Синдикатите твърдо против идеята за отпадане на "клас прослужено време"

Снимка: Радио Видин

Продължават коментарите около идеята за отпадане на "клас прослужено време", която беше лансирана миналата седмица от вицепремиера Валери Симеонов и скара депутатите в парламента. Евентуалната отмяна на добавката ще замрази доходите и ще обезлюди пазара на труда, предупредиха синдикатите.

Според работодателите българският работник е с най-ниска производителност и не може да разчита на високи доходи само с административни актове.

Според Димитър Бранков, зам.-председател на Българската стопанска камара, България е единствената страна в Европейския съюз, в която има класове и минимални осигурителни прагове:

От своя страна вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов определи изказването на вицепремиера Валери Симеонов като „плод на непознаване на ситуацията“.

Според синдикалиста проблемът е, че България се отличава с ниска цена на труда и бизнесът не прави нищо, за да подобри доходите на работещите.


Още от категорията

Светлините на коледната елха в Сливен ще бъдат запалени на 6-ти декември

В Сливен пристигна коледната елха. Днес дървото бе сложено на традиционното му място пред общината. На 6-ти декември ще бъде празничното запалване на коледните светлини. Избраното дърво, около което ще бъдат всички градски коледни тържества е 15..

публикувано на 24.11.17 в 16:34

Сливен - с две номинации за годишните награди на Министерството на туризма

„За нас е огромна чест да сме номинирани за втора поредна година за годишните награди на Министерството на туризма. Тази година Сливен участва с две номинации. Средновековният събор „Помни славата“ ще се състезава за „Туристическо събитие на..

публикувано на 24.11.17 в 16:20

Започва кампания за спешен ремонт на паметник в Казанлък

Ротари клуб– Казанлък със съдействието на Община Казанлък и медиите в града подемат кампания за спешна реконструкция на първия в страната паметник на Светите братя Кирил и Методий в Казанлък. Монументът е създаден преди 84 години, а негов автор е..

публикувано на 24.11.17 в 16:07

В Кризисния център към "Самаряни" в Стара Загора започват дни в подкрепа на жертвите на насилие

В Кризисния център за настаняване на жени и деца жертви на насилие и трафик към Сдружение „Самаряни“  в Стара Загора са настанени 3 жени и 2 деца. За 14 години, от съществуването на центъра, закрила и подслон са потърсили около 600 жени и деца...

публикувано на 24.11.17 в 12:46

Две деца пострадаха при катастрофа в Сливен, едното е с опасност за живота

Две деца, момиче и момче на 9 и 3 години са ранени при катастрофа край Сливен. Инцидентът е станал снощи преди 18.00 часа  в района на местността „Рамануша“. Автомобилът, в който са се возили децата е самокатастрофирал. Пострадала е и майката на..

публикувано на 24.11.17 в 12:34
Катя Зографова

Катя Зографова представя новата си книга „Словозографии“ във фоайето на Радио Стара Загора

Нова книга в деня на своя светец-покровител Света великомъченица Екатерина ще представи днес в Стара Загора литературоведът Катя Зографова. Изданието, което събира в себе си пет книги и се характеризира с богато жанрово многообразие, носи..

публикувано на 24.11.17 в 10:56
Архив

В димитровградската болница "Св. Екатерина" получават само част от заплатите си

Лекарите и сестрите от общинската болница „Св. Екатерина“ в Димитровград ще посрещнат днешния празник на патрона си и коледно-новогодишните празници с частично изплатени заплати. Всеки от 184-та медици, сестри и санитари има да получава средно..

публикувано на 24.11.17 в 10:00
Архив

Живко Тодоров оттегли предложението си за нови граници на зоните в Стара Загора

"Не искам пак аз да съм лошият, а общинските съветници – добрите", така кметът на Стара Загора Живко Тодоров обясни защо е оттеглил предложението си да бъдат определени нови граници на зоните в областния град. „В Общинския съвет няма нагласа това..

публикувано на 24.11.17 в 09:00

„Молитва за Стара Загора“ се бори за приза "Туристическо събитие на 2017 година"

Уникалният светлинен и звуков спектакъл „Молитва за Стара Загора“, организиран от община Стара Загора на 31 юли тази година, бе номиниран в годишната класация на Министерството на туризма в категория „Туристическо събитие на 2017 година“...

публикувано на 24.11.17 в 08:25

Младите хора искат да останат да живеят, работят и да се развиват в България

Младите хора искат да останат да живеят, работят и да се развиват в България. Това декларираха над 80 млади активни хора от региона на Стара Загора на проведената днес в Международния младежки център в Стара Загора шеста регионална годишна..

публикувано на 23.11.17 в 16:55