Стоматолозите в Сливен смятат задължителната застраховка "Професионална отговорност" за непосилна

Снимка: Светослав Цветанов

"Застраховките „Професионална отговорност", която трябва ежегодно да сключват практикуващите лекари и стоматолози, са непосилни за нас като професионални организации", коментира д-р Иван Данчев, председател на регионалната колегия на Български зъболекарски съюз Сливен.

Този въпрос и въпросът с безплатното протезиране на възрастни хора на 65 години е дискутиран по време на извънредното заседание на регионалната колегия в Сливен.

Информация на Стоян Радев.


Още от категорията

Младите хора искат да останат да живеят, работят и да се развиват в България

Младите хора искат да останат да живеят, работят и да се развиват в България. Това декларираха над 80 млади активни хора от региона на Стара Загора на проведената днес в Международния младежки център в Стара Загора шеста регионална годишна..

публикувано на 23.11.17 в 16:55

Емил Христов: Моето избиране за зам.- председател на парламента е признание за Стара Загора

Старозагорският народен представител от ГЕРБ Емил Христов днес бе избран за заместник-председател на Народното събрание, със 123 гласа „За“ . Той зае мястото на Цвета Караянчева, която преди дни бе издигната за председател на парламента...

публикувано на 23.11.17 в 15:19

За нов бум на телефонните измами алармират от полицията

Опитите за телефонни измами напоследък отново са се увеличили, предупреждават от полицията. При последния случай, регистриран само преди два дни, 45 годишна старозагорка  хвърли през терасата си близо 40 хиляди лева, след като бе въвлечена в..

публикувано на 23.11.17 в 14:58

Създаването на индустриална зона „Загора” – основна точка в дневния ред на предстоящата сесия на ОбС Стара Загора

Създаването на индустриална зона „Загоре“ ще бъде включено като точка в дневния ред на сесията на Общинския съвет в Стара Загора. Заседанието на местния парламент е насрочено за 30 ноември. Предложението към общинските съветници е да бъде..

публикувано на 23.11.17 в 14:26

Община Сливен ще иска разсрочване на задълженията си

Разсрочване на задължението от 2,5 милиона лева ще поиска община Сливен от кредиторите . Това съобщи кметът Стефан Радев, след като стана ясно, че две фирми са осъдили общината да плати лихвите за извършени от тях дейности по снегопочистване и..

публикувано на 23.11.17 в 13:20

М. Димитров: Хората, които искат да строят „Белене” са готови да жертват ТЕЦ-овете

„Същите хора, които сега искат да строят АЕЦ „Белене“ , наричаха този проект гьол. Не мога да си обясня тази рязка промяна в мнението по тази тема на премиера и управляващото мнозинство.“ Така коментира в интервю за Радио Стара Загора икономистът..

публикувано на 23.11.17 в 12:24

Нови археологически находки в центъра на Стара Загора - снимки

На голяма постройка с дебели каменни зидове високи на места до 2 м. се натъкнаха археолози в централната градска част на Стара Загора. Вероятно обектът е от времето на късната античност 3-4 в. на античният град Августа Траяна. Това съобщи за..

публикувано на 23.11.17 в 12:19

Двойно повече заболели с вирусни инфекции тази седмица отчитат от РЗИ

Два пъти по-висока заболяемост от респираторни инфекции през тази седмица отчитат от Районната здравна инспекция в област Стара Загора. При средна за страната заболяемост от 99,84 на 10 000 население в областта тя е 195,68 на 10 000 население ,..

публикувано на 23.11.17 в 11:08

Дискусия по актуални за младежите теми се провежда в Стара Загора днес

Шестата регионална годишна конференция на тема „За да живеем и работим в България” се провежда днес в Международния младежки център в Стара Загора. Организатор е Областният информационен център /ОИЦ/-Стара Загора. Събитието е насочено към..

публикувано на 23.11.17 в 09:57

Десни партии се обединяват на местно ниво в Реформаторска общност за демокрация

ДБГ в рамките на Реформаторския блок започнаха изграждането на местни структури на Реформаторската общност за демокрация – РОД . В тях ще бъдат поканени всички десни партии, а също и неправителствени организации. Идеята е проблемите на регионите..

публикувано на 23.11.17 в 09:39