Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Много пропуски костваха победата на "Берое" в Русе

"Берое" завърши 1:1 като гост на "Дунав" Русе в последен мач от втория кръг в Първа футболна лига. Беройци изиграха далеч по-хубав мач в сравнение с нулевото равенство в старозагорското дерби в първия кръг, но липсата на централен нападател отново си каза думата и множество пропуски не позволиха на тима на Александър Томаш да се поздрави с победата. Голът за старозагорци отбеляза новото попълнение Серджиу Негрут.

От първата минута за "Берое" в предни позиции започнаха румънците Серджиу Негрут и Драгош Фиртулеску, подкрепяни от Педро Еуженио. В халфовата линия след наказание се завърна Карлос Охене. Именно от ганаеца и Борислав Цонев се очакваше да градят играта на тима с помощта на Мартин Райнов. На вратата както винаги започна Душан Перниш, а в защитното каре, съставено от Милен Желев, Павел Виданов, Георги Динков и капитана Веселин Пенев, нямаше промяна в сравнение с нулевото равенство в старозагорското дерби преди 10 дни.

Още от началото на срещата "Берое" заложи на постепенното изграждане на атаките и се опитваше чрез продължителни разигравания да намери пролука в отбраната на "Дунав". Въпреки това домакините имаха по-чистите ситуации за гол в първите минути на двубоя. В осмата минута русенци матираха беройската отбрана с няколко бързи подавания по земя, което позволи на Бирсент Карагерен да излезе на добра позиция за удар, но шутът му бе неточен до голяма степен и поради намесата на Павел Виданов, който умело затвори крилото на домакините. Десет минути по-късно опасно центриране на Васил Шопов прехвърли защитата на "Берое", топката попадна у Юлиян Ненов, но ударът му мина встрани от вратата.

До гол обаче стигнаха "зелените" от Стара Загора в 29-та минута. Марио Петков от домакините се опита да изчисти топката, тя обаче срещна гърба на Мартин Райнов и изведе сам срещу вратаря Серджиу Негрут, който реализира хладнокръвно за 0:1!

Три минути след попадението Карлос Охене проби отдясно, пусна прострелно подаване към малкия пеналт, Марио Петков и вратаря Станислав Антонов не се разбраха и за малко не си отбелязаха автогол.

Първото полувреме започна с два сериозни пропуска на Педро Еуженио. Първо в 46-та минута Охене изведе португалеца в полето на домакините, той финтира Марио Петков, озова се очи в очи със Станислав Антонов, но от малък ъгъл не успя да го преодолее. След това в 55-та минута Фиртулеску проби по лявото крило, пусна прострелен пас към точката на дузпата, но Педро я прати в аут, вместо да покачи резултата.

"Дунав" отговори с хубаво центриране на Христофор Хубчев, което намери непрокрит Мирослав Будинов, но нападателят на русенци не намери добре топката и тя отиде в трибуните. Малко след това многоходова акция на заралии завърши с точен удар по земя на Мартин Райнов, но Антонов бе на мястото си и улови. В 65-та минута беройци отнеха топката в средата на терена, Охене пусна извеждащ пас към Борислав Цонев, но ударът на близнака по диагонал бе безкрайно неточен и по този начин "зелените" изпуснаха пореден шанс да решат мача в своя полза.

И за да се изпълни известната максима, че като не вкараш, ще ти вкарат, след толкова пропуски, беройци бяха наказани. В 81-та минута след изпълнение на тъч топката бе отклонена с глава от Аяс, Карагерен пробва задна ножица, Перниш изби, но Будинов отблизо изравни резултата.

До края двубоят бе двуостър, като домакините се опитваха да превземат вратата на "Берое" с изсипани топки, докато заралии стигнаха до опасен удар отдалеч на Негрут при една от своите контраатаки.

В следващия кръг на 29 юли, събота, от 18:45 часа "Берое" приема "Пирин".

"Дунав" - "Берое" 1:1 Мирослав Будинов 81 мин.; Серджиу Негрут 29 мин.

"Дунав": Станислав Антонов, Марио Петков( 59 мин. - Петър Патев), Михаил Милчев, Тейнур Марев, Христофор Хубчев, Диян Димов - капитан, 25 мин. жълт картон, Васил Шопов( 54 мин. - Димитър Георгиев), Самир Аяс, Бирсент Карагерен, Юлиян Ненов( 54 мин. -  Бранимир Костадинов - 73 мин. жълт картон), Мирослав Будинов; старши треньор: Веселин Великов

"Берое": Душан Перниш, Милен Желев, Павел Виданов, Георги Динков, Веселин Пенев - капитан( 61 мин. - Матеус Леони), Мартин Райнов, Карлос Охене( 71 мин. - Кохей Като), Борислав Цонев - 89 мин. жълт картон, Педро Еуженио - 22 мин. жълт картон, Драгош Фиртулеску( 83 мин. - Емин Ахмед), Серджиу Негрут; старши треньор: Александър Томаш

Главен съдия: Драгомир Драганов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Над 120 деца се включиха в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“

Над 120 деца взеха участие в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“, който се проведе в ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Събитието бе организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с..

публикувано на 22.04.24 в 11:32

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 1:2 победи

В Монтана бе изигран третият двубой от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ гостува на домакините от „Монтана 2003“ и претърпя поражение с 55:78 точки. Първите минути на срещата бяха равностойни, а..

публикувано на 21.04.24 в 20:58

Девора Аврамова спечели при жените днешното състезание "BEROE 5K ROAD RACE"

"Днес в Стара Загора с подкрепата на СКЛА "Берое" се проведе състезание по лека атлетика "Beroe 5K Road Race". Времето бе определено благосклонно към състезателите, които бяха над 500 при жени, мъже и деца. Организацията бе на висота и наистина се..

публикувано на 21.04.24 в 15:21

Мирослав Миндев: Победихме, но бе с цената на големи усилия

"Победихме трудно "Левски" Карлово с 2:1. Още в началото гостите ни поведоха в резултата за 0:1 и добре, че в края на първото полувреме стигнахме до изравнителен гол. Втората част също мача бе равностоен и стигнахме до победния втори гол в..

публикувано на 21.04.24 в 13:40

Атанас Апостолов: Убедителна победа постигнахме срещу втория тим на "Локо" Пловдив

"Съставът на "Розова долина" продължи победния си ход като надигра втория тим на "Локомотив" Пловдив с 5:2. Допуснахме ранен гол във вратата ни още в началото на мача. Все пак до края на първото полувреме реализирахме три попадения и резултата..

публикувано на 21.04.24 в 12:47

Живко Желев: Бяхме по-силни и заслужено бихме с разлика

"Надиграхме тима на "Ямбол" с 5:0, като диктувахме събитията на терена от самото начало на срещата. На почивката водехме 2:0, а през втората част реализирахме още три попадения. Хубав мач и добър успех. Добре е, че "Несебър" победи "Спартак"..

публикувано на 21.04.24 в 12:33