипка

Зона за отдих и изграждане на сцена за обществени прояви предвижда първият етап по проект за архитектурно оформяне и благоустройство на централната част на град Шипка. Проектът предвижда още обособяване на нови зелени площи, детска площадка, както и..

публикувано на 26.04.18 в 16:08

Инер Уил клуб „Стара Загора“ показва вредата от дрогата със средствата на театъра

Инер Уил клуб „Стара Загора“ представя тази вечер в Кукления театър постановката   „БЕЗ ИЗХОД - Изповедта на един наркоман“. Спектакълът цели да покаже влиянието на наркотиците върху съзнанието на човек по един по-различен начин. Използвайки..

публикувано на 26.04.18 в 16:07

72 нови работни места ще бъдат обявени в хасковската областна администрация и общините

На заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие в Хасково днес бе представен проект за регионалната Програма за заетост в областта. Целта на стратегията е да повиши заетостта в региона. Общо 72 нови работни места ще бъдат обявени..

публикувано на 26.04.18 в 13:25
 Вени Петрова

От регионалното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите предлагат да се търси резерв на трудовия пазар в България

С наближаването на летния сезон проблемът с кадрите се очертава като трагичен. Това каза за Радио Стара Загора Вени Петрова от регионалното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите. Тя коментира още, че вносът на кадри от трети страни не решава..

публикувано на 26.04.18 в 10:53