Няма да разширяват "Зелената" зона в Стара Загора

Ръководството на община Стара Загора е обмисляло възможността за изработване на проект за многоетажен паркинг на терена на сега съществуващият такъв до сградата на Държавна опера-Стара Загора. Това обяви в интервю за Радио Стара Загора заместник-кметът Йордан Николов.

„Мястото е подходящо, но изработването на такъв проект може би ще стане едва когато има осигурени средства“, обясни Йордан Николов. Според него на този етап "Зелената зона" в центъра на града няма да бъде разширявана и местата в нея са достатъчни.


print Отпечатай
Още от категорията
Архив

Язовирите „Жребчево" и „Асеновец" са в добро състояние

Язовирите „Жребчево" и  „Асеновец" са изправни и в добро техническо и експлоатационно състояние. Те не представляват проблем за населението, инфраструктурата, имуществото на хората и околната среда. Това съобщи областния управител на област Сливен..

публикувано на 20.07.17 в 16:55

Брокери прогнозират фалити на строителни фирми заради пренасищане на пазара с имоти

Като изкуствено определиха завишаването на цените на жилищните имоти у нас брокерите Красимир Мирчев и Жанета Дедова. По думите им това се случва, защото на имотния пазар са се появили прекупвачи, които купуват жилища на по-ниски цени, а след това..

публикувано на 20.07.17 в 16:00
Николай Стоев

Болест унищожава иглолистни видове в парк "Митрополит Методий Кусев" (Аязмото)

Над 100 иглолистни дървесни видове, предимно кипариси в парк "Митрополит Методий Кусев" (Аязмото) са пострадали от болести, съобщи в ефира на Радио Стара Загора Николай Стоев, началник отдел „Озеленяване” в община Стара Загора. Причината за..

публикувано на 20.07.17 в 15:11

Пуснаха движението по двете нови отсечки на пътен възел "Плодовитово" на АМ "Тракия"

Пуснаха движението по двете новоизградени допълнителни пътни връзки на пътен възел „Плодовитово“ на АМ „Тракия“ при пресичането с третокласния път Плодовитово-Оризово.    С изграждането им се осигурява връзка на АМ „Тракия“ с АМ „Марица“. Сега..

публикувано на 20.07.17 в 11:32

Възпоменание и шествие в памет на хилядите жертви от старозагорското клане и опожаряването на града през 1877 година

В Стара Загора 19-ти юли по традиция се отбелязва като Ден на възпоменание на хилядите свидни жертви – православни християни, загинали при опожаряването на града и старозагорското клане, което продължава от 19 до 21 юли 1877 г. По..

публикувано на 20.07.17 в 10:57

Обявен е конкурс за проект на нов парк в Хасково

Конкурс за идеен проект за нов парк в град Хасково бе обявен от общината. Теренът е предоставен от Министерството на отбраната. Вече са избрани и фирмите, които ще изпълнят благоустрояването на града по проект „Благоустрояване на междублокови и..

публикувано на 20.07.17 в 10:10

Старозагорецът Иван Войников издаде книга за българските държавни символи

Старозагорски икономист със задълбочени познания в историята на България издаде „История на българските държавни символи”. Книгата на Иван Войников е историята на герба, знамето и химна на България. Изложението има за цел да запълни множеството..

публикувано на 20.07.17 в 10:00

Освещават църквата "Св.Илия" в ямболското село Дражево

На Илинден в село Дражево, община Тунджа,  освещават църква, която носи името на пророк Илия. Освещаването води ли лично сливенският митрополит Йоаникий. Първата копка и полагането на основния камък на храма бяха направени още през 2007 г...

публикувано на 20.07.17 в 09:54
Димитър Косев

Започват летните музикални вечери в Стара Загора

Летните музикални вечери, организирани от Държавна опера Стара Загора на сцената на Античния форум в Стара Загора ще бъдат открити на 22 юли от 21 часа с оперна гранд гала. Режисьор на спектакъла е Огнян Драганов, диригент Димитър Косев. Концертът е със..

публикувано на 20.07.17 в 09:40

Днес ще бъде пуснато движението по двете нови пътни връзки на пътен възел „Плодовитово“ на АМ „Тракия“

Днес ще бъде пуснато движението по двете новоизградени допълнителни пътни връзки на пътен възел „Плодовитово“ на автомагистрала „Тракия“ при пресичането с третокласния път III-666 Плодовитово-Оризово, съобщават от АПИ. Министърът на..

публикувано на 20.07.17 в 09:25